Son Dakika Haberler

Bu haberi daha sonra okumak için kaydedebilir ve sağ üst köşedeki butona basarak haberi okuyabilirsiniz!

Başkan Hasan Kılca’dan Şeb-İ Arus haftası mesajı

Karatay Belediye Başkanı Hasan Kılca, 7-17 Aralık tarihleri arasında “Dostluk Vakti” temasıyla gerçekleştirilecek olan “Hz. Mevlana’nın 749. Vuslat Yıldönümü Uluslararası Anma Törenleri” haftası dolayısıyla bir mesaj yayımladı.

Başkan Hasan Kılca’dan Şeb-İ Arus haftası mesajı
Karatay Belediye Başkanı Hasan Kılca, “Hz. Mevlana’nın 749. Vuslat Yıldönümü Uluslararası Anma Törenleri” haftası dolayısıyla bir mesaj yayımladı.

HZ. MEVLANA SEVGİ MEDENİYETİMİZİN EN KIYMETLİ MİMARLARINDANDIR
Başkan Hasan Kılca, Hz. Mevlana’nın düşünceleriyle, tasavvufi öğretilerinin en güzel şekilde işlediği eserleriyle insanlığa yüzyıllardır yol göstermeyi sürdürdüklerinin altını çizdi. 
Hasan Kılca; “Mevlâna Muhammed Celaleddin-i Rumi’nin vefatının üzerinden 749 yıl geçtiğini hatırlatan “Vuslatının sene-i devriyesinde gönül insanı ve sevgi medeniyetimizin mimarlarından olan Hz. Mevlâna’yı rahmetle yâd ediyorum. Bizleri, bir kez daha Şeb-i Arus Haftası’na eriştiren Allah'a hamdolsun. Tasavvufta Mevlevi yolunun öncüsü, ilahi aşka adadığı 66 yıllık ömrü boyunca insana ve hayata dair kapsayıcı eserler bırakan Türk-İslam düşünürü ve mutasavvıf Hz. Mevlâna için ölüm, aşka ve sevgiliye kavuşmaktı. Bu yüzden öldüğü gün asırlardır ‘düğün gecesi’ anlamına gelen ‘Şeb-i Arus’ adıyla anılmaktadır. Yaşamını, ‘Hamdım, piştim, yandım’ sözleriyle özetleyen Hz. Mevlana’yı sinesinde barından Konya’mızda her yıl 7-17 Aralık tarihleri arasında Hz. Mevlâna’nın vefatı ya da ‘gerçek alemde doğuşu’ münasebetiyle de anma törenleri düzenlenmektedir. Dünyanın dört bir yanından gelen milyonlarca Mevlâna dostu, Hazreti Pir’i anmak ve anlamak için Konya’da, Karatay’ımızda buluşmaktadır. ‘Gel’ çağrısıyla tüm dünyada tanınan Hz. Mevlana’yı bu yıl ‘dostluk vakti’ temasıyla anıyoruz. Konya’mızda 10 gün boyunca ilim, irfan, aşk, sevgi, muhabbet ve dostluk konuşulacak. Bizler de Konya olarak, Karatay Belediyesi olarak gerekli tüm hazırlıklarımızı tamamladık ve Hz. Pir’in kıymetli bütün misafirlerini inşallah en iyi şekilde ağırlayacağız” dedi. 

ANADOLU İNSANININ MAYASINDAKİ DOSTLUK, DAYANIŞMA VE HOŞGÖRÜ BU TOPRAKLARDA OLMAYA DEVAM EDECEKTİR
Bu yılki etkinliklerin ‘Dostluk Vakti’ temasıyla gerçekleştiriliyor olmasının ayrıca anlamlı olduğuna vurgu yapan Kılca, mesajını şöyle tamamladı; “Günümüz dünyasının her şeyden çok daha fazla ihtiyacı olan dostluk konusunun bu yıl tema olarak belirlenmesi son derece anlamlıdır. Zira Hz. Mevlâna ve nice Allah dostunun irfanıyla yüzyıllarca yoğrulan Anadolu; her daim dünya mazlumlarının dostu, sığınağı, hamisi olmuştur. Yaşanan zulümler, krizler, savaşlar ve sıkıntılar karşısında tüm insanlığın sessiz kaldığı dönemlerde Türkiye, dünyanın dört bir yanındaki mazlumlara yardım elini, dostluk elini uzatmış, hakkı en güçlü şekilde savunmuş ve tüm dünyaya haykırmıştır. Yüzyıllarca olduğu gibi bugün de Anadolu; tüm irfanıyla, Hz. Mevlana’nın ‘Dost ise düşünme ver ömrünü gitsin’ anlayışıyla dostlarına gönül açmaya ve ilham kaynağı olmaya devam etmektedir. Ne mutlu bizlere ki İslam iklimiyle bereketlenmiş bu topraklarda, Hz. Mevlâna gibi gönül sultanları hiçbir zaman eksik olmamıştır. Ne mutlu bizlere ki o gönül sultanları bize hayata sevgiyle, merhametle, adaletle, dostlukla bakmayı öğretmiştir. Ne mutlu bizlere ki Anadolu insanının mayasındaki dostluk, dayanışma, hoşgörü, kardeşlik ve paylaşma kültürü yüzyıllardır olduğu gibi bundan sonra da bu topraklarda var olmaya devam edecektir. 
Bu vesileyle; Hz. Mevlâna başta olmak üzere tüm Allah dostlarını, âlimlerimizi ve ariflerimizi rahmetle, minnetle ve saygıyla yâd ediyorum. Hakikati arayan herkese ışık tutan Hz. Mevlana’nın Hakk’a yürüyüşünün 749’ncu yıl dönümünün de milletimize ve tüm insanlık âlemine huzur ve mutluluk getirmesini diliyorum.”

Kaynak:

Google News Takip Et
Gelişmelerden zamanında haberdar olmak istiyor musunuz? ’te KONHABER'e abone olun.
Google News Takip Et
Son dakika gelişmelerden anında haberdar olmak için WhatsApp haber kanalımıza katılın.

Yasal Uyarı:

Yayınlanan haberler, köşe yazıları, fotoğraflar, yazı dizileri ve her türlü eserin tüm hakları Mirajans Medya İletişim Reklam Haber ve Prodüksiyon A.Ş.’ye aittir. Kaynak gösterilerek bile olsa eserin bütünü veya bir kısmı özel izin alınmadan kullanılamaz.

Bu İçeriğe Emoji İle Tepki Ver!

  • 1
  • 0
  • 4
  • 3
  • 0
  • 3
  • 0
  • 0
  • Begendim
  • Kalp
  • Begenmedim
  • Gülen Surat
  • Kalpli Göz
  • Kızgın
  • Şokta
  • Üzgün

Yorumlar (0)

Önemli Not: Bu sayfalarda yayınlanan okur yorumları okuyucuların kendilerine ait görüşlerdir. Yazılan yorumlardan konhaber.com hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
X
Yorum Yazma Sözleşmesi
“Sayfamızın takipçileri suç teşkil edecek, yasal olarak takip gerektirecek,hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, ahlaka aykırı, müstehcen, toplumca genel olarak kabul görmüş kurallara aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde hiçbir yorumu bu web sitesinin hiçbir sayfasında paylaşamazlar. Bu tür içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk yorumu gönderen takipçiye aittir. KONHABER yapılan yorumlar arasından uygun görmediklerini herhangi bir gerekçe belirtmeksizin yayınlamama veya yayından kaldırma hakkına sahiptir. Konhaber başta yukarıda sayılan hususlar olmaz üzere kanun hükümlerine aykırılık gerekçesi ile her türlü adli makam tarafından başlatılan soruşturma kapsamında kendisinden Ceza Muhakemesi Kanunu’nun 332.maddesi doğrultusunda istenilen yorum yapan takipçilerine ait ip bilgilerini ve yapmış olduğu yorumları paylaşabileceğini beyan eder ”
Türkçe العربية English