Son Dakika Haberler

Bu haberi daha sonra okumak için kaydedebilir ve sağ üst köşedeki butona basarak haberi okuyabilirsiniz!

Başkan Altay Mevlana dostlarını davet etti: 750. yılında çok farklı bir atmosfer icra edilecek

Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Uğur İbrahim Altay, Hazreti Mevlana’nın 750. Vuslat Yıl Dönümü Uluslararası Anma Törenleri dolayısıyla açıklamalarda bulundu.

Başkan Altay Mevlana dostlarını davet etti: 750. yılında  çok farklı bir atmosfer icra edilecek

Hazreti Mevlana’nın “Şeb-i Arus” yani “düğün gecesi” olarak ifade ettiği, Hakk’a vuslatının 750’inci yılının idrak edildiğini belirten Başkan Altay, Mevlana’nın binlerce yıllık İslam medeniyetinin en önemli şahsiyetlerinden birisi olduğunu ifade etti.

 

Anadolu topraklarının İslam düşüncesinin ana merkezi haline gelmesinde Mevlana’nın ortaya koyduğu; fıkıh, itikat ve tasavvuf anlayışının çok büyük katkısı olduğunu kaydeden Başkan Altay, gerek yaşadığı dönemdeki insanların, gerekse günümüz insanının maddi ve manevi birçok sıkıntısına reçeteler sunan Hz. Pir’in, 13. yüzyılın en sıkıntılı dönemlerinde dahi coşkun ve sağlam inancının, toplumu her türlü zorluğa karşı bir arada tuttuğunu vurguladı.

“ÜMİT EDİYORUM Kİ TÜM İNSANLIĞIN İHTİYACI OLAN BARIŞ VE DOSTLUK İKLİMİ, YİNE BU TOPRAKLARDAN DÜNYAYA YAYILACAK” 

Başkan Altay şöyle devam etti: “Dünden daha fazla sevgiye, kardeşliğe ve dostluğa muhtaç olan dünyamız, Hazreti Mevlâna’nın evrensel diline yeniden kulak vermek zorundadır. Hiç şüphesiz her dönemin kendine has zorlukları var. Fakat şunu hiçbir zaman unutmamalıyız ki; tüm zorlukları ancak Mevlana Hazretleri’nin yaptığı gibi paylaşarak, birbirimize kenetlenerek ve dost olarak aşabiliriz. Mevlana Hazretleri’ne ve onun gibi tüm insanlığa yol gösteren onca münevver şahsiyete ev sahipliği yapan topraklarda yaşıyoruz. Ümit ediyorum ki tüm insanlığın ihtiyacı olan barış ve dostluk iklimi, yine bu topraklardan dünyaya yayılacak.”

 

MEVLANA YILI ETKİNLİKLERİ 2024’TE DE DEVAM EDECEK

2023’ün Hz. Mevlana’nın Hakk’a vuslatının 750. yıl dönümü olduğunu ve bu yılın Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın tensipleriyle Mevlana Yılı olarak ilan edildiğini anımsatan Başkan Altay, “Kültür ve Turizm Bakanlığımız ile birlikte Mevlana Yılı kapsamında sene içerisinde gerek yurt içinde gerekse yurt dışında pek çok çalışma gerçekleştirdik. Hepimizi derinden yaralayan Şubat depremleri nedeniyle programlarımızı yıl sonuna doğru kaydırmak zorunda kalsak da inşallah 2024 yılı içerisinde de Hz. Pir’i anmak için planladığımız pek çok etkinliği düzenlemeye devam edeceğiz” dedi.

 

ETKİNLİKLER BU SENE ÇOK FARKLI BİR ATMOSFERDE İCRA EDİLECEK

Konya’da her yıl 7-17 Aralık tarihleri arasında, Mevlana Hazretleri’nin vuslatını “Şeb-i Arus” etkinlikleriyle andıklarını belirten Başkan Altay, “750. yıl olmasından dolayı bu etkinlikler bu sene çok daha farklı bir atmosferde icra edilecek. Törenler boyunca Büyükşehir Belediyesi Mevlâna Kültür Merkezimizde yapılacak semâ programlarının yanı sıra birçok kültürel etkinlik düzenlenecek. Ben tüm Mevlana dostlarını Konya’mızdaki bu büyük buluşmaya davet ediyorum” ifadelerini kullandı. (Veli Şengül)

Google News Takip Et
Gelişmelerden zamanında haberdar olmak istiyor musunuz? ’te KONHABER'e abone olun.
Google News Takip Et
Son dakika gelişmelerden anında haberdar olmak için WhatsApp haber kanalımıza katılın.

Yasal Uyarı:

Yayınlanan haberler, köşe yazıları, fotoğraflar, yazı dizileri ve her türlü eserin tüm hakları Mirajans Medya İletişim Reklam Haber ve Prodüksiyon A.Ş.’ye aittir. Kaynak gösterilerek bile olsa eserin bütünü veya bir kısmı özel izin alınmadan kullanılamaz.

Bu İçeriğe Emoji İle Tepki Ver!

  • 1
  • 1
  • 3
  • 0
  • 0
  • 1
  • 0
  • 0
  • Begendim
  • Kalp
  • Begenmedim
  • Gülen Surat
  • Kalpli Göz
  • Kızgın
  • Şokta
  • Üzgün

Yorumlar (1)

Önemli Not: Bu sayfalarda yayınlanan okur yorumları okuyucuların kendilerine ait görüşlerdir. Yazılan yorumlardan konhaber.com hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
  • K
    Konyalı
    142 gün önce

    Ne farkı olacakki??!

    • Cevapla
    • Begen (0)
    • Begenme (0)
X
Yorum Yazma Sözleşmesi
“Sayfamızın takipçileri suç teşkil edecek, yasal olarak takip gerektirecek,hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, ahlaka aykırı, müstehcen, toplumca genel olarak kabul görmüş kurallara aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde hiçbir yorumu bu web sitesinin hiçbir sayfasında paylaşamazlar. Bu tür içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk yorumu gönderen takipçiye aittir. KONHABER yapılan yorumlar arasından uygun görmediklerini herhangi bir gerekçe belirtmeksizin yayınlamama veya yayından kaldırma hakkına sahiptir. Konhaber başta yukarıda sayılan hususlar olmaz üzere kanun hükümlerine aykırılık gerekçesi ile her türlü adli makam tarafından başlatılan soruşturma kapsamında kendisinden Ceza Muhakemesi Kanunu’nun 332.maddesi doğrultusunda istenilen yorum yapan takipçilerine ait ip bilgilerini ve yapmış olduğu yorumları paylaşabileceğini beyan eder ”
Türkçe العربية English