DOLAR : 42,88₺
EURO : 50,27₺
STERLİN : 57,47₺
GRAM : 6.020,73₺
ÇEYREK : 9.902,93₺
CUMHURİYET : 39.292,66₺
Güncel

Başkan Pekyatırmacı 32 derslikli ilkokulu inceledi

Eklenme: 13.12.2021 - 13:43

Selçuklu Belediyesi tarafından Yazır Mahallesi’nde yaptırılan 32 Derslikli ilkokul projesinde çalışmalar aralıksız sürüyor. 2022 yılı içerisinde tamamlanması planlanan okulda incelemelerde bulunan Selçuklu Belediye Başkanı Ahmet Pekyatırmacı, mahallenin önemli bir ihtiyacını karşılayacak bir yatırım kazandırdıklarını söyledi.

Başkan Pekyatırmacı 32 derslikli ilkokulu inceledi
Reklam alanı
Eğitim projeleri ile Türkiye’de örnek yatırımlara imza atan Selçuklu Belediyesi, Yazır Mahallesi’nin önemli bir ihtiyacını karşılayacak olan 32 derslikli okulun yapımı sürdürüyor. Büyükşehir caddesi üzerinde yapımı devam eden okulda çalışmalar sürüyor, okulun 2022 yılı içerisinde açılması bekleniyor. 
Bodrum, zemin ve iki kattan oluşan 30 öğrenci kapasiteli 32 dersliğin yer alacağı okulda Fen, teknoloji, mühendislik ve matematik gibi dört önemli disiplinin birbiriyle uyumunu hedefleyen kütüphane, drama atölyesi, ahşap atölyesi, fen atölyesi, resim atölyesi, özel öğrenci atölyesi, dil atölyesi, robotik kodlama atölyesi, düşünme becerileri atölyesi, müzik atölyesi, çok amaçlı salon, spor salonu fonksiyonları yer alacak. 7 bin 558 metrekare alanda inşa edilen okulda ayrıca peyzaj ve otopark düzenlemesi de yer alacak ve 18 milyon TL’ye mal olacak. 

Selçuklu Belediye Başkanı Ahmet Pekyatırmacı, inşaatı devam eden okulda incelemelerde bulundu. Sınıflarda ve idari birim odalarında inceleme yapan Başkan Pekyatırmacı okulun mahalleye değer katacak bir proje olduğunu ve önemli bir ihtiyacı karşılayacağını söyledi. Çalışmalar hakkında ilgili birim müdürlerinden bilgi alan Başkan Pekyatırmacı, kaba inşaatın yakın zamanda tamamlanarak iç tasarımının da kısa sürede bitirileceğini söyledi.

 “Eğitim için ne yapsak azdır”Ülkemizin geleceğinin inşasında eğitime yapılan yatırımın önemine dikkat çeken Selçuklu Belediye Başkanı Ahmet Pekyatırmacı, “Yazır Mahallesi 70 bine yaklaşan nüfusuyla ilçemizin en büyük mahallesi. Şu anda Yazır Mahallemizde yapımına devam ettiğimiz 32 derslikli ilkokul binamızda incelemeler yaptık. Bu sene içerisinde yapım çalışmaları başladı. 8 bin 500 metrekare alan içerisinde 7 bin metrekarelik inşaat alanıyla Konya’mızın en güzel okullarından birini inşa ediyoruz. İnşallah önümüzdeki sezon burada yeni eğitim- öğretim dönemi ile birlikte çocuklarımız burada eğitim öğretim faaliyetlerine başlamış olacaklar. Binamızın yapımı devam ediyor, şu anda yüzde 65-70 seviyesinde. Toplamda 18 milyon ihale bedeli ile ihale etmiş olduk. Burada 32 tane dersliğimiz var. Laboratuvarlarıyla, toplantı salonlarıyla, kütüphanesiyle, öğretmenler odasıyla, diğer spor alanlarıyla örnek bir ilkokul binasını ilçemize kazandırmış olacağız.  Eğitim için ne yapsak azdır, Selçuklu Belediyesi olarak her zaman en önemli yatırımlarımızı eğitim yatırımları olarak ön plana çıkarıyoruz. Bugün işte bir ilkokul binamızın yapımını gerçekleştiriyoruz. Daha önce Mahmut Sami Ramazanoğlu İmam Hatip Lisemizin yapımını tamamlamıştık. Bin kişilik yurt binamızı tamamlayarak geçen sene  hizmete açmıştık. Okul dışı eğitim ortamlarından ilkokul, ortaokul ve lise seviyesindeki öğrencilerimizin hem akademik eğitimlerine hem kişisel gelişimlerine katkı sunmak anlamında da çalışmalar yapıyoruz. Selçuklu Belediyesi olarak eğitim her zaman önceliğimiz. Bu noktada yatırımlarımız bundan sonra da devam edecek.” şeklinde konuştu.


Kaynak:

Reklam alanı

Son dakika gelişmelerden anında haberdar olmak için WhatsApp haber kanalımıza katılın.

Kanala Katıl

Gelişmelerden zamanında haberdar olmak istiyor musunuz? Google News’te KONHABER'e abone olun.

Abone Ol
Yasal Uyarı: Yayınlanan haberler, köşe yazıları, fotoğraflar, yazı dizileri ve her türlü eserin tüm hakları Mirajans Medya İletişim Reklam Haber ve Prodüksiyon A.Ş.'ye aittir. Kaynak gösterilerek bile olsa eserin bütünü veya bir kısmı özel izin alınmadan kullanılamaz.

⚡ BU HABERE EMOJİYLE TEPKİ VER!

👏 16
❤️ 10
😊 3
😡 3
👎 3
😂 10
😢 0
😲 0
Toplam 45 tepki

Yorumlar

  • mahoni 1465 gün önce

    doğo dağı parselleri yol yapımı ne zaman?

  • hasan ali 1465 gün önce

    konyada ne hikmesse merkezi hukumetinin yapacağı işleri bir ilçe belediyesi yapıyor kendi asli görevini yapmıyor başkan okulun yanında 15 kat verdiğiniz mutahitler 2 .5 milyona dayire satan mutahitlere yaptırsaydınız belediyeye yuk olmazdı inşaat baronlarına iyi rant veriyorsunuz belediyeye rant sıfır tipkı bir milyarlık kongre merkezini 365 bin telecikle kime kimlere kiraya verdiğiniz gibi millet bilmiyor zannetmeyin nedenmi kiracı akşam istanbuldan uçakla gelen sanatçı musfetteleri sabaha kadar konyalıya hakaret ederek gidiyor bu gidişle oraya gelen musfeteler gençleri değerlerimizden koparıp size oy veren kalmaz

  • VATANDAŞ 1465 gün önce

    SAYIN BAŞKANIM HANAYBAŞI MAHALLESİ ÇOCUKLARI SABAHIN ERKEN SAATLERİNDE UZUNCA BİR MESAFEYİ YÜRÜYEREK KANUNİ SULTAN SÜLEYMAN OKULUNA GİDİYOR ORADA BİR İLKOKUL ACİL İHTİYAÇ

  • MUHİTTİN 1466 gün önce

    Eğitime desteğini her fırsatta hissettiğimiz başkanımıza teşekkür ederiz. Allah başımızdan eksik etmesin

  • Konyalı 1466 gün önce

    Yüzde 95 lik bölümü özel okula giden bir bölgede gereksiz bir yatırım karşısı mezarlık sağında ve solundaki sitede en ucuz ev 750 bin civarı bu okula bu bölgede kim gidecek bence o para yada okul başka yerde değerlendirilebilirdi

  • Konyalı Hacı 1466 gün önce

    Başkanın sağolun Allah razı olsun. Milli Eğitim Müdürü ne söyleyin oraya torpilli öğretmenleri yerleştirmesinler... Adaletli bir şekilde il içi sırayı açsınlar....

Yorum Yap