Son Dakika Haberler

Bu haberi daha sonra okumak için kaydedebilir ve sağ üst köşedeki butona basarak haberi okuyabilirsiniz!

“Bizim Akif” oyunu Seydişehir’de sahnelendi

İstiklal Marşı Şairimiz Mehmet Akif Ersoy’un hayatını konu alan “Bizim Akif’’ isimli müzikal tiyatro Seydişehir’de sahnelendi.

“Bizim Akif”  oyunu Seydişehir’de sahnelendi
Yazarlığını ve yönetmenliğini Hasan Özaşlamacı’nın yaptığı, Cem Kurtoğlu, Seza Kırgız, Emre Uluocak, Nagihan Yıldız ve Barış Demirtürk'ün rol aldığı oyun izleyiciden büyük beğeni aldı.

Seydişehir Belediyesi düğün salonunda gündüz öğrencilere, akşam ise ilçe sakinlerine yönelik olarak iki seans olarak düzenlenen  “Bizim Akif” adlı müzikal tiyatro oyununa çok sayıda öğrenci vatandaş katıldı.

Bir inanç ve dava adamı olan Mehmet Akif Ersoy’un, Kurtuluş Savaşı’ndaki milli mücadele ruhunu dizelere döktüğü İstiklal Marşı’mızın Kabulünün 101. yıl dönümü ve Mehmet Akif Ersoy’u Anma Günü dolayısıyla oynanan tek perdelik oyun izleyiciden tam not aldı.

İstiklal Şairimiz Mehmet Akif Ersoy’un yazdığı İstiklal Marşının, milli mücadele ve milli iradeyle bütünleştiğini kaydeden Belediye Başkanı Mehmet Tutal, “Belediye olarak gençlerimizin milli ve manevi değerlerimizi özümsemiş bireyler olarak yetişmesi için etkinliklerimize devam ediyoruz. İstiklal Marşımızın kabul edildiği, Çanakkale Zaferimizin yer aldığı mart ayı dolayısıyla İstiklal Şairimiz Mehmet Akif Ersoy’u konu alan tiyatro oyunumuzu gençlerimizin ve ilçe sakinlerimizin izlemesine sunduk. Gündüz seansında ilçemizde eğitim gören lise öğrencilerimizi, akşam seansında ise ilçe sakinlerimizi ağırladık.
 Çanakkale Deniz Zaferi tarihimizde önemli bir dönüm noktası ve 253 bin şehit verilerek dünyanın en süper güçlerine karşı koyulan bir zaferdir. Bazıları canıyla, kanıyla cephede mücadele ederken, bazıları da kalemiyle, mesleğiyle mücadelelerini devam ettirmişlerdir. Bunlardan biri de andığımız ve anmaya devam edeceğimiz Mehmet Akif Ersoy’dur. Hiçbir şey köksüz olmaz. Her canlının mutlaka bir kökü vardır. Kökü olmayan hiçbir canlının hayatını devam ettirmesi mümkün değildir. Bizim kökümüz kendi tarihimiz, kendi kültürümüz, kendi değerlerimizdir. Bir millet ise kökünden, özünden ve kendi değerlerinden uzaklaştığında ölmeye yok olmaya mahkumdur.
 
Bu yüzden biz kendi özümüzü, kendi kökümüzü Mehmet Akif’te buluyoruz. İstiklal Marşımızın içeriğinde bulunan duygu ve mana derinlikleri Milletimizin öz benliğini yansıtmaktadır. Dizelerde geçen bayrak, sancak, ezan, hak, şahadet, din gibi kelime ve kavramlar milletimizi var eden temel değerlerimizdir. Bizlere miras olarak bırakılan bu eşsiz eser ve şanlı Türk bayrağı, Milletimiz var oldukça; geleceğimize yön vermeye, kutsal vatanımızın semalarında ilelebet yankılanmaya ve dalgalanmaya devam edecektir. Milli Şairimiz Mehmet Akif Ersoy'u ve şehitlerimizi rahmetle anıyor, kahraman gazilerimize de minnetlerimi sunuyor, programda emeği geçenlere teşekkür ediyorum” ifadelerini kullandı.

Program sonunda Belediye Başkanı Mehmet Tutal, Bizim Akif’ oyununu sahneleyen sanatçılara günün anısına hediye takdiminde bulundu.

Kaynak:

Google News Takip Et
Gelişmelerden zamanında haberdar olmak istiyor musunuz? ’te KONHABER'e abone olun.
Google News Takip Et
Son dakika gelişmelerden anında haberdar olmak için WhatsApp haber kanalımıza katılın.

Yasal Uyarı:

Yayınlanan haberler, köşe yazıları, fotoğraflar, yazı dizileri ve her türlü eserin tüm hakları Mirajans Medya İletişim Reklam Haber ve Prodüksiyon A.Ş.’ye aittir. Kaynak gösterilerek bile olsa eserin bütünü veya bir kısmı özel izin alınmadan kullanılamaz.

Bu İçeriğe Emoji İle Tepki Ver!

  • 0
  • 0
  • 1
  • 1
  • 0
  • 1
  • 0
  • 0
  • Begendim
  • Kalp
  • Begenmedim
  • Gülen Surat
  • Kalpli Göz
  • Kızgın
  • Şokta
  • Üzgün

Yorumlar (0)

Önemli Not: Bu sayfalarda yayınlanan okur yorumları okuyucuların kendilerine ait görüşlerdir. Yazılan yorumlardan konhaber.com hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
X
Yorum Yazma Sözleşmesi
“Sayfamızın takipçileri suç teşkil edecek, yasal olarak takip gerektirecek,hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, ahlaka aykırı, müstehcen, toplumca genel olarak kabul görmüş kurallara aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde hiçbir yorumu bu web sitesinin hiçbir sayfasında paylaşamazlar. Bu tür içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk yorumu gönderen takipçiye aittir. KONHABER yapılan yorumlar arasından uygun görmediklerini herhangi bir gerekçe belirtmeksizin yayınlamama veya yayından kaldırma hakkına sahiptir. Konhaber başta yukarıda sayılan hususlar olmaz üzere kanun hükümlerine aykırılık gerekçesi ile her türlü adli makam tarafından başlatılan soruşturma kapsamında kendisinden Ceza Muhakemesi Kanunu’nun 332.maddesi doğrultusunda istenilen yorum yapan takipçilerine ait ip bilgilerini ve yapmış olduğu yorumları paylaşabileceğini beyan eder ”
Türkçe العربية English