Son Dakika Haberler

Bu haberi daha sonra okumak için kaydedebilir ve sağ üst köşedeki butona basarak haberi okuyabilirsiniz!

BM: İsrail Filistin'deki işgali sona erdirmeyecek

Birleşmiş Milletler İnsan Hakları Filistin Özel Raportörü, insan hakları çerçevesine dayanan kararlı bir uluslararası eylem olmaksızın işgalci İsrail'in Filistin'deki işgalini sona erdirmeyeceğine dair ellerinde yeteri kadar delil ve rapor olduğunu söyledi.

BM: İsrail Filistin’deki işgali sona erdirmeyecek
Birleşmiş Milletler (BM) İnsan Hakları Konseyinin (İHK), işgal altında tutulan Filistin topraklarındaki "ciddi insan hakları durumunu" görüştüğü özel oturumda konuşan BM İnsan Hakları Filistin Özel Raportörü Michael Lynk, İsrail'in Gazze'ye yönelik saldırılarına ilişkin sert ifadeler kullandı.

Lynk, Gazze'nin İsrail tarafından havadan, karadan ve denizden kapsamlı bir şekilde abluka altında tutulduğunu, küçük bir kara parçasında yaşamak zorunda bırakılan 2 milyon Filistinlinin korkunç bir şekilde topluca cezalandırıldığını söyledi.

İnsanlık adına "üzücü bir leke"

işgalci İsrail'in Gazze halkının temel özgürlükleri üzerindeki "Orta Çağ kısıtlamalarının" 14 yıldır devam ettiğine dikkati çeken Lynk, bu durumun insanlık adına "üzücü bir leke" olduğunu vurguladı.

Özel Raportör, 21 Mayıs'ta Filistin'de yaşanan şiddete ilişkin bir grup BM insan hakları uzmanıyla Uluslararası Ceza Mahkemesi (UCM) tarafından soruşturma başlatılması çağrısında bulunduklarını anımsatarak, "Bu çağrıyı bugün tekrarlıyorum" dedi.

İnsan Hakları Konseyinin son 10 yılda işgal altındaki Filistin topraklarındaki insan hakları durumuna ilişkin dört büyük bağımsız rapor sunduğunu hatırlatan Lynk, "Bu raporların dördü de şu soruyu sormuştu; 'Hesap verebilirlik nerede?" diye konuştu.

UCM'ye soruşturma çağrısı

Lynk, insan hakları çerçevesine dayanan kararlı bir uluslararası eylem olmaksızın İsrail'in Filistin'deki işgalini sona erdirmeyeceğine dair ellerinde yeteri kadar delil ve rapor olduğunu söyledi.

BM insan hakları uzmanları, 21 Mayıs'ta yaptıkları ortak yazılı açıklamada, İsrail ve Hamas arasında sağlanan ateşkese tüm tarafların saygı göstermesi ve sivillere yönelik saldırılar ile diğer ağır insan hakları ihlallerine ilişkin UCM tarafından soruşturma başlatılması çağrısında bulunmuştu.

Kaynak:

Google News Takip Et
Gelişmelerden zamanında haberdar olmak istiyor musunuz? ’te KONHABER'e abone olun.
Google News Takip Et
Son dakika gelişmelerden anında haberdar olmak için WhatsApp haber kanalımıza katılın.

Yasal Uyarı:

Yayınlanan haberler, köşe yazıları, fotoğraflar, yazı dizileri ve her türlü eserin tüm hakları Mirajans Medya İletişim Reklam Haber ve Prodüksiyon A.Ş.’ye aittir. Kaynak gösterilerek bile olsa eserin bütünü veya bir kısmı özel izin alınmadan kullanılamaz.

Bu İçeriğe Emoji İle Tepki Ver!

  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • Begendim
  • Kalp
  • Begenmedim
  • Gülen Surat
  • Kalpli Göz
  • Kızgın
  • Şokta
  • Üzgün

Yorumlar (0)

Önemli Not: Bu sayfalarda yayınlanan okur yorumları okuyucuların kendilerine ait görüşlerdir. Yazılan yorumlardan konhaber.com hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
X
Yorum Yazma Sözleşmesi
“Sayfamızın takipçileri suç teşkil edecek, yasal olarak takip gerektirecek,hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, ahlaka aykırı, müstehcen, toplumca genel olarak kabul görmüş kurallara aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde hiçbir yorumu bu web sitesinin hiçbir sayfasında paylaşamazlar. Bu tür içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk yorumu gönderen takipçiye aittir. KONHABER yapılan yorumlar arasından uygun görmediklerini herhangi bir gerekçe belirtmeksizin yayınlamama veya yayından kaldırma hakkına sahiptir. Konhaber başta yukarıda sayılan hususlar olmaz üzere kanun hükümlerine aykırılık gerekçesi ile her türlü adli makam tarafından başlatılan soruşturma kapsamında kendisinden Ceza Muhakemesi Kanunu’nun 332.maddesi doğrultusunda istenilen yorum yapan takipçilerine ait ip bilgilerini ve yapmış olduğu yorumları paylaşabileceğini beyan eder ”
Türkçe العربية English