Terör örgütü DHKP-C soruşturmasında gözaltına alınan 34 şüpheliden 26'sı tutuklanma talebiyle sulh ceza hakimliğine sevk edildi. Mahkemeye sevk edilenler arasında Şükrü genç ve Haydar Battal da bulunuyor.
İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı, terör örgütü DHKP-C'nin eski bir üyesinin itirafları üzerine "terörün finansmanı soruşturması" başlattı.
Dosyada yer alan bir itirafçı, verdiği ifadede Maltepe, Ataşehir, Sarıyer ve Şişli belediyelerinden konser, piknik etkinlikleri ve film çekimi adı altında terör örgütü DHKP-C'ye para yardımı yapıldığını belirtti.
2014-2016 yılları arasında CHP'li belediyelerdeki ihaleler üzerinden örgütün finanse edildiği iddiasıyla 34 kişi gözaltına alındı.
İstanbul Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şubesi'ndeki işlemleri sona eren şüpheliler sağlık kontrolünden geçirildi.
Aralarında Sarıyer eski Belediye Başkanı Şükrü Genç'in de bulunduğu zanlılar Çağlayan'daki İstanbul Adliyesi'ne sevk edildi. Şüphelilerin savcılık ifadeleri alınmaya başladı.
Kaynak: Haber Merkezi
Son dakika gelişmelerden anında haberdar olmak için WhatsApp haber kanalımıza katılın.
Gelişmelerden zamanında haberdar olmak istiyor musunuz? Google News’te KONHABER'e abone olun.