ABD'nin İran'ın petrol deposu olan Harg Adası'nı vurmasının ardından benzin fiyatları yükselişini sürdürdü.
ABD benzin vadeli işlemleri, Orta Doğu savaşının küresel arzı ne kadar süreyle aksatabileceğini değerlendiren yatırımcılar arasında, Temmuz 2022'den bu yana en yüksek seviyesi olan galon başına 3 doların üzerine çıktı.
Çatışma üçüncü haftasına girdi ve petrol altyapısını riske atarak Hürmüz Boğazı'nın kapalı kalmasına neden oldu. Geçen Cuma günü ABD, İran'ın petrolünün yaklaşık yüzde 90'ını ihraç ettiği Basra Körfezi'ndeki önemli bir karakol olan Harg Adası'ndaki askeri tesislere saldırdı ve Tahran'ın boğazdan geçişe müdahale etmesi durumunda adanın da vurulabileceği uyarısında bulundu.
Bu arada, Trump yönetimi diğer ülkelerden gemilerin boğazdan geçişine yardımcı olmalarını istedi, ancak henüz resmi bir anlaşmaya varılmadı. Pazar günü Uluslararası Enerji Ajansı (IEA), benzeri görülmemiş bir stoktan petrolün Asya'da derhal kullanıma sunulacağını belirterek, küresel petrol arzındaki daralmayı vurguladı.
Kaynak: Haber Merkezi
Son dakika gelişmelerden anında haberdar olmak için WhatsApp haber kanalımıza katılın.
Gelişmelerden zamanında haberdar olmak istiyor musunuz? Google News’te KONHABER'e abone olun.
Her güne bir MÜJDE ile başlamak ne güzel....
Yorum Yap
Konya'da av bayiliği yapan dükkanda yangın çıktı: O anlar kamerada
Konya’da vali yardımcısı ve kaymakam atamaları belli oldu: İşte isim isim tam liste!
İran Silahlı Kuvvetleri’nden İsrail’e Lübnan uyarısı
Otomobil dereye devrildi: 3 çocuk hayatını kaybetti, 4 kişi yaralandı
Direğe çarpan motosikletin sürücüsü hayatını kaybetti
Silivri Belediye Başkanı Bora Balcıoğlu görevinden uzaklaştırıldı
AB: Rusya'yı kınamak yetmez, provokasyonlarına karşı koyma kapasitemizi güçlendirmeliyiz
71 yaşındaki kadın evinde ölü bulundu
Konya dahil 12 ilde dolandırıcılık operasyonu: 162 milyonluk para trafiği tespit edildi, 10 kişi tutuklandı
5. kattan düşen 2 yaşındaki çocuk hayatını kaybetti
Can Holding soruşturmasında Remzi Sanver tahliye edildi
Brent petrolün varil fiyatı 80 doların altına indi