Son Dakika Haberler

Bu haberi daha sonra okumak için kaydedebilir ve sağ üst köşedeki butona basarak haberi okuyabilirsiniz!

BBP Konya İl Başkanı Seçgin: Hedefimiz büyük Türkiye

Büyük Birlik Partisi (BBP) Konya İl Başkanı Osman Seçgin, BBP’nin 28'inci kuruluş yıldönümü dolayısıyla İl Binasında düzenlediği basın toplantısında, partinin kuruluş aşamaları ve gündemdeki konulara ilişkin değerlendirmelerde bulundu.

BBP Konya İl Başkanı Seçgin: Hedefimiz büyük Türkiye
Büyük Birlik Partisi kadrolarının siyaset yaparken her zaman millet dediğine dikkat çeken Seçgin, “Büyük Birlik Partisi; 28 yıl önce Merhum Şehidimiz Muhsin Yazıcıoğlu’nun öncülüğünde sisteme alternatif olarak kurulmuştur. Büyük Birlik Partisi; Türkiye’nin yeniden şahlanış hareketi olarak kurulmuştur. Büyük Birlik Partisi; Milletin muktedir iktidarını gerçekleştirmek için kurulmuştur.  Büyük Birlik Partisi; Türk insanını layık olduğu ileri demokrasi ve insanca yaşayacağı bir sistem için kurulmuştur. Büyük Birlik Partisi; Milli, İslami, sivil, katılımcı bir anlayışla sadece Türkiye Cumhuriyeti sınırları içerisinde değil Adriyatik’ ten Çin Seddine kadar birleşmiş kaynaşmış bir Türk-İslam dünyası tesis etmek için kurulmuştur. Karar kurultayında yayınlanan ‘Milli mutabakat metni tüm insanlığı kapsayan evrensel bir çağrıdır. Bu çağrı ile tüm insanlığa kucak açılmıştır. Nerede bir zulüm varsa karşı durulmuş, her mazluma da el uzatılmıştır. Karar kurultayından sonra hazırlıklar tamamlanmış ve Şehidimiz Muhsin Başkan’ın liderliğinde 29 Ocak 1993 tarihinde Büyük Birlik Partisi resmen kurulmuş ve Türk siyasi hayatında mümtaz yerini almıştır. Aradan geçen 28 yıl içerisinde başta Şehidimiz merhum Muhsin Başkanımız olmak üzere ahirete irtihal eden tüm dava arkadaşlarıma Cenab-ı Hakk’ tan rahmet diliyorum. Mekânları Cennet makamları Âli olsun İnşallah. Bu güne kadar partimizde çalışan emek veren ve halen çalışmaya devam eden arkadaşlarıma şükranlarımı sunuyorum. Büyük Birlik Partisi siyasi hayatta tavrını her zaman milletten yana koyan bir siyasi hareket olmuştur. Merkezinde insan olan, milleti esas, devleti ebed-müddet sayan bir hareket olmuştur. Büyük Birlik Partisi kadroları her zaman millet demiştir. Parti çıkarlarını asla milletin çıkarlarının önüne koymamıştır. Her zeminde doğru söylemiş düz yürümüş ve dik durmuşlardır. Bundan dolayıdır ki Büyük Birlik Partisi kadrolarının eli asla kire bulaşmamıştır. Şehit Muhsin Başkanımızın emaneti olan Büyük Birlik Partisi 28 yıldır olduğu gibi yine kurulduğu gün ortaya konulan idealler doğrultusunda hareket etmiş, bundan sonra da yoluna bu şekilde devam edecektir. Gayemiz İlay-ı Kelimetullah Hedefimiz Büyük Türkiye’dir. Partimizin 28. Kuruluş yılını tebrik ediyor, bizimle birlikte yol yürüyen dava arkadaşlarıma tekrar teşekkür ediyorum.” ifadelerini kullandı.

‘SUİKAST SÜRECİNİN SONUNA KADAR TAKİPÇİSİ OLACAĞIZ’
Kahramanmaraş'tan Yozgat'ta yapacağı mitinge giderken 25 Mart 2009'da  içinde bulunduğu helikopterin düşmesi sonucu hayatını kaybeden BBP Kurucu Genel  Başkanı Muhsin Yazıcıoğlu'nu özlemle andıklarını belirten Seçgin, “Merhum Muhsin Başkanımız ve arkadaşlarımızın şehadetinin üzerinden neredeyse 12 yıl geçti. Hafta başında Kahramanmaraş’ta devam eden yargılamada Dursun Özmen adlı sanık 2 yıl ceza aldı. Bu elbette vicdanları rahatlatacak bir durum değil. Beklentimiz değişik iddialarla açılmış olan davaların birleştirilerek ana dosyanın suikast iddiasıyla açılması noktasındadır. Sokağa çıkıp çevirdiğiniz hangi vatandaşa sorarsanız sorun Muhsin Yazıcıoğlu ve arkadaşları suikaste kurban gitmiştir diyecektir. Kamu vicdanın rahatlaması ve suçluların gerekli cezayı alması için biran önce Ana soruşturma dosyasının tamamlanmasını ve davanın açılmasını bekliyoruz. Kimse bizim bıkıp usanacağımızı düşünmesin. Suikast sürecinin sonuna kadar takipçisi olacağız. Bu suikastte ihmali, kusuru ve kastı olan herkes bir gün hukuk önünde hesap verecektir. Ucu kime dokunursa dokunsun bundan asla geri durmayacağımızın bilinmesini isteriz.” şeklinde konuştu.

‘HDP BİRAN ÖNCE KAPATILMALI’
HDP’nin bir an önce kapatılması gerektiğini de ifade eden Seçgin “Hiçbir ülke birlik ve bütünlüğüne kasteden bir yapıya hayat hakkı veremez. Ülkemizde terör eylemleri ile binlerce canımıza kasteden, binlerce ocağa ateş düşüren, kadın-çocuk demeden acımazca katleden bir terör örgütünün hamiliğini yapan HDP maalesef hâlâ TBMM’de bulunuyor. Vatandaşımızın alın teri ile ödediği vergilerden parti yardımı alıyor. Aldığı bu paraları ise terör örgütüne gönderiyor. Ama yine de barışı en çok ağzına dolayarak siyaset yaptığını söyleyebiliyor. Bu durum artık tahammülleri zorluyor. Terör örgütünün hamiliğini yapan bu partinin kapatılması için mecliste grubu bulunan partiler biran önce gereken dilekçeyi vermeleri gerekmektedir. Aksi halde vatandaşın vergileriyle terörü finanse eder duruma geleceğiz. Tarihte bu şekilde anılmak istemiyorsanız HDP’yi biran önce kapatın.” ifadelerini kullandı.          

Kaynak:

Google News Takip Et
Gelişmelerden zamanında haberdar olmak istiyor musunuz? ’te KONHABER'e abone olun.
Google News Takip Et
Son dakika gelişmelerden anında haberdar olmak için WhatsApp haber kanalımıza katılın.

Yasal Uyarı:

Yayınlanan haberler, köşe yazıları, fotoğraflar, yazı dizileri ve her türlü eserin tüm hakları Mirajans Medya İletişim Reklam Haber ve Prodüksiyon A.Ş.’ye aittir. Kaynak gösterilerek bile olsa eserin bütünü veya bir kısmı özel izin alınmadan kullanılamaz.

Bu İçeriğe Emoji İle Tepki Ver!

  • 6
  • 0
  • 1
  • 0
  • 0
  • 115
  • 0
  • 1
  • Begendim
  • Kalp
  • Begenmedim
  • Gülen Surat
  • Kalpli Göz
  • Kızgın
  • Şokta
  • Üzgün

Yorumlar (1)

Önemli Not: Bu sayfalarda yayınlanan okur yorumları okuyucuların kendilerine ait görüşlerdir. Yazılan yorumlardan konhaber.com hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
  • Xyz
    3 yıl önce

    "Büyük Türkiye" nin ölçüsü bir Avrupa ülkesi gibi içinde sosyo ve ekonomik yönden Adalet yönünden teknoloji bilim sanayi yönünden eğitim yönünden ileri seviyede olmalı ki bu durumda büyük Türkiye olmak imkansız....

    • Cevapla
    • Begen (1)
    • Begenme (0)
X
Yorum Yazma Sözleşmesi
“Sayfamızın takipçileri suç teşkil edecek, yasal olarak takip gerektirecek,hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, ahlaka aykırı, müstehcen, toplumca genel olarak kabul görmüş kurallara aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde hiçbir yorumu bu web sitesinin hiçbir sayfasında paylaşamazlar. Bu tür içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk yorumu gönderen takipçiye aittir. KONHABER yapılan yorumlar arasından uygun görmediklerini herhangi bir gerekçe belirtmeksizin yayınlamama veya yayından kaldırma hakkına sahiptir. Konhaber başta yukarıda sayılan hususlar olmaz üzere kanun hükümlerine aykırılık gerekçesi ile her türlü adli makam tarafından başlatılan soruşturma kapsamında kendisinden Ceza Muhakemesi Kanunu’nun 332.maddesi doğrultusunda istenilen yorum yapan takipçilerine ait ip bilgilerini ve yapmış olduğu yorumları paylaşabileceğini beyan eder ”
Türkçe العربية English