Son Dakika Haberler

Bu haberi daha sonra okumak için kaydedebilir ve sağ üst köşedeki butona basarak haberi okuyabilirsiniz!

Çengelköy Şehit Okan Altıparmak Anadolu Lisesinde Bütünleşik Fizik Kimya Biyoloji Laboratuvarı açıldı

Anadolu Ajansı haberine göre;

İSTANBUL (AA) - Milli Eğitim Bakanlığı ve UNICEF Türkiye Temsilciliği arasındaki işbirliği çerçevesinde, Çengelköy Şehit Okan Altıparmak Anadolu Lisesinde Bütünleşik Fizik Kimya Biyoloji Laboratuvarı açıldı.


Milli Eğitim Bakan Yardımcısı Osman Sezgin, UNICEF Türkiye Temsilcisi Regina De Dominicis, SAP Global Küresel Kurumsal Sosyal Sorumluluk Başkanı Alexandra van der Ploeg ve Ortaöğretim Genel Müdürü Halil İbrahim Topçu'nun katılığı açılış töreni, saygı duruşu ve İstiklal Marşı ile başladı.


Törende konuşan Milli Eğitim Bakan Yardımcısı Sezgin, ülkedeki eğitime sağladıkları katkı için UNICEF ve SAP temsilcilerine teşekkür etti.


Her yapılan işte fikri bir plan ve felsefe bulunduğunu kaydeden Sezgin, "Doğru olan hem kendimiz hem kainatta olan her şey bize emanet. Ona çok dikkat etmek, insanlığın lehine kullanabilmek için sürdürülebilirliğini temin etmek lazım." diye konuştu.


Ötekileştirmeyen, sınıfsallaştırmayan, otokratik ve despot olmayan, sevgisini, bilgisini ve imkanlarını paylaşabilen insan olmanın önemine işaret eden Sezgin, şunları kaydetti:


"Bütün kainatı, bütün evreni bize emanet verilmiş olarak kabul ediyoruz. Bütün insanlığın lehine olacak olan her şeyi insanlık için üretmeye çalışacağız. Laboratuvarları kullanırken temel ölçümüz, kendimiz için istediğimizi başkası için de isteyecek, kendimiz için istemediğimizi başkası için de istemeyeceğiz. Elimizle, dilimizle kimseye zarar vermeyeceğiz. Temel ölçümüz bu. Dolayısıyla Mevlana'nın sözü 'Gel ne olursan ol yine gel' sözüyle sözüme son ermek istiyorum."


- "Kısa sürede 1 milyonun üzerinde öğrenciye ulaştık"


UNICEF Türkiye Temsilcisi Regina De Dominicis, Milli Eğitim Bakanlığına teşekkür ederek, iş birliği ve proje sayesinde olumlu bir takım değişiklikleri ölçeklendirecek biçimde ortaya koyabilme fırsatına sahip olduklarını anlattı.


Bakanlıkla ortaklaşa yapılan çalışmalarla kısa sürede 1 milyonun üzerinde öğrenciye ulaştıklarını belirten Dominics, "Bunun yüzde 50'si kız öğrenciler. Bu da bizi ayrıca gururlandıran bir durum." ifadelerini kullandı.


SAP Global Küresel Kurumsal Sosyal Sorumluluk Başkanı Alexandra van der Ploeg ise salgın öncesinde de eğitimin bütün dünyada krizle karşı karşıya olduğuna değindi.


Bu şekilde devam edilmesi halinde dünyada bir takım temel yetilerden mahrum kalacak öğrencilerin oranının yüzde 50'ye varacağını vurgulayan Ploeg, "Bunun da 825 milyon öğrenciye tekabül ettiğini görüyoruz. Bu, bütün paydaşların güçlerini birleştirerek yaptığı çabaları artırması anlamına gelmekte." dedi.


Konuşmaların ardından Sezgin ve beraberindekiler yeni açılan laboratuvarı gezerek öğrencilerle sohbet etti.





Kaynak:

Google News Takip Et
Gelişmelerden zamanında haberdar olmak istiyor musunuz? ’te KONHABER'e abone olun.
Google News Takip Et
Son dakika gelişmelerden anında haberdar olmak için WhatsApp haber kanalımıza katılın.

Yasal Uyarı:

Yayınlanan haberler, köşe yazıları, fotoğraflar, yazı dizileri ve her türlü eserin tüm hakları Mirajans Medya İletişim Reklam Haber ve Prodüksiyon A.Ş.’ye aittir. Kaynak gösterilerek bile olsa eserin bütünü veya bir kısmı özel izin alınmadan kullanılamaz.

Bu İçeriğe Emoji İle Tepki Ver!

  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • Begendim
  • Kalp
  • Begenmedim
  • Gülen Surat
  • Kalpli Göz
  • Kızgın
  • Şokta
  • Üzgün

Yorumlar (0)

Önemli Not: Bu sayfalarda yayınlanan okur yorumları okuyucuların kendilerine ait görüşlerdir. Yazılan yorumlardan konhaber.com hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
X
Yorum Yazma Sözleşmesi
“Sayfamızın takipçileri suç teşkil edecek, yasal olarak takip gerektirecek,hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, ahlaka aykırı, müstehcen, toplumca genel olarak kabul görmüş kurallara aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde hiçbir yorumu bu web sitesinin hiçbir sayfasında paylaşamazlar. Bu tür içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk yorumu gönderen takipçiye aittir. KONHABER yapılan yorumlar arasından uygun görmediklerini herhangi bir gerekçe belirtmeksizin yayınlamama veya yayından kaldırma hakkına sahiptir. Konhaber başta yukarıda sayılan hususlar olmaz üzere kanun hükümlerine aykırılık gerekçesi ile her türlü adli makam tarafından başlatılan soruşturma kapsamında kendisinden Ceza Muhakemesi Kanunu’nun 332.maddesi doğrultusunda istenilen yorum yapan takipçilerine ait ip bilgilerini ve yapmış olduğu yorumları paylaşabileceğini beyan eder ”
Türkçe العربية English