AK Parti Sözcüsü Ömer Çelik, İsrail Ulusal Güvenlik Bakanı Itamar Ben-Gvir'in, Mescid-i Aksa’nın da bulunduğu alanda sinagog inşa etmekten bahsetmesine ilişkin, " Tüm Müslümanlara ve insanlığa saldıran soysuz ve lanetli bir açıklamadır. Mescid-i Aksa mukaddes değerimiz, gözbebeğimiz ve kırmızı çizgimizdir" dedi.
Ömer Çelik, İsrailli aşırı sağcı bakanın skandal açıklamasına tepki gösterdi.
Çelik, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda şu ifadelere yer verdi:
"Mescid-i Aksa mukaddes değerimiz, gözbebeğimiz ve kırmızı çizgimizdir.
İsrail Ulusal Güvenlik Bakanı Itamar Ben-Gvir'in, Mescid-i Aksa’nın da bulunduğu alanda sinagog inşa etmekten bahsetmesi, tüm Müslümanlara ve insanlığa saldıran soysuz ve lanetli bir açıklamadır.
"Netanyahu şebekesinin üyeleri, camilerin ve kiliselerin de düşmanıdır"
Netanyahu şebekesinin üyeleri, camilerin ve kiliselerin de düşmanıdır. Bu şebeke, bölge barışını dinamitlemek üzere her gün yeni bir provokasyona imza atıyor. Bunlar kendilerini hukuk önünde hesap vermekten kurtarmak için tüm bölgeyi din savaşlarına sürüklemeye çalışan soykırım ve katliam şebekesidir.
Uluslararası toplum, Mescid-i Aksa’nın statüsüne dair provokatif söylemler içerisine giren Netanyahu yönetimi üyelerine karşı net tavır almalıdır."
Kaynak: Haber Merkezi
Son dakika gelişmelerden anında haberdar olmak için WhatsApp haber kanalımıza katılın.
Gelişmelerden zamanında haberdar olmak istiyor musunuz? Google News’te KONHABER'e abone olun.
Sayın Ömer Çelik Mescidi Aksa kırmızı çizgimiz oldğunu sizden öğrenecek değiliz.Kuranı Kerimde Musa kavminden üç kişi bir araya gelip devlet kuracak dünyada huzur kalmayacak diye ayet vardır.Kuranı Kerimi okursan öğrenirsin.
Yorum Yap
Öğretmen affetti yönetim affetmedi! Öğretmenlerine zorbalık yapan ve dalga geçen 5 öğrenci okuldan atıldı
ASELSAN'dan NATO üyesi ülkeye ihracat: 410 milyon dolarlık imza
Uyuşturucu soruşturması: Evinde arama yapılan Fenerbahçe Başkanı Sadettin Saran ifadeye çağırıldı
İçişleri Bakanlığı: Kocaeli'de keşif ve gözetleme amaçlı İHA bulundu
AK Parti 'Terörsüz Türkiye' raporunu TBMM'ye sundu
Konya'da anaokulu öğrencilerinden görme engelli akranları için anlamlı proje
Konya'da üç aracın karıştığı zincirleme kazada 1 çocuk yaralandı
Konya'da Altın Dokunuşlar Sergisi'ni 184 bin kişi ziyaret etti
Emine Erdoğan: 2026'yı 'Bağımsızlık Yılı' ilan ediyoruz
Türkiye, ABD'nin Sezar Yasası'nı yürürlükten kaldırmasından memnun
Eskiden şifa, şimdi lüks: Kış aylarının vazgeçilmesi ıhlamur fiyatları dudak uçuklattı
Fatih Ürek bitkisel hayatta mı? Menajeri son durumunu açıkladı