Son Dakika Haberler

Bu haberi daha sonra okumak için kaydedebilir ve sağ üst köşedeki butona basarak haberi okuyabilirsiniz!

Bursa'da anneanne ile torununun ölümüne neden olan alkollü sürücü hakim karşısında

Anadolu Ajansı haberine göre;

BURSA (AA) - Bursa'nın Mudanya ilçesinde otomobiliyle çarptığı kadın ile torununun ölümüne neden olduğu gerekçesiyle tutuklanan sanığın yargılanmasına başlandı.


Bursa 7. Ağır Ceza Mahkemesi'ndeki duruşmaya, tutuklu sanık Burak U, kazada hayatını kaybeden Fikriye Yeğit'in eşi ve oğlu, kaza sonrası hastanede vefat eden torunu Zeynep Mira Güler'in annesi ve babası ile taraf avukatları katıldı.


Savunmasını yapan Burak U, kaza nedeniyle üzgün ve pişman olduğunu, bilerek ve isteyerek hareket etmediğini söyledi.


Olay gününü anlatan Burak U, şu savunmayı yaptı:


"Arkadaşlarla buluşmak için Altınşehir Mahallesi'ndeki evimden çıktım. Evden çıkmadan önce bir şişe bira içmiştim. Aracımla Mudanya istikametine doğru seyir halindeydim. Araçla saatte 60-70 kilometre hızla seyir halindeyken önüme birden 3 kişi çıktı. Yola çıkan kişileri görünce fren yaptım. Aracı sola kırmaya çalıştım. Buna rağmen şahıslara çarpmaktan kendimi kurtaramadım. Ölenlerin ailesiyle görüşüp anlaşmak istiyorum. Ölenlerin ailesine başsağlığı diliyorum. Alkolün etkisi altında değildim. Aracı hızlı şekilde kullanmıyordum."


Kazada hayatını kaybeden anneanne ile torununun yakınları, sanık hakkındaki şikayetlerinin devam ettiğini belirterek, maddi ve manevi tazminat talebinde bulundu.


Olay günü denizden çıkıp evlerine doğru yürüdüklerini aktaran Fikriye Yeğit'in kardeşi Ferihan Malcı, "Yola geldik, yol bomboştu. Aramızda birer adım vardı. Yol üç şeritliydi, ilk iki şeridi geçtik. Üçüncü şeride geldiğimizde birden bir araç geldi. Sadece 'küt' diye ses duydum. Daha sonra ne olduğunu anlamadım. Benim bağırdığım söyleniyor ancak ben bunları dahi hatırlamıyorum. Şoka girmiştim." diye konuştu.


- Görgü tanığı, aracın hızının 120 kilometreden fazla olduğunu iddia etti


Tanık olarak dinlenilen Murat S. ise kaza günü aynı yolda araç kullandığı, sanığın aracını trafikte gördüğünü dile getirdi.


Murat S, şu ifadeleri kullandı:


"Mudanya Devlet Hastanesi'nin bulunduğu yerden aşağı doğru araçla seyir halindeyken sanığın kullandığı araç beni solladı. Araç sağa geçti. Ben şeridimde devam ediyordum. MOBESE kameralarının olduğu yeri geçtikten sonra kaza yapan araç zikzak yaparak beni yine geçti. Ben aracın zikzak yapması nedeniyle selektör yaptım. Aracı uyarmak için peşinden aracımın hızını yükselttim. Hızımı 120 kilometreye çıkardığım halde yetişemedim. Daha sonra poşetlerin uçuştuğunu gördüm. Baktığımda küçük kızın elinin yere düştüğünü gördüm. Çarpışmanın olduğu yer ile benim bulunduğum yer arasında 500-600 metre mesafe vardı. Ben 120 kilometre ile gittiğim halde sanığın kullandığı araca yetişemedim."


Ölenlerin yakınlarının avukatı, iddianame ve raporlarda sanığın alkollü olduğunun gözetilmediğini ileri sürerek, sanığın olası kastla öldürme suçundan cezalandırılmasını istedi.


Bunun üzerine yeniden söz verilen sanık Burak U, "Yıllar önce uyuşturucu madde kullanmıştım. Olay günü alkol almıştım ancak uyuşturucu kullanmadım. Tahliyemi talep ediyorum." dedi.


Sanığın tutukluluğunun devamına karar veren mahkeme heyeti, dosyadaki eksiklerin giderilmesi için duruşmayı erteledi.


Bursa-Mudanya kara yolunda 26 Haziran'da Burak U. idaresindeki 16 ANV 418 plakalı otomobil, yolun karşına geçmeye çalışan Fikriye Yeğit (56) ve torunu Zeynep Mira Güler'e (6) çarpmıştı. Fikriye Yeğit olay yerinde, torunu ise Bursa Şehir Hastanesinde hayatını kaybetmişti. Gözaltına alınan Burak U, tutuklanmıştı.



Kaynak:

Google News Takip Et
Gelişmelerden zamanında haberdar olmak istiyor musunuz? ’te KONHABER'e abone olun.
Google News Takip Et
Son dakika gelişmelerden anında haberdar olmak için WhatsApp haber kanalımıza katılın.

Yasal Uyarı:

Yayınlanan haberler, köşe yazıları, fotoğraflar, yazı dizileri ve her türlü eserin tüm hakları Mirajans Medya İletişim Reklam Haber ve Prodüksiyon A.Ş.’ye aittir. Kaynak gösterilerek bile olsa eserin bütünü veya bir kısmı özel izin alınmadan kullanılamaz.

Bu İçeriğe Emoji İle Tepki Ver!

  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • Begendim
  • Kalp
  • Begenmedim
  • Gülen Surat
  • Kalpli Göz
  • Kızgın
  • Şokta
  • Üzgün

Yorumlar (0)

Önemli Not: Bu sayfalarda yayınlanan okur yorumları okuyucuların kendilerine ait görüşlerdir. Yazılan yorumlardan konhaber.com hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
X
Yorum Yazma Sözleşmesi
“Sayfamızın takipçileri suç teşkil edecek, yasal olarak takip gerektirecek,hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, ahlaka aykırı, müstehcen, toplumca genel olarak kabul görmüş kurallara aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde hiçbir yorumu bu web sitesinin hiçbir sayfasında paylaşamazlar. Bu tür içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk yorumu gönderen takipçiye aittir. KONHABER yapılan yorumlar arasından uygun görmediklerini herhangi bir gerekçe belirtmeksizin yayınlamama veya yayından kaldırma hakkına sahiptir. Konhaber başta yukarıda sayılan hususlar olmaz üzere kanun hükümlerine aykırılık gerekçesi ile her türlü adli makam tarafından başlatılan soruşturma kapsamında kendisinden Ceza Muhakemesi Kanunu’nun 332.maddesi doğrultusunda istenilen yorum yapan takipçilerine ait ip bilgilerini ve yapmış olduğu yorumları paylaşabileceğini beyan eder ”
Türkçe العربية English