Geleneksel oyunları yeniden yaşatmak için yollara çıkan “Geleneksel Oyunlar Tırı” bu kez Konya’ya geliyor. Türkiye Geleneksel Spor Dalları Federasyonu’nun düzenlediği etkinlikte çocuklar, gençler ve aileler geçmişin unutulmaz oyunlarıyla buluşacak. Şenlik, 3 Kasım 2025’te 09.30-16.30 saatleri arasında gerçekleşecek.
Türkiye Geleneksel Spor Dalları Federasyonu'nun birbirinden eğlenceli oyunları barındıran Geleneksel Oyunlar Tırı bir kez daha yollara düştü. Gittiği şehirlerde çocukların, gençlerin ve nostaljik anlamda geçmişin unutulmaz sıcak atmosferine bir kere daha tanık olmak isteyen yetişkinlerin ilgi odağı olan Geleneksel Oyunlar Tırı rotasını bu kez Konya’ya çevirdi.
Ankara'dan yola çıkan oyun tırı Anadolu'yu karış karış dolaşarak mas güreşi, kale oyunu, hacıyatmaz, onikitaş, mangala, aşık oyunu, halat çekme, çuval yarışı, çemberbaz ve kocaayak gibi yüzyıllardır kültürümüzün temel taşlarından olan geleneksel oyunları tanıtmayı, çocuklar ve gençler arasında yaygınlaşmasını sağlamayı hedefliyor.
Yüzlerce çocuk ve ebeveyne ulaşıyor
"Yarınımızın teminatı yavrularımızın kalplerine neşe, anne-babaların hatıralarına konuk olmaya geliyoruz." sloganıyla şimdiye kadar gittiği her şehirde gençler ve çocuklar tarafında sevgi ve heyecanla karşılanan Geleneksel Oyunlar Tırı yüzbinlerce çocuğa ve ebeveyne ulaşarak kuşakların hep birlikte eğlenmesine vesile olurken öte yandan geleneksel kültürümüzün ne denli zengin olduğuna ve bu zenginliğin nesiller boyu yaşaması gerektiğine dikkat çekiyor.
Bir tır dolusu mutluluk bu tarihte Konya'da!
"Popüler kültüre karşı asil kültürümüzü yukarılara, geleceğe taşımak için hep birlikte mücadele edeceğiz." diyen Geleneksel Spor Dalları Federasyonu Başkanı Abdulhadi Turus; ebeveynlerin nostaljik bir yolculuğa çıkması, çocukların ise unutamayacakları güzel bir oyun şöleni yaşamaları için bütün Konya halkını bu güzel şenliğe davet ederek geçmişin ihtişamını, geleceğe taşımak adına 03.11.2025 tarihinde, 09:30-16:30 saatleri arasında bütün Konya halkını Medaş Konyaspor Stadyumu otoparkına buluşmaya davet etti.
Kaynak: Haber Merkezi
Son dakika gelişmelerden anında haberdar olmak için WhatsApp haber kanalımıza katılın.
Gelişmelerden zamanında haberdar olmak istiyor musunuz? Google News’te KONHABER'e abone olun.
Okul zamanı çocuklar nasıl gidecek.. Saat tam isabetli olmuş bu güzel etkinliğe
Aynı şeyi düşündüm. Saat aralığı öğrencilere hiç uymamış. Ara tatilde gelselerdi keşke.
Yorum Yap
Kar yağışı 17 yolu ulaşıma kapattı
Yoğun kar: Yolda mahsur kalan 10 kişi kurtarıldı
Filistin topraklarını gasbeden İsrailliler, Mescid-i Aksa'ya baskın düzenledi
Kontrolden çıkan araç 20 metrelik uçuruma düştü: 4 yaralı
Güllü'nün kızı Tuğyan Ülkem Gülter gözaltına alındı
Silahla sırtından vurulan şahıs hayatını kaybetti
Sanatçı Ahmet Özhan’dan KONTV’ye ziyaret
Eski CHP ilçe başkanına rüşvet gözaltısı
Uyuşturucu suçlaması! Habertürk Genel Yayın Yönetmeni Mehmet Akif Ersoy gözaltına alındı
Suriye'nin başkenti Şam’da patlama sesleri duyuldu
Bakan Kurum: 350 bin yuvamızın anahtarlarını teslim ettik
İlk yarı kapanıyor: Konyaspor’un final deplasmanı Kayseri’de