Son Dakika Haberler

Bu haberi daha sonra okumak için kaydedebilir ve sağ üst köşedeki butona basarak haberi okuyabilirsiniz!

Çelikkayalar'da sektörün sorunları konuşuldu

TBMM Bayındırlık, İmar, Ulaştırma ve Turizm Komisyonu Başkanı ve Konya Milletvekili Tahir Akyürek Çelikkayalar AVM Genel Merkezi’ni ziyaret etti. Ziyarette perakende sektörünün sorunları konuşuldu.

Çelikkayalar’da sektörün sorunları konuşuldu
Türkiye Perakendeciler Federasyonu Başkan Vekili  Ali Kaya, Çelikkayalar AVM Yönetim Kurulu Başkanı Mesut Kaya genel durum ile ilgili olarak Tahir Akyürek’e bilgi verdiler. Türkiye Perakendeciler Federasyonu Başkan Vekili Ali Kaya, Türkiye ve dünyada son aylarda yaşanan ekonomik dalgalanmadan vatandaşları en az etkilemek için çaba sarf ettiklerini söyledi.
Pandeminin en fazla etkilediği sektörlerden birinin gıda sektörü olduğunu hatırlatan Ali Kaya, ‘Artık dünya;  gıdanın üretimi, dağıtımı ve satışa sunulması noktasında daha duyarlı. Pandemi bize gıdanın ne kadar değerli olduğunu öğretti. Süreçte yaşanan tecrübelerin kulaklara küpe olması gerekiyor. Yaşanan savaş ta olsa, pandemi de olsa, afet de olsa insanlara gıdayı sunmanız gerekiyor. Pandeminin bitmesi ile birlikte bazı ülkelerde tedarik zincirinde yaşanan sıkıntılar nedeni ile büyük zorluklar yaşandı. Ardından Rusya-Ukrayna savaşı başladı. Ülke yönetimlerinin, sektör temsilcilerinin ve sorumlu herkesin gıdaya ulaşım noktasında ek çaba sarf etmesi gerekiyor.” dedi. 
Çelikkayalar AVM Yönetim Kurulu Başkanı Mesut Kaya Kaya, ailesine ait AVM ve akaryakıt istasyonları hakkında bilgi verdi. 27 market ve 4 akaryakıt istasyonu ile 1200’ün üzerinde çalışana istihdam sağladıklarını belirten Kaya amaçlarının vatandaşa kaliteli ürünü uygun fiyata sunmak olduğunu söyledi. Bir Konya markası olarak Konya üretimi mal ve hizmetleri ön planda tuttuklarını kaydeden Mesut Kaya, “Biz bu şehrin markasıyız. Pandemi ile birlikte online satışlara da başladık. Türkiye’de bu sistemi başarı ile sürdüren firmalar arasında ön sıralardayız.  Biz bu şehirde doğduk ve bu şehre hizmet mecburiyetimiz var. Tüm hassasiyetimiz şehrimiz ve bu şehirde yaşayan vatandaşlar. Müşteri memnuniyeti bizim önceliğimiz. Bugüne kadar bunu sağladık, bundan sonra da sağlayacağız inşaallah. “ şeklinde konuştu. 

TBMM Bayındırlık, İmar, Ulaştırma ve Turizm Komisyonu Başkanı ve Konya Milletvekili  Tahir Akyürek, Kaya ailesinin şehre yaptığı yatırımlardan mutluluk duyduklarını söyledi. Yerel market zincirlerinin daha da geliştirilmesi gerektiğini belirten Akyürek, ‘Konya’da Çelikkayalar bunu başardı. Diğer şehirlerde de yerel market zincirleri bulunuyor. Ancak Konya maaşallah bu konuda öncü şehir. Çelikkayalar’ın başarısı sektörün diğer temsilcilerine de örnek oluyor. Ulusal ve uluslararası market zincirlerinin sektörü manipüle edebilecek güce ulaşması sıkıntılı sonuçlar doğurabilir. Bundan dolayı da yerel market oluşumlarına sahip çıkıyoruz. Yerli ve yerel değerlerimizi önemsediğimiz gibi yerli ve yerel marketlerimizi de önemsiyoruz.  Kaya ailesine sektöre yaptıkları katkılardan dolayı teşekkür ediyorum. “ dedi. 

Toplantıya Cebel Süt Ürünleri Yönetim Kurulu Üyesi Fatih Suda, Çelikkayalar Yönetim Kurulu üyeleri, Kontv yönetimi ve sektör temsilcileri de katıldı.

Kaynak:

Google News Takip Et
Gelişmelerden zamanında haberdar olmak istiyor musunuz? ’te KONHABER'e abone olun.
Google News Takip Et
Son dakika gelişmelerden anında haberdar olmak için WhatsApp haber kanalımıza katılın.

Yasal Uyarı:

Yayınlanan haberler, köşe yazıları, fotoğraflar, yazı dizileri ve her türlü eserin tüm hakları Mirajans Medya İletişim Reklam Haber ve Prodüksiyon A.Ş.’ye aittir. Kaynak gösterilerek bile olsa eserin bütünü veya bir kısmı özel izin alınmadan kullanılamaz.

Bu İçeriğe Emoji İle Tepki Ver!

  • 3
  • 3
  • 76
  • 26
  • 2
  • 55
  • 4
  • 2
  • Begendim
  • Kalp
  • Begenmedim
  • Gülen Surat
  • Kalpli Göz
  • Kızgın
  • Şokta
  • Üzgün

Yorumlar (1)

Önemli Not: Bu sayfalarda yayınlanan okur yorumları okuyucuların kendilerine ait görüşlerdir. Yazılan yorumlardan konhaber.com hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
  • Y
    Yasin
    1 yıl önce

    Bir tane yorum yok niye acaba!

    • Cevapla
    • Begen (22)
    • Begenme (2)
X
Yorum Yazma Sözleşmesi
“Sayfamızın takipçileri suç teşkil edecek, yasal olarak takip gerektirecek,hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, ahlaka aykırı, müstehcen, toplumca genel olarak kabul görmüş kurallara aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde hiçbir yorumu bu web sitesinin hiçbir sayfasında paylaşamazlar. Bu tür içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk yorumu gönderen takipçiye aittir. KONHABER yapılan yorumlar arasından uygun görmediklerini herhangi bir gerekçe belirtmeksizin yayınlamama veya yayından kaldırma hakkına sahiptir. Konhaber başta yukarıda sayılan hususlar olmaz üzere kanun hükümlerine aykırılık gerekçesi ile her türlü adli makam tarafından başlatılan soruşturma kapsamında kendisinden Ceza Muhakemesi Kanunu’nun 332.maddesi doğrultusunda istenilen yorum yapan takipçilerine ait ip bilgilerini ve yapmış olduğu yorumları paylaşabileceğini beyan eder ”
Türkçe العربية English