İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı'nın yürüttüğü soruşturma kapsamında; Adana Büyükşehir Belediye Başkanı Zeydan Karalar, Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Muhittin Böcek ve Adıyaman Belediye Başkanı Abdurrahman Tutdere gözaltına alındı.
İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı’nca 3 ayrı soruşturma kapsamında CHP’li belediyelere operasyon başlattı. Bu kapsamda, aralarında Adana Büyükşehir Belediye Başkanı Zeydan Karalar, Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Muhittin Böcek ve Adıyaman Belediye Başkanı Abdurrahman Tutdere'nin de aralarında olduğu 15 şüpheli hakkında gözaltı kararı verildi.
(Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Muhittin Böcek)
Operasyonlarda, Karalar, Böcek ve Tutdere'nin de aralarında olduğu 7 kişi yakalanırken, diğer şüphelileri yakalama çalışmaları sürüyor.
"İrtikap" suçundan gözaltı kararı
İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı'ndan yapılan açıklamada, tutukluyken etkin pişmanlık göstererek serbest bırakılan Aziz İhsan Aktaş'a ait firmalarda çalışan tanıklar ve soruşturma kapsamında tutuklu bazı şüphelilerin beyanları doğrultusunda yeni adımlar atıldı.
(Adana Büyükşehir Belediye Başkanı Zeydan Karalar)
Bu doğrultuda, Adana Büyükşehir Belediye Başkanı Zeydan Karalar'ın, Seyhan Belediye Başkanlığı döneminde iş yapan şirketlerden haksız menfaat talep ettiği ve kişileri dönemin Temizlik İşleri Müdürü Özcan Zenger'e yönlendirdiği iddiaları üzerine, Karalar ve Zenger hakkında "irtikap" suçundan gözaltı kararı verildi.
(Adıyaman Belediye Başkanı Abdurrahman Tutdere)
Benzer şekilde, Adıyaman Belediye Başkanı Abdurrahman Tutdere'nin de belediyeyle iş yapan şirketlerden maddi menfaat talep ederek kişileri Belediye Başkan Yardımcısı Ceyhan Kayhan'a yönlendirdiği iddiaları neticesinde, Tutdere ve Kayhan için de gözaltı kararı alındı.
Aynı soruşturma kapsamında, "rüşvet almak" ve "suç örgütüne üye olmak" suçlarından tutuklu bulunan eski Beşiktaş Belediye Başkanı Rıza Akpolat'ın suçtan elde ettiği mal varlığını akladıkları tespit edilen 4 şüpheli hakkında da gözaltı kararı verildi.
Karalar ve Tutdere gözaltına alındı
Adana Büyükşehir Belediye Başkanı Karalar ve Adıyaman Belediye Başkanı Tutdere, soruşturma kapsamında gözaltına alındı.
Büyükçekmece Belediye Başkan Vekili hakkında gözaltı kararı
Başsavcılığın açıklamasında, 2024/228233 sayılı soruşturma dosyasında, etkin pişmanlık hükümlerinden yararlanan şüphelilerin beyanları üzerine yeni tespitler yapıldığı kaydedildi.
İBB ve iştiraklerinden alınan ihalelerle ilgili olarak Fatih Keleş'in baskı ve zorlamalarıyla belirli kişilere para verildiği iddiaları üzerine, parayı teslim aldıkları tespit edilen Büyükçekmece Belediye Başkan Vekili Ahmet Şahin ve şoförünün adreslerinde arama yapılmasına ve "irtikap" suçundan gözaltına alınmalarına karar verildi.
Aynı soruşturmada, avukat Onur Büyükhatipoğlu'nun da şüphelileri baskı altında tutarak örgütsel çözülmeyi engellemeye çalıştığı tespitiyle, "suç örgütüne üye olmak" suçundan gözaltına alınması kararlaştırıldı.
"Rüşvet vermek ve almak" suçlarından 4 gözaltı kararı
2025/76021 sayılı soruşturmada ise eski Büyükçekmece Belediye Başkanı Hasan Akgün'ün, inşaat ruhsatları karşılığında firmalardan taşınmaz talep ederek zorladığı iddiaları incelendi. Bu kapsamda Akgün'ün 4 villa verdiği tespit edilen firma sahipleri ile bu villaları devralan yakınları olmak üzere toplam 4 şüpheli hakkında "rüşvet vermek ve almak" suçlarından gözaltı kararı verildiği kamuoyuna duyuruldu.
Kaynak: Haber Merkezi
Son dakika gelişmelerden anında haberdar olmak için WhatsApp haber kanalımıza katılın.
Gelişmelerden zamanında haberdar olmak istiyor musunuz? Google News’te KONHABER'e abone olun.
operasyonlar yapabilirsiniz.ancak kendi belediyelerinizle ilgili de bekliyoruz.inandırıcı olması için.yoksa hep karşı taraftan tutuklama olursa buna kimse inanmaz.
Suçları yoksa çıkarlar elbet.Niye panik yapıyorsunuz
hep chp li belediye başkanları diğer akp liler ne olacak bütün belediyeler incelensin konyada incelensin imar müdürleri uğur ibrahim altay öbürleri ak kaşık sanki gündem değiştir zamları unuttur millet herşeyin farkında artık.kendini kurtarmak için herşeyi yapıyor.
Ankara\'yı parsel parsel satanı niye tutuklanmıyor yargılanmıyor niye hep muhalefet yargılanmıyor çünkü adalet yok.
Bu akp liler evliya imiş biz bilmiyormuşuz
Tutuklayin ne kadar muhalefet varsa kardeşim Irak\'tan Suriye\'den Libya\'dan Rusya\'dan farkımız kalmasın ileri demokrasinin faziletlerinden sonuna kadar faydalanın devri şahanelerinin özelliği olsun. Kendi belediyelerinizin incelenmesine yargılanmasına izin vermeyin muhalefette kim var kim yok içeri atın. adaleti bitirdiniz zinayı domuz etini faizi meşru ettiniz kâfirlerle dost oldunuz müslüman ülkeleri bitirdiniz sizede kalmaz bu dünya haramın yıldızı fazla yanmaz devleti memeleti bitirdiniz silahsız devleti işgal ettirdiniz.
Artık Erdoğan kendisini eleştirenleri falan değil muhalefet istemiyor işte tek adam rejiminin meyveleri
Yorum Yap
Uyuşturucu suçlaması! Habertürk Genel Yayın Yönetmeni Mehmet Akif Ersoy gözaltına alındı
Suriye'nin başkenti Şam’da patlama sesleri duyuldu
Bakan Kurum: 350 bin yuvamızın anahtarlarını teslim ettik
İlk yarı kapanıyor: Konyaspor’un final deplasmanı Kayseri’de
Konyaspor’un Ziraat Türkiye Kupası'nda ilk hafta randevusu belli oldu
AB: Ukrayna'da seçimler koşullar uygun olduğunda yapılmalı
AK Parti Sözcüsü Çelik: Bahis ve sanal kumar meselesinde en sert, en tavizsiz mücadele ortaya konacak
Narkotik operasyonda polisin şehit olmasına ilişkin 5 kişi gözaltında
BIST 100 endeksi günü yükselişle kapattı
Emine Erdoğan: İsrail, gerçeğin insanlara ulaşan tüm yollarını tıkamak istiyor
CHP'li Hasan Ufuk Çakır partisinden istifa etti
İşgalci İsrail, Batı Şeria'daki saldırılarını artırıyor
Haber Ara