Konya’nın Beyşehir ilçesinde yer alan TOKİ Mahallesi, önemli bir yatırımla daha buluşuyor.
1990’lı yıllardan bu yana hızla gelişen mahallede, artan nüfusla birlikte mevcut caminin yetersiz kalması üzerine yeni bir cami projesi başlatıldı.
Toplam 450 metrekarelik alan üzerine inşa edilecek
Hayırsever Hasan Yapıcı ve ailesinin öncülüğünde, mahalle muhtarlığı ve cami derneğinin destekleriyle yürütülen projeye Beyşehir Belediyesi de katkı sağladı. Toplam 450 metrekarelik alan üzerine inşa edilen cami, 750 kişilik kapasitesiyle mahalle sakinlerine hizmet verecek.
Çocuklar ve gençler için bir eğitim yuvası olacak
Yeni cami kadınlar mahfili, alt katında eğitim alanları ve yaz Kur’an kursuyla yalnızca bir ibadethane değil, aynı zamanda çocuklar ve gençler için bir eğitim yuvası olacak.
Konuyla ilgili kısa bir açıklama yapan Beyşehir Belediye Başkanı Adil Bayındır, "Alaaddin Camimizi de yıkmıyor, Kur’an kursu olarak hizmet vermeye devam ettiriyoruz. Bu anlamlı katkılarından dolayı başta Yapıcı Ailesine, bu bölgenin hamisi olan Ali Akkanat’a ve tüm hayırseverlerimize gönülden teşekkür ediyoruz" dedi. (Veli Şengül)
Son dakika gelişmelerden anında haberdar olmak için WhatsApp haber kanalımıza katılın.
Gelişmelerden zamanında haberdar olmak istiyor musunuz? Google News’te KONHABER'e abone olun.