Son Dakika Haberler

Bu haberi daha sonra okumak için kaydedebilir ve sağ üst köşedeki butona basarak haberi okuyabilirsiniz!

Çeltik nerenin ilçesi, nerede, hangi şehirde? Çeltik nasıl bir yer?

Çeltik, Konya iline bağlı bir ilçedir. Coğrafi konumu itibarıyla Türkiye'nin İç Anadolu Bölgesi'nde yer alır. Çeltik, Konya'nın küçük ama tarihi ve doğal güzellikleriyle ön plana çıkan ilçelerinden biridir.

Çeltik nerenin ilçesi, nerede, hangi şehirde? Çeltik nasıl bir yer?

Küçük ama bir o kadar da zengin bir tarihe sahip olan Çeltik, Konya'nın görülmeye değer ilçelerinden biridir. Hem tarihi yapılarıyla hem de doğal güzellikleriyle ziyaretçilerine unutulmaz anlar yaşatma potansiyeline sahiptir. Eğer Türkiye'nin İç Anadolu Bölgesi'nde sakin ve huzurlu bir tatil geçirmek istiyorsanız, Çeltik sizin için doğru adres olabilir.

 

Çeltik Nerenin İlçesi, Nereye Bağlı?

Çeltik, Türkiye'de Konya iline bağlı bir ilçedir. Konya'nın merkez ilçesine bağlıdır.

Çeltik Nerenin ilçesi

Çeltik Nerede?

Çeltik ilçesi, Türkiye'nin Konya iline bağlı bir ilçedir. Konya'nın kuzeyinde yer alır ve il merkezine yaklaşık olarak 120 kilometre uzaklıktadır. Konya'nın batısında bulunan bu ilçe, tarım ve özellikle de tahıl üretimiyle bilinir. Çeltik, hem coğrafi konumu hem de kültürel özellikleriyle Konya'nın önemli ilçelerinden biridir. Bu ilçe, adını sıklıkla yetiştirilen çeltik (pirinç) tarımından almıştır.

Çeltik Nerenin ilçesi

Çeltik Nüfusu

Çeltik ilçesinin 2023 yılı nüfusu 10.324 olarak kaydedilmiştir. Bu nüfus, 5.313 erkek ve 5.011 kadından oluşmaktadır

Çeltik Nerenin ilçesi

Çeltik Tarihçesi

Çeltik'in tarihçesi, eski zamanlara dayanmaktadır. Bölge, tarihi boyunca pek çok medeniyete ev sahipliği yapmıştır. Bu medeniyetlerden kalan eserler, ilçenin tarihi dokusunu günümüze taşımaktadır. Özellikle Selçuklu ve Osmanlı dönemlerinden kalan mimari yapılar, ilçenin tarihi zenginliğini ortaya koymaktadır.

Çeltik Nerenin ilçesi

Çeltik'te Gezilecek Yerler

Çeltik ilçesinde, tarih ve doğa severler için birçok gezilecek yer bulunmaktadır. İlçenin tarihi dokusunu yansıtan eski camiler, hanlar ve tarihi evler görülmeye değerdir. Ayrıca, Çeltik çevresindeki doğal güzellikler ve piknik alanları, doğa ile iç içe vakit geçirmek isteyenler için idealdir. İlçe sınırları içerisinde yer alan göller ve nehirler, özellikle yaz aylarında ziyaretçilerini ağırlamaktadır.

Google News Takip Et
Gelişmelerden zamanında haberdar olmak istiyor musunuz? ’te KONHABER'e abone olun.
Google News Takip Et
Son dakika gelişmelerden anında haberdar olmak için WhatsApp haber kanalımıza katılın.
Kader Eşiyok
Sorumlu Yazı İşleri Müdürü

Yasal Uyarı:

Yayınlanan haberler, köşe yazıları, fotoğraflar, yazı dizileri ve her türlü eserin tüm hakları Mirajans Medya İletişim Reklam Haber ve Prodüksiyon A.Ş.’ye aittir. Kaynak gösterilerek bile olsa eserin bütünü veya bir kısmı özel izin alınmadan kullanılamaz.

Bu İçeriğe Emoji İle Tepki Ver!

  • 1
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • Begendim
  • Kalp
  • Begenmedim
  • Gülen Surat
  • Kalpli Göz
  • Kızgın
  • Şokta
  • Üzgün

Yorumlar (0)

Önemli Not: Bu sayfalarda yayınlanan okur yorumları okuyucuların kendilerine ait görüşlerdir. Yazılan yorumlardan konhaber.com hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
X
Yorum Yazma Sözleşmesi
“Sayfamızın takipçileri suç teşkil edecek, yasal olarak takip gerektirecek,hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, ahlaka aykırı, müstehcen, toplumca genel olarak kabul görmüş kurallara aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde hiçbir yorumu bu web sitesinin hiçbir sayfasında paylaşamazlar. Bu tür içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk yorumu gönderen takipçiye aittir. KONHABER yapılan yorumlar arasından uygun görmediklerini herhangi bir gerekçe belirtmeksizin yayınlamama veya yayından kaldırma hakkına sahiptir. Konhaber başta yukarıda sayılan hususlar olmaz üzere kanun hükümlerine aykırılık gerekçesi ile her türlü adli makam tarafından başlatılan soruşturma kapsamında kendisinden Ceza Muhakemesi Kanunu’nun 332.maddesi doğrultusunda istenilen yorum yapan takipçilerine ait ip bilgilerini ve yapmış olduğu yorumları paylaşabileceğini beyan eder ”
Türkçe العربية English