Son Dakika Haberler

Bitcoin Yatırımına Dair 5 Önemli İpucu

Eğer siz de kripto para dünyasında yer almak ve ilk kez yatırım yapmak istiyorsanız dikkat etmeniz gereken bazı noktalar vardır. Yapacağınız satın alım sizin için bir ilk olacaksa endişeleriniz olabilir. Bunlar tamamen doğal endişelerdir ve kısa bir bilgilendirme ile çözülmeleri mümkündür. Kripto para satın almadan önce bir platform belirlemeniz ve bu borsa üzerinde satın alım yapmanız gerekir.

 

Sizler için ilk kez Bitcoin almadan önce dikkat etmeniz gereken altın değerindeki ipuçlarını derledik. Bu tüyolara dikkat ederek ilk yatırımınızı yapabilirsiniz.

 

Bitcoin nedir?

Bitcoin ya da kısa adıyla bir kripto para birimidir. Bir dijital varlık olan Bitcoin açık kaynak koda sahip bir yazılımdır. Bu kripto para birimi 2009 yılında kimliği bilinmeyen Satoshi Nakamoto adlı bir grup tarafından üretildi. Uzun bir süredir hayatımızda olan kripto para 13 yıllık tarihinde devasa noktalara ulaştı. Bugün 19 bin dolar bandında seyreden dev dijital birim emin adımlarla yoluna devam ediyor.

 

1. Büyük hayaller ile yatırım yapmayın.

Bitcoin ile gelir düzeyini çok büyük noktalara taşıyan milyonlarca insan var. Fakat aynı şekilde yine kripto para dünyasında tüm birikimini kaybeden kişiler de mevcut. Dolayısıyla yatırım yapmadan önce riskleri unutmamak gerekiyor. Kesinlikle zengin olacağım hedefi ile yatırım yapmak ne yazık ki sizi hüsrana uğratacaktır.

 

Bu yüzden yatırım yapacağınız miktarı tammaen gözden çıkarmanızda fayda vardır. Uzun vadede geri dönüşü olacağını beklemenizi öneririz.

 

2. Cüzdan şifrenizi unutmayın. 

Cüzdan şifreniz kripto varlıklarınızın size ait olduğunun kanıtıdır. Doğrudan cüzdanınıza bir saldırı gerçekleşmese bile kripto varlıklarınıza erişmenin tek yolu cüzdan şifrenizdir. Şifrenizi unuttuğunuz anda sahip olduğunuz bütün kriptolar kaybolacaktır. Çünkü erişmenin başka bir yöntemi yoktur. Şifresini unuttuğu için milyonlarca dolar kaybeden yüz binlerce insan bu duruma birer örnektir. 

 

3. Güvenilir bir borsa seçin.

Ticaret yapacağınız platformun güvenilir olması çok önemlidir. Platformun sunduğu özellikler arasında kripto para hareketlerini izleme ve satış emri koyma gibi temel şeyler olmalıdır. Bir kripto ticaret platformunun güvenilirliğinden emin olmak için diğer kullanıcılarla da konuşabilirsiniz. Aynı şekilde internet üzerinde borsaya dair yapılan yorumları inceleyebilirsiniz. Böylece kripto borsasının ne kadar güvenilir olduğuna dair bilgi edinebilirsiniz.

 

4. Küçük miktarlarda başlayın.

Bitcoin ya da herhangi bir kripto para birimi almadan önce miktarı küçük tutmanızı öneririz. Büyük miktarlarda yatırım yapmak psikolojik olarak yıkıcı bir etkiye sahiptir. Bu tür durumlarda kendinizi sürekli olarak Bitcoin’i kontrol ederken görebilirsiniz. İşte bu yüzden yatırımınızı dikkatli bir şekilde kontrol etmeli ve küçük meblağlar tercih etmelisiniz. Bu konuda benzer bilgilere Bitcode Prime platformu üzerinden ulaşabilirsiniz. 

 

5. Ani işlemler yapmamaya dikkat edin.

Kripto ekosistemi oldukça hareketlidir. Dolayısıyla Bitcoin de sürekli olarak hareket halindedir. Bu yüzden düşüş anlarında panik yapmamanızı ve satış emri vermemenizi öneririz. Ani satışlar yaparak kazanç ihtimalinizi sıfıra indirebilir ve zarar edebilirsiniz. Düşüşlerde sakinleşmeli ve BTC’nin muhtemelen tekrar tırmanacağını unutmamalısınız. 


Kaynak:

Google News Takip Et
Gelişmelerden zamanında haberdar olmak istiyor musunuz? ’te KONHABER'e abone olun.
Google News Takip Et
Son dakika gelişmelerden anında haberdar olmak için WhatsApp haber kanalımıza katılın.

Yasal Uyarı:

Yayınlanan haberler, köşe yazıları, fotoğraflar, yazı dizileri ve her türlü eserin tüm hakları Mirajans Medya İletişim Reklam Haber ve Prodüksiyon A.Ş.’ye aittir. Kaynak gösterilerek bile olsa eserin bütünü veya bir kısmı özel izin alınmadan kullanılamaz.

Bu İçeriğe Emoji İle Tepki Ver!

  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • Begendim
  • Kalp
  • Begenmedim
  • Gülen Surat
  • Kalpli Göz
  • Kızgın
  • Şokta
  • Üzgün

Yorumlar (0)

Önemli Not: Bu sayfalarda yayınlanan okur yorumları okuyucuların kendilerine ait görüşlerdir. Yazılan yorumlardan konhaber.com hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
X
Yorum Yazma Sözleşmesi
“Sayfamızın takipçileri suç teşkil edecek, yasal olarak takip gerektirecek,hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, ahlaka aykırı, müstehcen, toplumca genel olarak kabul görmüş kurallara aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde hiçbir yorumu bu web sitesinin hiçbir sayfasında paylaşamazlar. Bu tür içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk yorumu gönderen takipçiye aittir. KONHABER yapılan yorumlar arasından uygun görmediklerini herhangi bir gerekçe belirtmeksizin yayınlamama veya yayından kaldırma hakkına sahiptir. Konhaber başta yukarıda sayılan hususlar olmaz üzere kanun hükümlerine aykırılık gerekçesi ile her türlü adli makam tarafından başlatılan soruşturma kapsamında kendisinden Ceza Muhakemesi Kanunu’nun 332.maddesi doğrultusunda istenilen yorum yapan takipçilerine ait ip bilgilerini ve yapmış olduğu yorumları paylaşabileceğini beyan eder ”
Türkçe العربية English