Son Dakika Haberler

Bu haberi daha sonra okumak için kaydedebilir ve sağ üst köşedeki butona basarak haberi okuyabilirsiniz!

Beyşehir'de "Uluslararası Göl Turizmi ve Turizmde Güncel Trendler Kongresi"

Selçuk Üniversitesi Beyşehir Ali Akkanat Turizm Fakültesi ev sahipliğinde, “1. Uluslararası Göl Turizmi ve Turizmde Güncel Trendler Kongresi’’ etkinliği düzenlendi.

Beyşehir’de “Uluslararası Göl Turizmi ve Turizmde Güncel Trendler Kongresi“
Beyşehir Gölü’nün, turizm noktasında olumlu planlamaların yapıldığı etkinlikte “Göl Turizmi” başta olmak üzere “Doğa Tabanlı Turizm” konuları ele alındı. Turizm sektörünün önde gelen akademisyenler etkinlik boyunca, paneller, konuşmalar, özel oturumlar ve gezi programıyla bilgi paylaşımı sağladı. 3 gün süren kongre Beyşehir’de yapılan teknik gezi ile son buldu.

Selçuk Üniversitesi Beyşehir Ali Akkanat Turizm Fakültesi toplantı salonunda yapılan kongrenin açılış konuşmasını yapan Beyşehir Belediye Başkanı Adil Bayındır, ulusal kapsamlı yapılan Göl turizmi kongresine dünyanın dört bir yanından gelen bilim insanlarına teşekkür etti.
“BEYŞEHİR GÖLÜ SULAMA KANALI OLARAK GÖRÜLMEMELİ”
1. Uluslararası Göl Turizmi ve Turizmde Güncel Trendler Kongresi etkinliğinde açılış konuşması yapan Beyşehir Belediye Başkanı Adil Bayındır, Beyşehir Gölü’nü sulama kanalı olarak görenlere tepki gösterdi.

Göl Turizmi ve Turizmde Güncel Trendler Kongresi’ne Polonya’dan Yeni Zelanda’dan muhtelif yerlerden gelenlere teşekkür ediyorum. Beyşehir’de kanyon isterseniz kanyon, dağ isterseniz dağ, günde sayamadığımız kadar mavinin olduğu bütün tonuyla gördüğümüz Beyşehir Gölü var. Dolayısıyla göller bölgesinin en büyüğü olan Beyşehir Gölü’nde “Uluslararası Göl Turizmi ve Turizmde Güncel Trendler Kongresi’nde” bir araya geldik. Katılım gösteren ve Beyşehir Gölüne gösterilen hassasiyetten ötürü tüm katılımcılara teşekkür ediyorum.

Ömrümü şehrime adamış biri olarak, Beyşehir’in 2019’da şehrimin istikbali dediğim, Gembos Yolu’nu eski Dışişleri Bakanımız Mevlüt Çavuşoğlu ile birlikte açılışını gerçekleştirdik. Dolayısıyla Antalya bölgesinin yazlık başkenti biz oluyoruz. Alaaddin Keykubad’ın dediği gibi “Cennet Ya Burasıdır Ya Buranın Altındadır” sözüyle bu yerin önemini vurgulamıştır. Bu cennet şehir için bizler çok çalıştık. Konya’da Mevlana’nın, Beyşehir’de Alaeddin Keykubad’ın şehrinin Belediye Başkanı olmaktan gurur duyuyorum. 

Beyşehir Gölü’nü sadece sulama kanalı olarak görenlere şunu söylüyorum; “Kavunu, karpuzu bir şekilde büyütürüz. Ama bu masmavi turkuaz renkte gölün bütün güzelliklerini öldürdüğümüz gün, bir sonra ki nesil bizleri lanetle anacaktır.

Sulamayı yer altı suları kaynakları ile yapalım. Gerekiyorsa biran evvel Konya Ovası Projesi (KOP) kapsamında yapılacak olan Mavi Tüneli hayata geçirelim. Bizler 300’er 400’er metre arayla balçık bırakan, güneşi gördükçe büyüyen saz ormanıyla kaplı bir gölde yaşamak istemiyoruz. Sulama hadisesini Beyşehir Gölü’nün kaynaklarını geliştirerek ve zenginleştirerek yapalım. Beyşehir Gölü bu hadiselerden dolayı bıktı, yoruldu. Bizler bu gölü hep koruduk. Korumaya da devam edeceğiz. Göl civarında yapılaşmaya izin vermedik bizden önce ki arkadaşlar da vermedi. Bu anlayışla göl kıyısında yapılaşmaya izin vermeyeceğiz. Değerli konuklar bu konuda göl turizminin nabzı Beyşehir Gölü’nde atacak. İnşallah Gembos Yolunun açılması ve Beyşehir Gölü’nü korunarak göl turizmi noktasında dünyayı buraya çekeceğiz.
BEYŞEHİR GÖLÜ, AKDENİZ VE AVRASYA’NIN EN ÖNEMLİ GÖLLERİNDEN BİRİSİ
Göl Turizmi kongresinde konuşan Beyşehir İlçe Kaymakamı Mehmet Kemal Akpınar da, Beyşehir Gölü’nün Akdeniz ve Avrasya’nın en önemli göllerinden birisi olduğunu belirterek şunları söyledi.

Akpınar, “Alternatif Turizm faaliyetlerine sahip olan ülkemiz artık sıradan bir destinasyon olmaktan çıkıp Akdeniz ve Avrasya’nın en önemli göllerinden birisi olmuştur. Türkiye’nin en büyük tatlı su gölü olması yanı sıra irili ufaklı adaları kumsalları karstik gölleri oturmamış yapısıyla ülkemizin en önemli bölgelerinden birisi olmuştur. Trekking gibi aktiviteler için geniş kullanım sağlayan özellikler sürmektedir. Bununla birlikte Akdeniz sahillerine Karaburun Plajı sayesinde ilimizin ve bölge halkımızın yüzme sporları yapmasına katkı sağlamaktadır. Aynı zaman kuş gözlemi kamp karavan gibi birçok şeye tanıklık yapmaktadır. Sözlerimi burada tamamlarken tarihi doğa güzellikleri tertemiz havası iklimi ve yemyeşil arazileri ile göz kamaştırıcı havasıyla ülkemizin nezdinde hak ettiği değere en kısa sürede ulaşacağına inanıyoruz. Bu kongrelerin bu sene ilkini yaptık inşallah bu alanda gölümüze ilçemize milletimize hizmet etmesini temenni ediyorum. Kongrede emeği geçen başta Turizm Fakültesi Dekanımıza destekleriyle Belediye Başkanımıza sevgili öğrencilerimize katkı verenlere saygılarımı sunuyorum hayırlı günler diliyorum.”
SÜ Beyşehir Ali Akkanat Turizm Fakültesi Dekanı Prof.Dr.Abdullah Karaman da konuşmasında, turizmin günümüzde yeni trendler ile yeni girişimlerin yaşandığı dinamik bir sektör haline geldiğini vurgulayarak, “Turizmi entelektüel insanların, entelektüel insanlara hizmet ettiği yeni yüz yılın geleceği aydınlık sektörü olarak ifade ediyoruz. Yeni trendler içerisinde de göl turizmi artık yadsınamaz bir gerçek haline gelmiştir.”dedi.

Prof.Dr.Karaman, Türkiye’nin en önemli tatlı su göllerinden birisi olan Beyşehir Gölü’nün artık uluslararası arenada da kendisinden söz ettirecek aktivite ve çalışmalarla, yeni çekiciliklerle ve innovatik yaklaşımlarla dünya insanının hizmetinde olmaya aday olduğuna dikkati çekerek, “Bu süreci bir milat olarak değerlendiriyor, siz yatırımcıların huzurunda bunu tüm dünyaya deklare ediyoruz. Bu kongre, bu çerçevede inşallah dünyadaki akademik anlamda yapılacak çalışmalara adım atacak bir çalışma olacak.” ifadelerini kullandı.

Konuşmaların ardından katılımcılar düzenlenen farklı oturumlarda turizm üzerine çeşitli konularda sunumlar gerçekleştirdi. Ardından, Beyşehir Ali Akkanat Turizm Fakültesi sergi salonunda Beyşehir Fotoğraf Kulübü tarafından “Aynadaki Gözlerim Beyşehir” temalı fotoğraf sergisinin açılışı gerçekleştirildi.

Kaynak: Haber Merkezi

Google News Takip Et
Gelişmelerden zamanında haberdar olmak istiyor musunuz? ’te KONHABER'e abone olun.
Google News Takip Et
Son dakika gelişmelerden anında haberdar olmak için WhatsApp haber kanalımıza katılın.

Yasal Uyarı:

Yayınlanan haberler, köşe yazıları, fotoğraflar, yazı dizileri ve her türlü eserin tüm hakları Mirajans Medya İletişim Reklam Haber ve Prodüksiyon A.Ş.’ye aittir. Kaynak gösterilerek bile olsa eserin bütünü veya bir kısmı özel izin alınmadan kullanılamaz.

Bu İçeriğe Emoji İle Tepki Ver!

  • 0
  • 0
  • 2
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • Begendim
  • Kalp
  • Begenmedim
  • Gülen Surat
  • Kalpli Göz
  • Kızgın
  • Şokta
  • Üzgün

Yorumlar (2)

Önemli Not: Bu sayfalarda yayınlanan okur yorumları okuyucuların kendilerine ait görüşlerdir. Yazılan yorumlardan konhaber.com hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
  • U
    Ufukk
    149 gün önce

    Orada bir unut veren açıklama yok Nasıl uluslarasi olmuş,hangi ülkedn hangi bilim adamları katılmış,hangi sunumlar yapılmış?? Yillardir,aynı masalları dinliyoruz!

    • Cevapla
    • Begen (0)
    • Begenme (0)
  • IU
    İsimsiz üye
    195 gün önce

    Sanki ortada göl kalmış gibi pislikten geçilmiyor gölün kenarı her taraf bataklık sinek pis koku sazlar almış başını gitmiş ne kongresi kongre yapacağınıza devlete gölü temizlettirin ey Konya’nın ileri gelenleri devletten gelen bütün parayı alacağınıza gariban Konyalının hafta sonu gittiği tek yer olan Beyşehir gölüne harcayın birazda paraları

    • Cevapla
    • Begen (0)
    • Begenme (0)
X
Yorum Yazma Sözleşmesi
“Sayfamızın takipçileri suç teşkil edecek, yasal olarak takip gerektirecek,hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, ahlaka aykırı, müstehcen, toplumca genel olarak kabul görmüş kurallara aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde hiçbir yorumu bu web sitesinin hiçbir sayfasında paylaşamazlar. Bu tür içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk yorumu gönderen takipçiye aittir. KONHABER yapılan yorumlar arasından uygun görmediklerini herhangi bir gerekçe belirtmeksizin yayınlamama veya yayından kaldırma hakkına sahiptir. Konhaber başta yukarıda sayılan hususlar olmaz üzere kanun hükümlerine aykırılık gerekçesi ile her türlü adli makam tarafından başlatılan soruşturma kapsamında kendisinden Ceza Muhakemesi Kanunu’nun 332.maddesi doğrultusunda istenilen yorum yapan takipçilerine ait ip bilgilerini ve yapmış olduğu yorumları paylaşabileceğini beyan eder ”
Türkçe العربية English