Son Dakika Haberler

Bu haberi daha sonra okumak için kaydedebilir ve sağ üst köşedeki butona basarak haberi okuyabilirsiniz!

Başkan Kılca: Devletimiz çok güçlü bunun üstesinden birlikte geleceğiz

Merkez üssü Kahramanmaraş olan ve 10 ilde büyük bir yıkıma sebep olan depremlerin üzerinden 10 gün geçerken Türkiye, yaraları sarmak için seferber oldu.

Başkan Kılca: Devletimiz çok güçlü bunun üstesinden birlikte geleceğiz
Karatay Belediyesi de depremden en büyük hasarı gören Hatay’da Konya Valiliği, Konya Büyükşehir Belediyesi ve AFAD’ın koordinesindeki çalışmalarını sürdürüyor.

Hatay’da bulunan ve bölgedeki koordinasyon ve yardım çalışmalarına destek veren Karatay Belediye Başkanı Hasan Kılca, bölgenin tamamında büyük bir gayretin olduğuna vurgu yaptı. Hasan Kılca; “Konya tüm kurum-kuruluşlarıyla, belediyeleriyle ve gönlü güzel vatandaşlarıyla Hatay’da. Devletimiz ve milletimiz çok güçlü. Yaraların sarılması için herkes canla başla çalışıyor. Bunun da üstesinden hep birlikte geleceğiz” dedi. 
Karatay Belediyesi’ne ait 50 araç ile 162 personel, depremin vurduğu Hatay’da arama kurtarma çalışmalarına destek olmayı sürdürüyor. Şu ana kadar 72’nin üzerinde tırlık yardım malzemesi de bölgede yaraların sarılmasına önemli katkılar sunuyor. 

Konya Valisi Vahdettin Özkan, Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Uğur İbrahim Altay, Meram Belediye Başkanı Mustafa Kavuş ve Selçuklu Belediye Başkanı Ahmet Pekyatırmacı ile birlikte deprem bölgesinde bulunan Karatay Belediye Başkanı Hasan Kılca da yıkıcı depremlerin ardından bölgede yürütülen çalışmaların sorunsuz devam edebilmesi adına gayret ediyor. 
Konya her şeyiyle şuan Hatay'da  yaraları sarıyor 
Bölgedeki çalışmaları değerlendiren Karatay Belediye Başkanı Hasan Kılca, Konya Valiliği’nin ve tüm belediyelerin tüm imkânlarıyla büyük bir çabanın içerisinde olduğunu söyledi. 
Tüm Konya’nın Hatay için tek yürek olduğuna vurgu yapan Başkan Hasan Kılca, bölgede hem arama kurtarma çalışmalarının hem de yaraların sarılması için birçok hizmetin yapıldığını aktararak şunları söyledi; “Ülkemizi derinden 10 il ve birçok ilçe ile köyleri sarsan büyük depremlerin 10’ncu günündeyiz. Bizler de belediye başkanlarımızla birlikte bölgenin yaralarını sarmaya devam ediyoruz. Depremin ilk gününden itibaren Konya olarak Büyükşehir Belediyemiz, ilçe belediyelerimiz valiliğimiz ve AFAD burada. Bir kısmımız enkaz kaldırma çalışmalarını yürütüyor. Bir kısmımız arama kurtarma çalışmalarına katılıyor. Bir kısmımız Konya’dan gelen yardımların köylere varıncaya kadar dağıtılmasını koordine ediyor. KOSKİ Genel Müdürlüğümüz Hatay’ın su şebekesinin tamiratını üstlenmiş durumda. O konuda da büyük ilerleme var. Temizlik ve ilaçlama faaliyetlerimiz aralıksız sürüyor. Bizler de valimiz, AFAD’ımız ve belediye başkanları olarak süreci yöneterek depremin açtığı yaraları kapatmaya gayret ediyoruz. Konya’nın tüm kurum ve kuruluşlarının yanı sıra vatandaşlarımızla birlikte üzerimize düşeni yaptığımızı düşünüyorum. Hatay’ın her köşesinde, ilçesinde ve köyünde 42 plakalı araç görüyoruz. Konya burada şu anda. Bu vesileyle Hatay’a ve diğer illerimize destek veren, yardım gönderen ve kalbi burayla atan tüm Konyalı hemşehrilerime ayrıca gönülden teşekkür ediyorum. Allah herkesten razı olsun. Birlik ve beraberliğimiz daim olsun” dedi. 
"Devletimiz çok güçlü üstesinden geleceğiz"
Türkiye’nin güçlü bir devlet olduğunu ve bu süreci de başarıyla atlatacağına inandığının altını çizen Hasan Kılca, sözlerini şöyle tamamladı:“Devletimiz çok güçlü. Cumhurbaşkanımız, bakanlarımız ve tüm bürokratlarımız olayın meydana geldiği ilk andan itibaren tüm imkânları seferber ettiler. 10 ilimizin tamamında ciddi çalışmalar var. Rabbim bir daha böyle acılar yaşatmasın ama bizler bir ve beraber olduktan sonra aşamayacağımız hiçbir şey yok. 2 büyük deprem sebebiyle vefat eden tüm kardeşlerimize rabbimden rahmet, yakınlarına başsağlığı; yaralılarımıza da acil şifalar diliyorum. Devletimiz depremden etkilenen tüm kardeşlerimiz için seferber olmuş durumda. Bir yandan bölgenin normale dönmesi için gayret ediliyor, diğer taraftan bölgede çadır ve konteyner evlerin kuruması ile yeni konutların inşası için yoğun bir gayret var. Tüm ülkemizi derinden yaralayan bu yaraları da böylece birlikte saracağız inşallah.”
 

Kaynak:

Google News Takip Et
Gelişmelerden zamanında haberdar olmak istiyor musunuz? ’te KONHABER'e abone olun.
Google News Takip Et
Son dakika gelişmelerden anında haberdar olmak için WhatsApp haber kanalımıza katılın.

Yasal Uyarı:

Yayınlanan haberler, köşe yazıları, fotoğraflar, yazı dizileri ve her türlü eserin tüm hakları Mirajans Medya İletişim Reklam Haber ve Prodüksiyon A.Ş.’ye aittir. Kaynak gösterilerek bile olsa eserin bütünü veya bir kısmı özel izin alınmadan kullanılamaz.

Bu İçeriğe Emoji İle Tepki Ver!

  • 4
  • 1
  • 2
  • 0
  • 2
  • 3
  • 1
  • 1
  • Begendim
  • Kalp
  • Begenmedim
  • Gülen Surat
  • Kalpli Göz
  • Kızgın
  • Şokta
  • Üzgün

Yorumlar (1)

Önemli Not: Bu sayfalarda yayınlanan okur yorumları okuyucuların kendilerine ait görüşlerdir. Yazılan yorumlardan konhaber.com hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
  • Eren
    1 yıl önce

    Ben halkın gücünün ůstůnde güç görmedim

    • Cevapla
    • Begen (2)
    • Begenme (0)
X
Yorum Yazma Sözleşmesi
“Sayfamızın takipçileri suç teşkil edecek, yasal olarak takip gerektirecek,hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, ahlaka aykırı, müstehcen, toplumca genel olarak kabul görmüş kurallara aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde hiçbir yorumu bu web sitesinin hiçbir sayfasında paylaşamazlar. Bu tür içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk yorumu gönderen takipçiye aittir. KONHABER yapılan yorumlar arasından uygun görmediklerini herhangi bir gerekçe belirtmeksizin yayınlamama veya yayından kaldırma hakkına sahiptir. Konhaber başta yukarıda sayılan hususlar olmaz üzere kanun hükümlerine aykırılık gerekçesi ile her türlü adli makam tarafından başlatılan soruşturma kapsamında kendisinden Ceza Muhakemesi Kanunu’nun 332.maddesi doğrultusunda istenilen yorum yapan takipçilerine ait ip bilgilerini ve yapmış olduğu yorumları paylaşabileceğini beyan eder ”
Türkçe العربية English