Son Dakika Haberler

Bu haberi daha sonra okumak için kaydedebilir ve sağ üst köşedeki butona basarak haberi okuyabilirsiniz!

Başkan Pekyatırmacı Sürdürülebilirlik Ve Sıfır Atık Fuarı’nı ziyaret etti

Selçuklu Belediye Başkanı Ahmet Pekyatırmacı Türkiye’nin çevre teknolojileri ve sıfır atık alanında gerçekleştirilen tek fuarı olan Sürdürülebilirlik ve Sıfır Atık Fuarı (ENTECH)’nda Selçuklu Belediyesi’nin standını ziyaret ederek yetkililerden bilgi aldı.

Başkan Pekyatırmacı Sürdürülebilirlik Ve Sıfır Atık Fuarı’nı ziyaret etti
Ankara’da başlayan ve  Avrasya’nın en büyük fuarı ENTECH – Sürdürülebilirlik ve Sıfır Atık Fuarı’nda yerini alan Selçuklu Belediyesi standı ziyaretçilerini ağırlamaya devam ediyor. Selçuklu Belediye Başkanı Ahmet Pekyatırmacı da fuarı ziyaret ederek Selçuklu Belediyesi yetkililerinden fuarla ilgili bilgi aldı. Başkan Pekyatırmacı  standa gelen vatandaşlarla çevre ve sıfır atık konusunda sohbet ederek belediyenin bu konudaki çalışmalarını anlattı. 

“Çevreye her zaman en büyük değeri veriyoruz”
Geleceğe miras olarak bırakılacak olan en önemli değerlerden bir tanesinin temiz bir çevre olduğunun altını çizen Selçuklu Belediye Başkanı Ahmet Pekyatırmacı:  “ATO'da gerçekleştirilen ENTECH Fuarına Selçuklu Belediyesi olarak iştirak ettik.  Burada firmalarımız özellikle hem yenilenebilir enerji kullanımı ile ilgili hem de geri dönüşümle ilgili yaptıkları faaliyetleri ve ürettikleri ürünleri sergileme imkanından kavuştular.  Biz de Selçuklu Belediyesi olarak hem yenilenebilir  enerji hususunda hem de geri dönüşümle ilgili yaptığımız çalışmaları buradaki standımızda vatandaşlarımıza anlatıyoruz. Tabii Selçuklu Belediyesi olarak her zaman çevreye en büyük değeri veriyoruz ve yenilenebilir enerji noktasında özellikle ilk etapta idari binamızın çatısına kurduğumuz GES  ve Konya Tropikal  Kelebek Bahçemizin hemen yan tarafında oluşturduğumuz  GES santrallerimizde birlikte bütün belediyemizin hem Kelebekler Bahçesinde hem de idari binamızın enerji ihtiyacını büyük kısmını karşılamaya başladık. İnşallah Bağrıkurt Mahallemizde oluşturacağımız büyük GES santralimizle birlikte belediyemizin bütün sosyal tesislerinin enerji ihtiyacının büyük kısmını karşılamış olacağız. Tabii aynı zamanda çevre ile ilgili çalışmalarda Çevre Sıfır Atık Müdürlüğümüzün faaliyetleri  noktasında önemli çalışmalara da imza atıyoruz. Bu çalışmalarımızdan bir tanesi de pazarlardan, halden, otellerden ve alışveriş merkezlerinden topladığımız organik atıkları fidanlığın arkasında bulunan bölgede oluşturduğumuz kompost üretiminde kullanıyoruz.  Kompost üretimi ile birlikte topladığımız bütün organik atıklar ve Park Bahçeler ekiplerimizin budama neticesinde elde ettikleri atıkların tamamını birleştirerek burada 40 gün içerisinde gübreye dönüştürüyoruz. Böylelikle hem şehrimizde oluşan yüksek miktarlı organik atıkların çöpe gitmesini önlemiş oluyoruz   hem de bu organik atıklardan gübre elde ederek bunlara bir ekonomik değer kazandırmış oluyoruz aynı zamanda buradan elde ettiğimiz gübrede çok yüksek nitelikli organik değerlere sahip olan ve bitkiler içinde toprak içinde besleyiciliği yüksek olan bir gübre çeşidini ortaya koymuş oluyoruz.  Selçuklu Belediyesi olarak geri  dönüşümle ilgili ve yenilenebilir enerji kaynaklarının çoğaltılması ile ilgili çalışmalarımızı  en hızlı şekilde bundan sonra da devam ettiriyoruz.” Dedi.  

Kaynak:

Google News Takip Et
Gelişmelerden zamanında haberdar olmak istiyor musunuz? ’te KONHABER'e abone olun.
Google News Takip Et
Son dakika gelişmelerden anında haberdar olmak için WhatsApp haber kanalımıza katılın.

Yasal Uyarı:

Yayınlanan haberler, köşe yazıları, fotoğraflar, yazı dizileri ve her türlü eserin tüm hakları Mirajans Medya İletişim Reklam Haber ve Prodüksiyon A.Ş.’ye aittir. Kaynak gösterilerek bile olsa eserin bütünü veya bir kısmı özel izin alınmadan kullanılamaz.

Bu İçeriğe Emoji İle Tepki Ver!

  • 2
  • 0
  • 1
  • 0
  • 0
  • 1
  • 0
  • 0
  • Begendim
  • Kalp
  • Begenmedim
  • Gülen Surat
  • Kalpli Göz
  • Kızgın
  • Şokta
  • Üzgün

Yorumlar (0)

Önemli Not: Bu sayfalarda yayınlanan okur yorumları okuyucuların kendilerine ait görüşlerdir. Yazılan yorumlardan konhaber.com hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
X
Yorum Yazma Sözleşmesi
“Sayfamızın takipçileri suç teşkil edecek, yasal olarak takip gerektirecek,hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, ahlaka aykırı, müstehcen, toplumca genel olarak kabul görmüş kurallara aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde hiçbir yorumu bu web sitesinin hiçbir sayfasında paylaşamazlar. Bu tür içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk yorumu gönderen takipçiye aittir. KONHABER yapılan yorumlar arasından uygun görmediklerini herhangi bir gerekçe belirtmeksizin yayınlamama veya yayından kaldırma hakkına sahiptir. Konhaber başta yukarıda sayılan hususlar olmaz üzere kanun hükümlerine aykırılık gerekçesi ile her türlü adli makam tarafından başlatılan soruşturma kapsamında kendisinden Ceza Muhakemesi Kanunu’nun 332.maddesi doğrultusunda istenilen yorum yapan takipçilerine ait ip bilgilerini ve yapmış olduğu yorumları paylaşabileceğini beyan eder ”
Türkçe العربية English