Son Dakika Haberler

Bu haberi daha sonra okumak için kaydedebilir ve sağ üst köşedeki butona basarak haberi okuyabilirsiniz!

Berendi Obruk Peyniri, MEVKA desteği ile daha katma değerli hale gelecek

2022 Yılı Sosyal Gelişmeyi Destekleme Programı (SOGEP) kapsamında Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı koordinasyonunda Mevlana Kalkınma Ajansı tarafından desteklenen ve Ayrancı İlçe Tarım ve Orman Müdürlüğü tarafından yürütülen “Berendi Kar Obruğu İle Köyümüz Kalkınıyor” projesinin sözleşmesi, Mevlana Kalkınma Ajansı Genel Sekreteri İhsan Bostancı ve Ayrancı İlçe Tarım ve Orman Müdürü Kamil Küçük tarafından imzalandı.

Berendi Obruk Peyniri, MEVKA desteği ile daha katma değerli hale gelecek
İmzaların atılmasının ardından projeyle ilgili değerlendirmelerde bulunan Mevlana Kalkınma Ajansı Yönetim Kurulu Başkanı ve Karaman Valisi Tuncay Akkoyun, “Karaman ilimiz, tarihi ve kültürel açıdan kadim bir geçmişe sahip olmasının yanı sıra tarım ve hayvancılık alanında da ülkemizde ayrı bir yere sahiptir. Bereketli topraklarında yüzlerce çeşit ürün yetiştiren şehrimizin sahip olduğu bu potansiyeli daha da ilerilere taşımak ve katma değer üretmek adına özel sektörümüz ve kamu kurumlarımız sürekli çaba harcıyorlar. Bu proje de bunun bir sonucu olarak ortaya çıkmış ve bölgemizde obruk peyniri üreten çiftçilerimizin daha iyi şartlarda üretim yaparak daha katma değerli ürünler ortaya koymalarını amaçlamaktadır. Bu bağlamda merkezde Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı Kalkınma Ajansları Genel Müdürlüğü tarafından koordine edilen ve yerelde ise Mevlana Kalkına Ajansımız desteği ile yürütülecek olan bu projeyi on derece önemsediğimizi özellikle ifade etmek istiyorum. Proje tamamlandığında Ayrancı ilçemizin Berendi köyünde yaklaşık 150 yıldır faaliyet gösteren 1800 metre rakımdaki Kar Obruğunun raf, asansör ve tadilat yoluyla peynir depolama-muhafaza kapasitesinin genişletilmesi ve bu sayede üretilen peynirlerin rahatlıkla muhafaza edilebilmesine imkân sağlanacaktır. Bu amaç ve hedefle yürütülecek olan projenin üreticilerimize ve bölgemize büyük katkıları olacağını tekrar ifade ederek hayırlı olmasını diliyor, projede emeği geçen herkese teşekkür ediyorum” şeklinde konuştu.

Ardından kurum olarak verdikleri destekle ilgili açıklamalarda bulunan Mevlana Kalkınma Ajansı Genel Sekreteri İhsan Bostancı, “Mevlana Kalkınma Ajansı olarak kurulduğumuz günden bugüne kadar sorumluluk alanımızda yer alan Konya ve Karaman illerimizin her açıdan gelişmesine katkı sunmak amacıyla kamu, özel sektör ve sivil toplum kuruluşlarımız ile birlikte projeler geliştirmeye ve bu projelerin finansmanı için gayret göstermeye devam ediyoruz. İmzaladığımız bu proje de Ayrancı ilçemizde geleneksel üretim yöntemi ile obruklarda üretilen ve bölge halkımız için de önemli bir gelir kaynağı olan obruk peynirinin daha iyi şartlarda üretilmesi amacıyla obrukların kapasitelerinin artırılması ve bu sayede daha fazla ürün elde edilmesi amacıyla Ayrancı İlçe Tarım ve Orman Müdürlüğümüz tarafından hazırlanmış ve Sanayi ve Teknoloji Bakanlığımız tarafından desteklenmiştir. Bölgede bulunan köylerimizde insanların gelir düzeylerinin artırılması, iş yapma potansiyeline katkı sunulması ve mevcut kooperatifin güçlendirilmesi ve neticesinde dolaylı olarak istihdama ve işgücüne katkı sunulmasının öngörüldüğü projeye 1 Milyon TL’den fazla kaynak ayrılmış durumda. Ayrılan bu kaynakla, 5000 adet buz aküsü ve strafor köpük ve 4 adet nem ölçüm cihazının satın alınması, asansör tadilatının yapılması, peynir raf kurulumunun yapılması ve obruğun giriş kısmının demir ve sac ile kapatılması planlanmaktadır. Ajansımız desteği ile gerçekleştirilecek olan bu iyileştirmelerle birlikte bölgede peynir üretiminin önemli ölçüde artacağına ve bölgemiz istihdamına önemli katkılar sunacağına inancımız tamdır. Bu duygu ve düşüncelerle projemizi uhdelerinde imzalamaktan büyük memnuniyet duyduğumuz Ajansımız Yönetim Kurulu Başkanı ve Karaman Valimiz Sayın Tuncay Akkoyun’a projemize verdiği desteklerden dolayı şükranlarımızı sunuyor, projenin hayata geçirilmesinde büyük emek harcayan Ayrancı İlçe Tarım ve Orman Müdürlüğümüze teşekkür ediyor, projenin ilçemiz, şehrimiz ve bölgemiz adına hayırlı olmasını diliyorum” ifadelerini kullandı. 

Kaynak:

Google News Takip Et
Gelişmelerden zamanında haberdar olmak istiyor musunuz? ’te KONHABER'e abone olun.
Google News Takip Et
Son dakika gelişmelerden anında haberdar olmak için WhatsApp haber kanalımıza katılın.

Yasal Uyarı:

Yayınlanan haberler, köşe yazıları, fotoğraflar, yazı dizileri ve her türlü eserin tüm hakları Mirajans Medya İletişim Reklam Haber ve Prodüksiyon A.Ş.’ye aittir. Kaynak gösterilerek bile olsa eserin bütünü veya bir kısmı özel izin alınmadan kullanılamaz.

Bu İçeriğe Emoji İle Tepki Ver!

  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • Begendim
  • Kalp
  • Begenmedim
  • Gülen Surat
  • Kalpli Göz
  • Kızgın
  • Şokta
  • Üzgün

Yorumlar (0)

Önemli Not: Bu sayfalarda yayınlanan okur yorumları okuyucuların kendilerine ait görüşlerdir. Yazılan yorumlardan konhaber.com hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
X
Yorum Yazma Sözleşmesi
“Sayfamızın takipçileri suç teşkil edecek, yasal olarak takip gerektirecek,hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, ahlaka aykırı, müstehcen, toplumca genel olarak kabul görmüş kurallara aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde hiçbir yorumu bu web sitesinin hiçbir sayfasında paylaşamazlar. Bu tür içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk yorumu gönderen takipçiye aittir. KONHABER yapılan yorumlar arasından uygun görmediklerini herhangi bir gerekçe belirtmeksizin yayınlamama veya yayından kaldırma hakkına sahiptir. Konhaber başta yukarıda sayılan hususlar olmaz üzere kanun hükümlerine aykırılık gerekçesi ile her türlü adli makam tarafından başlatılan soruşturma kapsamında kendisinden Ceza Muhakemesi Kanunu’nun 332.maddesi doğrultusunda istenilen yorum yapan takipçilerine ait ip bilgilerini ve yapmış olduğu yorumları paylaşabileceğini beyan eder ”
Türkçe العربية English