Son Dakika Haberler

Bu haberi daha sonra okumak için kaydedebilir ve sağ üst köşedeki butona basarak haberi okuyabilirsiniz!

Baykar ile Azerbaycan'dan 'ortak üretim' için iyi niyet protokolü

Baykar Genel Müdürü Haluk Bayraktar, Azerbaycan ile Türkiye arasında insansız hava aracı teknolojisinde çok sıkı ve güçlü bir iş birliği olduğunu belirterek, "Hedefimiz ülkelerimiz arasında bu güçlü iş birliğini daha da ileriye taşımak" ifadesini kullandı.

Baykar ile Azerbaycan’dan ’ortak üretim’ için iyi niyet protokolü
Baykar Genel Müdürü Haluk Bayraktar ve Azerbaycan Savunma Bakan Yardımcısı Aqil Qurbanov, Baykar ile Azerbaycan Savunma Bakanlığı'nın ortak insansız hava aracı sistemleri üretimi yapabilmesi için iyi niyet protokolü imzaladı.

Törene Azerbaycan Savunma Bakan Yardımcısı Hava Kuvvetleri Komutanı Korgeneral Ramiz Tahirov da katıldı.

Törende konuşan Bayraktar, bugün tek millet, iki devlet anlayışıyla Azerbaycan'la Türkiye arasında insansız hava aracı teknolojisinde çok sıkı ve güçlü bir iş birliği olduğuna dikkati çekerek, "Biz bu iş birliğini daha ileriye taşımak için bugün burada Azerbaycan Savunma Bakan Yardımcımız Aqil Qurbanov ve Azerbaycan Hava Kuvvetleri Komutanımız Ramiz Paşamızla birlikte ortak bir iyi niyet protokolüne imza attık hep birlikte, hedefimiz ülkelerimiz arasında bu güçlü iş birliğini daha da ileriye taşımak." dedi.

"Bakü'de Bayraktar Teknoloji Girişimi kuruldu"
Özellikle ileri nesil teknolojilerin, otonom teknolojilerin, yapay zeka destekli yeni nesil teknolojilerin geliştirilmesi için Baykar tarafından Azerbaycan Bakü'de Bayraktar Teknoloji Girişimi kurulduğunu belirten Bayraktar, sözlerini şu şekilde sürdürdü:

"Azerbaycan'da bu teknolojiler çok etkin bir şekilde, dünya harp doktrinlerini değiştirecek ve bunu dünya seviyesinde tartışılır hale getirecek seviyede etkin bir kullanımı oldu. Biz de şimdi bu iş birliğini ortak geliştirme projeleriyle ileri taşımayı, daha özgün, daha yeni nesil konularda birlikte ortak çalışmalar yapmayı hedefliyoruz. Özellikle bu donanan mühimmat teknolojileri, kamikaze insansız hava aracı teknolojilerinden başlayarak devam edecek şekilde ilerlemeyi hedefliyoruz."

Azerbaycan Savunma Bakan Yardımcısı Aqil Qurbanov ise konuşmasında şunları kaydetti:

"Bugün Baykar Teknoloji'yle, Savunma Bakanlığı arasında, Bayraktar Azerbaycan şirketi bünyesinde ortak teknolojiler geliştirme, ortak üretim, yeni nesil teknolojilerin Azerbaycan'da Baykar'la, Savunma Bakanlığı'nın desteğiyle geliştirilmesi ve Baykar'la uzun süredir olan sıkı işbirliğimizin daha da ileri götürülmesi amacıyla niyet protokolü imzaladık. Çok yakında daha emin adımlarla çok farklı işlere imza atacağız"

Kaynak:

Google News Takip Et
Gelişmelerden zamanında haberdar olmak istiyor musunuz? ’te KONHABER'e abone olun.
Google News Takip Et
Son dakika gelişmelerden anında haberdar olmak için WhatsApp haber kanalımıza katılın.

Yasal Uyarı:

Yayınlanan haberler, köşe yazıları, fotoğraflar, yazı dizileri ve her türlü eserin tüm hakları Mirajans Medya İletişim Reklam Haber ve Prodüksiyon A.Ş.’ye aittir. Kaynak gösterilerek bile olsa eserin bütünü veya bir kısmı özel izin alınmadan kullanılamaz.

Bu İçeriğe Emoji İle Tepki Ver!

  • 1
  • 0
  • 2
  • 1
  • 1
  • 2
  • 0
  • 0
  • Begendim
  • Kalp
  • Begenmedim
  • Gülen Surat
  • Kalpli Göz
  • Kızgın
  • Şokta
  • Üzgün

Yorumlar (0)

Önemli Not: Bu sayfalarda yayınlanan okur yorumları okuyucuların kendilerine ait görüşlerdir. Yazılan yorumlardan konhaber.com hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
X
Yorum Yazma Sözleşmesi
“Sayfamızın takipçileri suç teşkil edecek, yasal olarak takip gerektirecek,hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, ahlaka aykırı, müstehcen, toplumca genel olarak kabul görmüş kurallara aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde hiçbir yorumu bu web sitesinin hiçbir sayfasında paylaşamazlar. Bu tür içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk yorumu gönderen takipçiye aittir. KONHABER yapılan yorumlar arasından uygun görmediklerini herhangi bir gerekçe belirtmeksizin yayınlamama veya yayından kaldırma hakkına sahiptir. Konhaber başta yukarıda sayılan hususlar olmaz üzere kanun hükümlerine aykırılık gerekçesi ile her türlü adli makam tarafından başlatılan soruşturma kapsamında kendisinden Ceza Muhakemesi Kanunu’nun 332.maddesi doğrultusunda istenilen yorum yapan takipçilerine ait ip bilgilerini ve yapmış olduğu yorumları paylaşabileceğini beyan eder ”
Türkçe العربية English