Son Dakika Haberler

Bu haberi daha sonra okumak için kaydedebilir ve sağ üst köşedeki butona basarak haberi okuyabilirsiniz!

Başpehlivan Cengizhan Şimşek'e 3 ay 15 gün hak mahrumiyeti cezası

Türkiye Geleneksel Güreşler Federasyonu, doping kontrol havuzundayken yer bildirimi yapmadığı gerekçesiyle, 661'inci tarihi Kırkpınar Yağlı Güreşleri'nde unvanı ve ödülleri alınan Cengizhan Şimşek'in 10 Mart 2023 tarihinden itibaren başlayarak 3 ay 15 gün hak mahkumiyeti cezasına çarptırılmasına hükmetti. Federasyondan yapılan açıklamada Şimşek'in, 26 Haziran 2023 tarihinden başlayarak başta 662'nci Tarihi Kırkpınar Yağlı Pehlivan Güreşleri olmak üzere tüm güreşlere katılma hakkına sahip olacağı ifade edildi.

Başpehlivan Cengizhan Şimşek’e 3 ay 15 gün hak mahrumiyeti cezası
Edirne'de geçtiğimiz yıl gerçekleştirilen 661'inci Tarihi Kırkpınar Yağlı Güreşleri'nde başpehlivan olan Cengizhan Şimşek'in 1-3 Temmuz'da güreştiği dönemde aslında cezalı olduğu anlaşıldı. Spor Genel Müdürlüğü Tahkim Kurulu, Türkiye Dopingle Mücadele Komisyonu'nun başvurusu üzerine, doping kontrol havuzunda olmasına rağmen 2020 yılının ocak, temmuz ve ekim aylarında yer bildirimi yapmayan 2022 yılı Kırkpınar Başpehlivanı Şimşek'e 9 Mart 2022'den geçerli olmak üzere 1 yıl men cezası verdi. Kurul, sporcunun 1.10.2020 tarihinden itibaren elde ettiği tüm ödül ve derecelerin iptaline hükmetti.Yaşanan gelişmelerin ardından Şimşek, geçtiğimiz Mart ayında başpehlivanlık unvanı ve kemeri ile ilgili mahkemeden yürütmeyi durdurma kararı aldı.

3 AY 15 GÜN HAK MAHRUMİYETİ CEZASI VERİLDİ
Şimşek'in hak mahrumiyeti cezası ise Gençlik ve Spor Bakanlığı Tahkim Kurulunun kararı gereğince 09 Mart 2023 tarihinden itibaren 1 (bir) yıl hak mahrumiyeti cezası olarak güncellendi. Ancak Şimşek, anılan süre içerisinde hak mahrumiyeti cezası bulunmasına rağmen müsabakalara katılınca cezası infaz edilemedi. Türkiye Dopingle Mücadele Komisyonu, cezanın 10 Mart 2023 tarihinden itibaren yeniden işleme konulması için Türkiye Geleneksel Güreşler Federasyonu'na yazılı talepte bulundu. Talebi değerlendirerek kararını açıklayan Federasyon Disiplin Kurulu, Şimşek'in 10 Mart 2023 tarihinden itibaren geçerli olmak üzere 3 ay 15 gün hak mahrumiyeti cezasına çarptırılmasına karar verdi.

KIRKPINAR'A KATILABİLECEK
Türkiye Geleneksel Güreşler Federasyonu'ndan konuyla ilgili yapılan yazılı açıklamada; "Buna göre sporcu Cengizhan ŞİMŞEK 26 Haziran 2023 tarihine kadar yapılacak olan başta CW Enerji 2023 yılı Türkiye Yağlı Güreş Ligine dahil Kocaeli Sekapark ve Şahinbey Belediyesi Yağlı Pehlivan Güreşlerine katılamayacak olup: 26 Haziran 2023 tarihinden itibaren başta 662.Tarihi Kırkpınar Yağlı Pehlivan Güreşleri olmak üzere tüm güreşlere katılma hakkına sahip olacaktır. Söz konusu Disiplin Kurulu kararı sporcuya ve konunun diğer muhataplarına tebliğ edilecek olup; söz konusu kararın sporcu ve Türkiye Dopingle Mücadele Komisyonunun temyiz başvurusuna açık bir karar olduğu kamuoyumuz tarafından unutulmamalıdır" denildi.

Kaynak:

Google News Takip Et
Gelişmelerden zamanında haberdar olmak istiyor musunuz? ’te KONHABER'e abone olun.
Google News Takip Et
Son dakika gelişmelerden anında haberdar olmak için WhatsApp haber kanalımıza katılın.

Yasal Uyarı:

Yayınlanan haberler, köşe yazıları, fotoğraflar, yazı dizileri ve her türlü eserin tüm hakları Mirajans Medya İletişim Reklam Haber ve Prodüksiyon A.Ş.’ye aittir. Kaynak gösterilerek bile olsa eserin bütünü veya bir kısmı özel izin alınmadan kullanılamaz.

Bu İçeriğe Emoji İle Tepki Ver!

  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • Begendim
  • Kalp
  • Begenmedim
  • Gülen Surat
  • Kalpli Göz
  • Kızgın
  • Şokta
  • Üzgün

Yorumlar (0)

Önemli Not: Bu sayfalarda yayınlanan okur yorumları okuyucuların kendilerine ait görüşlerdir. Yazılan yorumlardan konhaber.com hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
X
Yorum Yazma Sözleşmesi
“Sayfamızın takipçileri suç teşkil edecek, yasal olarak takip gerektirecek,hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, ahlaka aykırı, müstehcen, toplumca genel olarak kabul görmüş kurallara aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde hiçbir yorumu bu web sitesinin hiçbir sayfasında paylaşamazlar. Bu tür içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk yorumu gönderen takipçiye aittir. KONHABER yapılan yorumlar arasından uygun görmediklerini herhangi bir gerekçe belirtmeksizin yayınlamama veya yayından kaldırma hakkına sahiptir. Konhaber başta yukarıda sayılan hususlar olmaz üzere kanun hükümlerine aykırılık gerekçesi ile her türlü adli makam tarafından başlatılan soruşturma kapsamında kendisinden Ceza Muhakemesi Kanunu’nun 332.maddesi doğrultusunda istenilen yorum yapan takipçilerine ait ip bilgilerini ve yapmış olduğu yorumları paylaşabileceğini beyan eder ”
Türkçe العربية English