Son Dakika Haberler

Bu haberi daha sonra okumak için kaydedebilir ve sağ üst köşedeki butona basarak haberi okuyabilirsiniz!

Başkan Kılca’dan İstiklal Marşı’nın kabulünün yıldönümü mesajı

Karatay Belediyesi, 12 Mart İstiklal Marşı’nın Kabulünün 100. yılı ve Mehmet Akif Ersoy’u Anma Günü dolayısıyla bir mesaj yayımladı. İstiklal Marşı’nın mücadele ruhunu ve Türk milletinin vatan sevgisini en güzel biçimde yansıttığına vurgu yapan Başkan Hasan Kılca, “Korkma” diye başlayan milli marşımızın her okunduğunda tüm milletimize hem gurur, hem umut, hem de güven verdiğini belirtti.

Başkan Kılca’dan İstiklal Marşı’nın kabulünün yıldönümü mesajı
12 Mart İstiklal Marşı’nın kabulünün 100’üncü yıl dönümü ve Milli Şairimiz Mehmet Akif Ersoy’u Anma Günü dolayısıyla bir mesaj yayımlayan Karatay Belediye Başkanı Hasan Kılca, “Korkma” diye başlayan İstiklal Marşı’nın hepimize hem gurur hem umut hem de güven verdiğini söyledi. 

Başkan Hasan Kılca’nın mesajı şu şekilde: “Bu dizelerde milletimizi millet yapan ruhu, şuuru ve imanı bir ahenk içinde vücut bulur ve İstiklal Marşımız sadece bir marş değil tüm toplumu tamamlayan kimlik oluverir. Mücadele ruhunu ve Türk milletinin vatan sevgisini en güzel biçimde yansıtan İstiklal Marşı, prangalara ve tutsaklığa savaş açmış milletimizin bağımsızlığına özgürlüğüne olan haykırışıdır. Şiirlerinde milli ve manevi temaları ön planda tutan Mehmet Akif Ersoy, İstiklal Marşı’nda hepimize iman gücünün küfür karşısındaki galibiyetini; üstünde yürüdüğümüz toprağın altında kefensiz yatanlar sayesinde var olduğumuzu hepimize tekrar tekrar hatırlatır. Bizi bize anlattığı için her defasında daha gür bir şekilde söylediğimiz, her kelimesiyle tüm zerrelerimize kadar işleyen İstiklal Marşı’nı hiçbir zaman sahiplenmeyen Mehmet Akif Ersoy, ülkenin istiklali için verilen büyük direnişe de gönüllü olarak katılmıştır. Yani istiklali, istikbali yaşayan ve bu ruhu İstiklal Marşı’yla bizlere yaşatan Mehmet Ersoy, vatanın bağımsızlığına kast eden tüm düşmanlara karşı ve tüm imkânsızlıklar içinde nasıl bir kurtuluş mücadelesi verildiğini en iyi şekilde ortaya koymaktadır. Aslında bu inanç ve kararlılığı, yüzyılları kapsayan geçmişimizde olduğu gibi 15 Temmuz gecesinde de yeniden hep birlikte hatırladık. Bu milleti yıkmak için pusuda bekleyenlere küllerimiz de kalsa yeniden dirilebileceğimizi, birlik ve beraberlikle kenetleneceğimizi en güzel şekilde tüm dünyaya gösterdik. Vatan şairi Mehmet Akif Ersoy’un kaleme aldığı İstiklal Marşı’nın, topraklarımızın ruhu, milletimizin özünü yansıtması bakımından ifade etmek gerekirse İstiklal Marşı sadece bir şiir değil, aynı zamanda bir milli mutabakat metni olduğunun altını çizmek gerekir. Kurtuluş Savaşı’nın kazanılmasında ve Türkiye Cumhuriyeti’nin kurulmasında çok önemli bir yeri olan İstiklal Marşımız, 12 Mart 1921 yılında Türkiye Büyük Millet Meclisi’nde kabul edildi. Bu önemli tarihin 100’üncü yıl dönümündeyiz ve 2021’i “İstiklal Marşı Yılı” olarak geçireceğiz. Milli Mücadele’nin ruhunu ve kararlılığını yansıtan, Türk Milleti’nin istiklal ve bağımsızlığının destanı, tam 100 yıldır aynı ruh ve hissiyatla okunmakta; istiklal ve istikbal mücadelesini en taze haliyle ruhumuza işlemeye devam etmektedir. İşte bizler, bu istiklal mücadelesi ruhunu muhafaza ettiğimiz sürece, millet olarak karşılaştığımız her tür badireyi atlatacak, istikbal mücadelemizi de başarıyla sürdürebileceğiz. Çünkü milletimiz, tarihte hiçbir zaman zulme boyun eğmemiştir ve varlığına kastedenlere gerekli dersi vermiştir. Dün olduğu gibi bugün de yarın da millet olarak hiçbir tehdide boyun eğmeyecek, güvenliğimiz ve huzurumuz için ne gerekiyorsa yapmaktan asla kaçınmayacağız. 
Bu duygu ve düşüncelerle, necip milletimizin hissiyatına tercüman olan, kurtuluş ve kuruluşumuzun eşsiz destanı İstiklal Marşımızın kabulünün 100’üncü yıl dönümünde, değerli vatan şairimiz Mehmet Akif Ersoy başta olmak üzere bu vatan için can veren, tüm şehitlerimizi ve gazilerimizi rahmetle ve minnetle anıyorum.”

Kaynak:

Google News Takip Et
Gelişmelerden zamanında haberdar olmak istiyor musunuz? ’te KONHABER'e abone olun.
Google News Takip Et
Son dakika gelişmelerden anında haberdar olmak için WhatsApp haber kanalımıza katılın.

Yasal Uyarı:

Yayınlanan haberler, köşe yazıları, fotoğraflar, yazı dizileri ve her türlü eserin tüm hakları Mirajans Medya İletişim Reklam Haber ve Prodüksiyon A.Ş.’ye aittir. Kaynak gösterilerek bile olsa eserin bütünü veya bir kısmı özel izin alınmadan kullanılamaz.

Bu İçeriğe Emoji İle Tepki Ver!

  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • Begendim
  • Kalp
  • Begenmedim
  • Gülen Surat
  • Kalpli Göz
  • Kızgın
  • Şokta
  • Üzgün

Yorumlar (0)

Önemli Not: Bu sayfalarda yayınlanan okur yorumları okuyucuların kendilerine ait görüşlerdir. Yazılan yorumlardan konhaber.com hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
X
Yorum Yazma Sözleşmesi
“Sayfamızın takipçileri suç teşkil edecek, yasal olarak takip gerektirecek,hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, ahlaka aykırı, müstehcen, toplumca genel olarak kabul görmüş kurallara aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde hiçbir yorumu bu web sitesinin hiçbir sayfasında paylaşamazlar. Bu tür içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk yorumu gönderen takipçiye aittir. KONHABER yapılan yorumlar arasından uygun görmediklerini herhangi bir gerekçe belirtmeksizin yayınlamama veya yayından kaldırma hakkına sahiptir. Konhaber başta yukarıda sayılan hususlar olmaz üzere kanun hükümlerine aykırılık gerekçesi ile her türlü adli makam tarafından başlatılan soruşturma kapsamında kendisinden Ceza Muhakemesi Kanunu’nun 332.maddesi doğrultusunda istenilen yorum yapan takipçilerine ait ip bilgilerini ve yapmış olduğu yorumları paylaşabileceğini beyan eder ”
Türkçe العربية English