Son Dakika Haberler

Bu haberi daha sonra okumak için kaydedebilir ve sağ üst köşedeki butona basarak haberi okuyabilirsiniz!

Başkan Kılca: Gelecek nesillerimizin ihyası için çalışıyoruz

Karatay'da öğrenim gören toplam 17 bin lise öğrencisinin faydalanacağı proje kapsamında 15 Temmuz Anadolu İmam Hatip Lisesi 750 öğrenci, Karatay Belediye Başkanı Hasan Kılca ile birlikte 11 Ağustos 2017’de Trabzon Maçka’da teröristlerin kurduğu hain pusu sonucu şehit olan 15 yaşındaki Eren Bülbül ve Astsubay Jandarma Kıdemli Başçavuş Ferhat Gedik’in yaşam hikâyesini konu edinen “Kesişme; İyi ki Varsın Eren” filmini sinemada izledi.

Başkan Kılca: Gelecek nesillerimizin ihyası için çalışıyoruz
Karatay Belediye Başkanı Hasan Kılca, 11 Ağustos 2017’de Trabzon Maçka’da teröristlerin kurduğu hain pusu sonucu şehit olan 15 yaşındaki Eren Bülbül ve Astsubay Jandarma Kıdemli Başçavuş Ferhat Gedik’in yaşam hikâyesini konu edinen “Kesişme; İyi Ki Varsın Eren” filmini Karataylı öğrencilerle birlikte izledi. 

Karatay Kent Konseyi’nin koordinasyonunda Karatay Belediyesi’nin katkılarıyla hayata geçirilen “Haydi Sinemaya” projesi kapsamında düzenlenen sinema etkinliğine Karatay 15 Temmuz Şehitleri Anadolu Lisesi’nden 750 öğrenci katıldı. 

Karataylı öğrenciler bir yandan yoğun geçen eğitim döneminde sinema keyfi yaşarken, diğer taraftan da Şehit Eren Bülbül ve Astsubay Kıdemli Başçavuş Ferhat Gedik'in kahramanlık öyküsünü büyük bir heyecanla izledi. 
GELECEK NESİLLERİMİZİN İHYASI İÇİN ÇALIŞIYORUZ 
Karatay Belediye Başkanı Hasan Kılca da bu özel günde öğrencileri yalnız bırakmadı. Sinema gösterimi öncesinde sinema salonlarında öğrencilerle buluşan ve bir değerlendirmede bulunan Başkan Hasan Kılca, gençlerin milli ve manevi değerlere bağlı olarak yetişmelerine büyük önem verdiklerinin altını çizdi. 
Hasan Kılca, şunları aktardı; “2017’de Trabzon Maçka’da teröristlerin kurduğu hain pusu sonucu şehit olan 15 yaşındaki Eren Bülbül ve Astsubay Jandarma Kıdemli Başçavuş Ferhat Gedik’in yaşam hikâyesini konu edinen ‘Kesişme; İyi Ki Varsın Eren’ filmini çok önemsiyoruz ve ilçemizdeki öğrenci kardeşlerimizin bu filmi izlemelerini istedik. Hedefimiz bu yıl ortaöğretimdeki tüm öğrencileri bu filmle buluşturmak. 15 yaş çok önemli. Bunun önemini Çanakkale’de gördük, bunu Trabzon Maçka’da 15 yaşında şehit olan Eren’de gördük. Bizler de Karatay Belediyesi olarak bayrak, vatan ve millet bilincini gençlerimize aşılamak hedefindeyiz. Bizler şehrimizin imarı için çabalıyoruz. Ama neslin ihyasına çok daha fazla önem veriyoruz ve gençlerimizin ihyası için sosyal ile kültürel alanlarda çok güzel projeler yapıyoruz. Karatay Kent Konseyi’nin koordinesindeki ‘Haydi Sinemaya’ projesi kapsamında ilçemizdeki 17 bin öğrenci sinemayla buluşacak. Bu anlamlı projeye katkı sunan tüm kardeşlerimi tebrik ediyorum.” 

Filmi izleyen öğrenciler de hem farklı bir atmosfer olması hem de dersler arasında bir soluk olması adına Karatay Belediyesi Karatay Kent Konseyi’nin “Haydi Sinemaya” etkinliğinin kendileri için oldukça faydalı olduğunu belirttiler. 

Kaynak:

Google News Takip Et
Gelişmelerden zamanında haberdar olmak istiyor musunuz? ’te KONHABER'e abone olun.
Google News Takip Et
Son dakika gelişmelerden anında haberdar olmak için WhatsApp haber kanalımıza katılın.

Yasal Uyarı:

Yayınlanan haberler, köşe yazıları, fotoğraflar, yazı dizileri ve her türlü eserin tüm hakları Mirajans Medya İletişim Reklam Haber ve Prodüksiyon A.Ş.’ye aittir. Kaynak gösterilerek bile olsa eserin bütünü veya bir kısmı özel izin alınmadan kullanılamaz.

Bu İçeriğe Emoji İle Tepki Ver!

  • 1
  • 1
  • 5
  • 4
  • 1
  • 5
  • 1
  • 1
  • Begendim
  • Kalp
  • Begenmedim
  • Gülen Surat
  • Kalpli Göz
  • Kızgın
  • Şokta
  • Üzgün

Yorumlar (1)

Önemli Not: Bu sayfalarda yayınlanan okur yorumları okuyucuların kendilerine ait görüşlerdir. Yazılan yorumlardan konhaber.com hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
  • KI
    Kul insan
    2 yıl önce

    Peygamberlere as ve Ailelerine, Peygamber Varislerine ve Ailelerine benzeyen onlar gibi güzel yaşantısı olan nesillere hayranım. Bu yolda olanlara , gayret edenlere hayranım. Ümmeti Muhammed'in sav yolu bahtı açık olsun inşaAllah. En büyük ilim bilim teknoloji Allah'tan gelen vahiy (manevi internet) ilmidir. İlim bilim teknoloji Müslümanın yitik malıdır. Endülüs ve Osmanlıdan çaldıkları ile şimdiki teknolojiye ulaşıldığını düşünüyorum

    • Cevapla
    • Begen (0)
    • Begenme (4)
X
Yorum Yazma Sözleşmesi
“Sayfamızın takipçileri suç teşkil edecek, yasal olarak takip gerektirecek,hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, ahlaka aykırı, müstehcen, toplumca genel olarak kabul görmüş kurallara aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde hiçbir yorumu bu web sitesinin hiçbir sayfasında paylaşamazlar. Bu tür içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk yorumu gönderen takipçiye aittir. KONHABER yapılan yorumlar arasından uygun görmediklerini herhangi bir gerekçe belirtmeksizin yayınlamama veya yayından kaldırma hakkına sahiptir. Konhaber başta yukarıda sayılan hususlar olmaz üzere kanun hükümlerine aykırılık gerekçesi ile her türlü adli makam tarafından başlatılan soruşturma kapsamında kendisinden Ceza Muhakemesi Kanunu’nun 332.maddesi doğrultusunda istenilen yorum yapan takipçilerine ait ip bilgilerini ve yapmış olduğu yorumları paylaşabileceğini beyan eder ”
Türkçe العربية English