Son Dakika Haberler

Bu haberi daha sonra okumak için kaydedebilir ve sağ üst köşedeki butona basarak haberi okuyabilirsiniz!

Bursa'da bir genci satırla yaralayan sanıkla ilgili mütalaa açıklandı

Anadolu Ajansı haberine göre;

BURSA (AA) - Bursa'da bir genci satırla yaralayan sanığın yargılandığı davanın görülmesine devam edildi.


Bursa 9. Ağır Ceza Mahkemesindeki duruşmaya, hakkında "tehdit, hakaret ve silahla kasten yaralama" suçlarından dava açılan tutuksuz sanık Gökhan B, olayda yaralanan Abdullah Y. ve taraf avukatları katıldı.


Gökhan B. savunmasında, olaydan bir süre önce yeğeninin silahla yanlışlıkla Eren K. isimli arkadaşını vurduğunu, sonrasında hastaneye gittiklerini ancak ailesi tepki gösterdiği için yaralıyı ziyaret edemediklerini söyledi.


Sonraki bir akşam evlerinin önünde havaya ateş edildiğini ve bunu yapanlar arasında Eren K'nin arkadaşı Abdullah Y'nin de olduğunu öğrendiklerini iddia eden Gökhan B, "Biri vasıtasıyla telefon edip bu konuyu konuşmak istediğimizi ilettik. O da önce geleceğini söyledi ancak daha sonra 'Görüşmeyeceğim' dedi. İşten çıkıp eve yürüdüğüm bir akşam çiğ köftecide Abdullah Y'yi görünce konuşmak istedim. Kabul etmeyip bana küfredince, gece vardiyasında çalıştığım için üzerimde bulunan bıçağı savurdum. Abdullah'a yönelik bir kastım bulunmamaktadır." şeklinde savunma yaptı.


Tanıkların dinlenilmesinin ardından mütalaasını veren savcı, sanığın tehdit ve hakaret suçlarından beraatini, "neticesi sebebiyle ağırlaşmış kasten yaralama" suçundan hapisle cezalandırılmasını talep etti.


Abdullah Y'nin avukatı ise sanığın olaydan önce birçok kez telefon ederek müvekkilini tehdit ettiğini, olay günü görür görmez darbetmeye başladığını öne sürdü.


Müvekkilinin bir dişçiye sığındığını ve kapıların kilitlenmesiyle kurtulduğunu anlatan avukat, sanığın suçtan kurtulma çabasında olduğunu ileri sürerek, "kasten öldürmeye teşebbüs" suçundan cezalandırılmasını istedi.


Avukatların mütalaaya karşı süre talebini kabul eden mahkeme heyeti duruşmayı erteledi.


- Olay


Geçen yıl 5 Ağustos'ta, Abdullah Y'yi darbedip daha sonra satırla yaraladığı iddiasıyla gözaltına alınan Gökhan B, adli kontrol şartıyla serbest bırakılmıştı.


Olaya ilişkin ortaya çıkan güvenlik kamerası görüntülerinin bazı basın yayın organlarında yayınlanmasının ardından yeniden gözaltına alınan Gökhan B, çıkarıldığı nöbetçi hakimlikçe tutuklanmış ve tekrar salıverilmişti.


Sanığın yargılanmasına Bursa 29. Asliye Ceza Mahkemesinde başlanmış, mahkeme hakimi, sanığın Abdullah Y'ye yönelik eyleminin "kasten öldürmeye teşebbüs" suçu kapsamında kalma ihtimalinin bulunduğunu belirterek, dosyanın nöbetçi Bursa Ağır Ceza Mahkemesine gönderilmesine karar vermişti.


Uyuşmazlık üzerine dosya Bursa Bölge Adliye Mahkemesi 5. Ceza Dairesine gönderilmiş, daire davanın ağır cezada görülmesine hükmetmişti.



Kaynak:

Google News Takip Et
Gelişmelerden zamanında haberdar olmak istiyor musunuz? ’te KONHABER'e abone olun.
Google News Takip Et
Son dakika gelişmelerden anında haberdar olmak için WhatsApp haber kanalımıza katılın.

Yasal Uyarı:

Yayınlanan haberler, köşe yazıları, fotoğraflar, yazı dizileri ve her türlü eserin tüm hakları Mirajans Medya İletişim Reklam Haber ve Prodüksiyon A.Ş.’ye aittir. Kaynak gösterilerek bile olsa eserin bütünü veya bir kısmı özel izin alınmadan kullanılamaz.

Bu İçeriğe Emoji İle Tepki Ver!

  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • Begendim
  • Kalp
  • Begenmedim
  • Gülen Surat
  • Kalpli Göz
  • Kızgın
  • Şokta
  • Üzgün

Yorumlar (0)

Önemli Not: Bu sayfalarda yayınlanan okur yorumları okuyucuların kendilerine ait görüşlerdir. Yazılan yorumlardan konhaber.com hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
X
Yorum Yazma Sözleşmesi
“Sayfamızın takipçileri suç teşkil edecek, yasal olarak takip gerektirecek,hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, ahlaka aykırı, müstehcen, toplumca genel olarak kabul görmüş kurallara aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde hiçbir yorumu bu web sitesinin hiçbir sayfasında paylaşamazlar. Bu tür içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk yorumu gönderen takipçiye aittir. KONHABER yapılan yorumlar arasından uygun görmediklerini herhangi bir gerekçe belirtmeksizin yayınlamama veya yayından kaldırma hakkına sahiptir. Konhaber başta yukarıda sayılan hususlar olmaz üzere kanun hükümlerine aykırılık gerekçesi ile her türlü adli makam tarafından başlatılan soruşturma kapsamında kendisinden Ceza Muhakemesi Kanunu’nun 332.maddesi doğrultusunda istenilen yorum yapan takipçilerine ait ip bilgilerini ve yapmış olduğu yorumları paylaşabileceğini beyan eder ”
Türkçe العربية English