Son Dakika Haberler

Bu haberi daha sonra okumak için kaydedebilir ve sağ üst köşedeki butona basarak haberi okuyabilirsiniz!

Batı Karadeniz'de can kaybı 11'e yükseldi

Kastamonu’da sel felaketi nedeniyle hayatını kaybedenlerin sayısı 10'a yükseldi. Sinop'ta da 1 kişi hayatını kaybetti. Bartın’da 1 kişiyi arama çalışmaları sürüyor. 3 ilde 1307 kişi tahliye edildi.

Batı Karadeniz’de salı akşamı etkili olan yağışın ardından meydana gelen sel felaketinde can kaybı arttı. Kastamonu’da can kaybı 10'a yükseldi. Sinop'ta da 1 kişi hayatını kaybetti. Bartın’da bir kişiyi arama çalışmaları sürüyor.

Batı Karadeniz bölgesinde 11 Ağustos’ta etkili olan yağışın ardından Bartın, Kastamonu ve Sinop’ta sel ve su baskınları ve heyelanlar meydana geldi.

Bartın’ın Ulus ilçesinde, Kastamonu’nun Azdavay, İnebolu, Bozkurt, Küre ve Pınarbaşı ilçeleri ve Sinop’un Ayancık ilçelerini sel vurdu.

Afetin hemen ardından tüm ilgili kurumların personel ve araç desteğiyle tahliye, arama-kurtarma ve müdahale çalışmaları başlatıldı.

Kastamonu’da 10, Sinop'ta 1 kişi hayatını kaybetti. 

Bartın'da 1 kişi aranıyor
Bartın’ın Ulus Akörensöküler köyünde kaybolan 1 kişiyi arama çalışmalarına AFAD, İtfaiye, UMKE ve Jandarma ekipleri katılıyor.

Samsun, Amasya, Çorum, Çankırı, Karabük, Giresun, Ordu, Tokat, Bolu, Düzce ve Zonguldak valilikleri de çalışmalara destek oluyor.

1307 kişi tahliye edildi
Bartın'ın Ulus İlçesinde 323, Kastamonu'da 682, Sinop'un Ayancık ilçesi ve mahallelerinden 302 afetzede tahliye edildi. 

Botla tahliye
Bozkurt ilçesinde su seviyesinin yüksek olduğu noktalardaki vatandaşlar botlarla tahliye edildi. Bozkurt ve Abana ilçelerinde 2 helikopter ile tahliye çalışmaları  sürüyor.

Kastamonu ve Sinop’ta tahliye çalışmalarına 17 helikopter ve 2 İHA katılıyor.

Tahliye edilenler yurtlara alınıyor
Kastamonu’da acil barınma ihtiyacının karşılanması için öğrenci yurtlarında 3 bin 577 kişilik kapasite ayrıldı. 532 vatandaşa barınma hizmeti sunuluyor.

Sinop’ta acil barınma ihtiyacının karşılanması için öğrenci yurtlarında 2 bin 733 kişilik kapasite ayrıldı. 142 kişi yurtlarda kalıyor.

Bartın genelinde 4 köye, Kastamonu genelinde 194 köye ve Sinop’ta Ayancık ve Türkeli ilçelerine bağlı 87 köye elektrik verilemiyor.

Kastamonu’daki olası barınma ihtiyaçlarını karşılamak üzere; 160 çadır, 480 battaniye, 480 yatak, 480 nevresim seti ve 51 mutfak seti bölgeye sevk edildi.

Kastamonu’ya Samsun AFAD’dan 1 mobil enerji aracı bölgeye sevk edildi. Sinop’taki çalışmalarda kullanılmak üzere Samsun’dan jeneratör sevk edildi.

Yollar kapandı
Kastamonu’da Çatalzeytin Köprüsü, Küre İkiçay Köprüsü, Azdavay Köprüsü yıkıldı. Valay-1 ve Kanlıçay Köprüleri hasar grdü. Bu bölgelerde yol trafiğe kapatıldı. 

Bartın’da Kavlakdibi ve Kumluca 2 Köprüsü yıkıldı. Sinop’ta İkisu Köprüsü'nde hasar oluştu. Çatalzeytin-Türkeli yolu, Türkeli-Erfelek-Sinop yolu ile Ayancık-Sakız yolu hasarlar nedeniyle trafiğe kapatıldı.

Bartın’da devam eden sağanak nedeniyle bugün de bir dere taştı. Bartın-Ulus karayolu ulaşıma kapandı.

Haberleşmede sıkıntı yaşanıyor
Kastamonu ve Sinop’ta bazı bölgelerde mobil şebeke kapsama sorunu yaşanıyor. Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı aracılığıyla bölgeye ilave mobil baz istasyonu takviyesi sağlandı.

Batı Karadeniz'e afet yağdı
Meteoroloji Genel Müdürlüğü’nden alınan bilgiye göre, 11 Ağustos’ta Bartın’ın Ulus ilçesine metrekareye 302,4 kilogram (mm), Kastamonu Küre’de 198 kilogram, Pınarbaşı’na 167 kilogram, Azdavay’a 145 kilogram, İnebolu’ya 123 kilogram, Abana’ya 122 kilogram, Bozkurt’a 117 kilogram, Sinop merkezde 83,8 kilogram, Ayancık’ta 240,5 kilogram, Boyabat’ta 76,6 kilogram, Dikmen’de 54 kilogram, Erfelek’te 78,6 kilogram, Gerze’de 72,4 kilogram, merkezde 83,8 kilogram, Türkeli’nde 88,8 kilogram yağış düştü.

Kaynak:

Google News Takip Et
Gelişmelerden zamanında haberdar olmak istiyor musunuz? ’te KONHABER'e abone olun.
Google News Takip Et
Son dakika gelişmelerden anında haberdar olmak için WhatsApp haber kanalımıza katılın.

Yasal Uyarı:

Yayınlanan haberler, köşe yazıları, fotoğraflar, yazı dizileri ve her türlü eserin tüm hakları Mirajans Medya İletişim Reklam Haber ve Prodüksiyon A.Ş.’ye aittir. Kaynak gösterilerek bile olsa eserin bütünü veya bir kısmı özel izin alınmadan kullanılamaz.

Bu İçeriğe Emoji İle Tepki Ver!

  • 0
  • 0
  • 1
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 1
  • Begendim
  • Kalp
  • Begenmedim
  • Gülen Surat
  • Kalpli Göz
  • Kızgın
  • Şokta
  • Üzgün

Yorumlar (0)

Önemli Not: Bu sayfalarda yayınlanan okur yorumları okuyucuların kendilerine ait görüşlerdir. Yazılan yorumlardan konhaber.com hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
X
Yorum Yazma Sözleşmesi
“Sayfamızın takipçileri suç teşkil edecek, yasal olarak takip gerektirecek,hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, ahlaka aykırı, müstehcen, toplumca genel olarak kabul görmüş kurallara aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde hiçbir yorumu bu web sitesinin hiçbir sayfasında paylaşamazlar. Bu tür içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk yorumu gönderen takipçiye aittir. KONHABER yapılan yorumlar arasından uygun görmediklerini herhangi bir gerekçe belirtmeksizin yayınlamama veya yayından kaldırma hakkına sahiptir. Konhaber başta yukarıda sayılan hususlar olmaz üzere kanun hükümlerine aykırılık gerekçesi ile her türlü adli makam tarafından başlatılan soruşturma kapsamında kendisinden Ceza Muhakemesi Kanunu’nun 332.maddesi doğrultusunda istenilen yorum yapan takipçilerine ait ip bilgilerini ve yapmış olduğu yorumları paylaşabileceğini beyan eder ”
Türkçe العربية English