Son Dakika Haberler

Bu haberi daha sonra okumak için kaydedebilir ve sağ üst köşedeki butona basarak haberi okuyabilirsiniz!

Başsavcı Halil İnal: Doğru bilginin en önemli kaynağı yerel basın

Konya Gazeteciler Cemiyeti (KGC) Başkanı Sefa Özdemir ve yönetim kurulu üyeleri, son Adli Yargı Kararnamesi ile Antalya’dan Konya’ya atanan Başsavcı Halil İnal’ı makamında ziyaret ederek, hayırlı olsun dileklerini sundu.

Başsavcı Halil İnal: Doğru bilginin en önemli kaynağı yerel basın
KGC Başkanı Sefa Özdemir ve beraberindeki yönetim kurulu üyeleri kısa bir süre önce Konya Cumhuriyet Başsavcılığı’na atanan Halil İnal’a hayırlı olsun ziyaretinde bulundu. 

Konya ve Konya basını hakkında bilgi veren KGC Başkanı Sefa Özdemir, yerel basının pandemi öncesi dönemden başlayan bir değişim ve dönüşüm süreci içerisinde olduğunu ifade ederek, “Pandemi dönemi her sektörü olduğu gibi medyayı da olumsuz etkiledi. Bunun öncesinde de dijital dönüşüm süreci başlamıştı. Konya basını değişime ve dönüşüme açık ve ayak uydurmaya dönük bir çalışma içerisinde. Ancak her değişim süreci belli başlı sancıları da beraberinde getiriyor. En son yapılan, bazı aksaklıklar nedeniyle yasalaşması geciken İnternet ve Dezenformasyon Yasası da bu sancılı sürecin önemli bir parçası oldu. İnternet ortamında ve sosyal medyada verilen her enformasyonun doğru olmadığını, yanlış bilginin yanlış algıları da beraberinde getirdiği gerçeğini yaşayarak öğrendik. Biz Konya basını olarak denetim mekanizmalarının sektörümüzün her bir alanında işlemesinden yanayız. Ancak yerel demokrasinin vazgeçilmez bir parçası olan yerel basınımızın bu süreçte maddi kayıplar yaşabileceği endişesini de derinden taşıyoruz. Bunun için yasa içerisindeki özellikle resmi ilanlarla ilgili maddeye dönük kaygılarımızı paylaştık. Umarız hem bilgi kirliliğinin önüne geçecek hem de yerel basını koruyup geliştirecek bir düzenleme yapılmış olur” diye konuştu. 
Başkan Sefa Özdemir ve yönetim kurulu üyeleri ile sıcak ve samimi bir ortamda sohbet eden Konya Cumhuriyet Başsavcısı Halil İnal, tarihi ve kültürel değerleriyle bezenmiş, köklü bir medeniyete sahip olan Konya’da görev yapacak olmanın mutluluğunu yaşadığını ifade etti. Konya’nın genel manada sakin bir şehir olduğunu dile getiren Konya Cumhuriyet Başsavcısı Halil İnal, “Zaman zaman her şehirde olabilecek adli vakalar gündeme gelebiliyor. Ama görüyoruz ki en doğru ve net bilgiyi kamuoyuyla yerel basın paylaşıyor. Yerel dinamikleri, yerel kültürü en iyi yerel basın biliyor. Bu bakış açısına sahip olan Konya basınına da teşekkürlerimi sunuyorum. Vatandaş bilgi sahibi olsun ama doğru bilgiyi edinsin, önemli olan budur. Biz iletişime her zaman açığız. Vatandaş odaklı hizmet anlayışı ile hep birlikte bu şehre hizmet etme arzusundayız” ifadelerini kullandı. 

Ziyaretin sonunda günün anısına KGC Başkanı Sefa Özdemir, Konya Cumhuriyet Başsavcısı Halil İnal’a üzerinde Konya Gazeteciler Cemiyeti’nin logosunun bulunduğu kahve takımını hediye etti. Ziyaret, hatıra fotoğraflarıyla son buldu. 

Kaynak:

Google News Takip Et
Gelişmelerden zamanında haberdar olmak istiyor musunuz? ’te KONHABER'e abone olun.
Google News Takip Et
Son dakika gelişmelerden anında haberdar olmak için WhatsApp haber kanalımıza katılın.

Yasal Uyarı:

Yayınlanan haberler, köşe yazıları, fotoğraflar, yazı dizileri ve her türlü eserin tüm hakları Mirajans Medya İletişim Reklam Haber ve Prodüksiyon A.Ş.’ye aittir. Kaynak gösterilerek bile olsa eserin bütünü veya bir kısmı özel izin alınmadan kullanılamaz.

Bu İçeriğe Emoji İle Tepki Ver!

  • 0
  • 0
  • 2
  • 2
  • 0
  • 2
  • 0
  • 0
  • Begendim
  • Kalp
  • Begenmedim
  • Gülen Surat
  • Kalpli Göz
  • Kızgın
  • Şokta
  • Üzgün

Yorumlar (0)

Önemli Not: Bu sayfalarda yayınlanan okur yorumları okuyucuların kendilerine ait görüşlerdir. Yazılan yorumlardan konhaber.com hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
X
Yorum Yazma Sözleşmesi
“Sayfamızın takipçileri suç teşkil edecek, yasal olarak takip gerektirecek,hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, ahlaka aykırı, müstehcen, toplumca genel olarak kabul görmüş kurallara aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde hiçbir yorumu bu web sitesinin hiçbir sayfasında paylaşamazlar. Bu tür içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk yorumu gönderen takipçiye aittir. KONHABER yapılan yorumlar arasından uygun görmediklerini herhangi bir gerekçe belirtmeksizin yayınlamama veya yayından kaldırma hakkına sahiptir. Konhaber başta yukarıda sayılan hususlar olmaz üzere kanun hükümlerine aykırılık gerekçesi ile her türlü adli makam tarafından başlatılan soruşturma kapsamında kendisinden Ceza Muhakemesi Kanunu’nun 332.maddesi doğrultusunda istenilen yorum yapan takipçilerine ait ip bilgilerini ve yapmış olduğu yorumları paylaşabileceğini beyan eder ”
Türkçe العربية English