DOLAR : 43,86₺
EURO : 51,84₺
STERLİN : 59,36₺
GRAM : 7.265,11₺
ÇEYREK : 11.987,87₺
CUMHURİYET : 47.588,20₺
Güncel

Beyşehir’de kuruyan tabiat harikası yeniden suya kavuştu

Eklenme: 17.02.2026 - 15:25

Konya’nın Beyşehir ilçesindeki Adaköy Pınarı ve baraj göleti, son yağışların ardından yeniden eski ihtişamlı günlerine kavuştu.

Beyşehir’de kuruyan tabiat harikası yeniden suya kavuştu
Reklam alanı

Bir dönem coşkun sularıyla tarihi su değirmeninin çarklarını döndüren, aynı zamanda Beyşehir Gölü’nü besleyen en önemli kaynaklardan biri olan Adaköy Pınarı, yaz aylarında tamamen kurudu. Su değirmeni, pınar ve baraj göletinin susuz kalan görüntüsü ise görenleri şaşkına çevirdi. Leylekler Tepesi’nin hemen yanı başında bulunan ve yerli-yabancı çok sayıda doğaseverin uğrak noktası olan pınar, baraj göleti ve çevresi kaynak sularıyla yeniden canlandı. Pınarın tekrar akmaya başlamasıyla su değirmeninin çevresi eski canlı görünümüne kavuşurken, baraj göleti de suyla dolarak etkileyici manzaralar oluşturdu. Adaköy Pınarı’nın son hali, hem yöre sakinlerini hem de doğa tutkunlarını sevindirdi.


Kaynak: İHA

Reklam alanı

Son dakika gelişmelerden anında haberdar olmak için WhatsApp haber kanalımıza katılın.

Kanala Katıl

Gelişmelerden zamanında haberdar olmak istiyor musunuz? Google News’te KONHABER'e abone olun.

Abone Ol
Yasal Uyarı: Yayınlanan haberler, köşe yazıları, fotoğraflar, yazı dizileri ve her türlü eserin tüm hakları Mirajans Medya İletişim Reklam Haber ve Prodüksiyon A.Ş.'ye aittir. Kaynak gösterilerek bile olsa eserin bütünü veya bir kısmı özel izin alınmadan kullanılamaz.

⚡ BU HABERE EMOJİYLE TEPKİ VER!

👏 0
❤️ 1
😊 0
😡 0
👎 0
😂 0
😢 0
😲 0
Toplam 1 tepki

Yorumlar

  • ÜLKEM İÇİN 1 saat önce

    SULARIMIZI TASARRUFLU KULLANMALIYIZ... ŞÜKÜR EDELİM ŞÜKÜR. SU İSRAFINI ÖNLEMLER ALALIM ÖRNEK OLALIM İNŞAALLLAH...

Yorum Yap