Son Dakika Haberler

Bu haberi daha sonra okumak için kaydedebilir ve sağ üst köşedeki butona basarak haberi okuyabilirsiniz!

Başkan Altay: Konya ticaretiyle, sanayi üretimiyle Türkiye’nin önde gelen şehirleri arasında

Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Uğur İbrahim Altay, Konya Ticaret Odası’nın (KTO) Kasım Ayı Meclis ve Müşterek Meslek Komiteleri Toplantısı'na katıldı.

Başkan Altay:  Konya ticaretiyle, sanayi üretimiyle Türkiye’nin önde gelen şehirleri arasında

Konya Ticaret Odası’nın Kasım Ayı Meclis ve Müşterek Meslek Komiteleri Toplantısı gerçekleştirildi. KTO Konferans Salonu’nda yapılan toplantıya Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Uğur İbrahim Altay konuk olarak katıldı. Konya iş âleminin temsilcileriyle bir araya gelmekten mutluluk duyduğunu ifade eden Başkan Altay ev sahipliğinden dolayı Konya Ticaret Odası’na teşekkür etti.

Altay konuşmasını şöyle sürdürdü: “Konya Ticaret Odası, şehrimizin marka olmuş bir değeridir. Türkiye’nin en büyük 6. ticaret odasıdır ve şehrimizin gelişimi için çok büyük katkı sunmaktadır. Hep birlikte şehrimizi daha güzel bir geleceğe hazırlamak için çaba sarf ediyoruz. Belediyecilik anlamında öne çıkan kadim şehrimizde aynı zamanda ticaret ve sanayinin gelişmiş olmasını çok kıymetli buluyoruz. Konya ticaretiyle, ihracatıyla, sanayi üretimiyle Türkiye’nin önde gelen şehirleri arasında yer alıyor. Konya’nın Türkiye ekonomisine katkısı gün geçtikçe artmaktadır. Konya Büyükşehir Belediyesi olarak da yürüttüğümüz projelerle Konya ekonomisinin gelişimi için elimizden gelen gayreti göstermeye devam ediyoruz. Konya Teknoloji Endüstri Bölgesi ile İklim Değişikliği ve Sürdürülebilirlik Enstitüsü’ne yönelik çalışmalarımızı yürütüyoruz. Konya olarak avantajlarımızdan birisi de 140 binden fazla öğrenciye sahip bir üniversiteler şehri olmamızdır. Konya’ya gelen öğrenciler şehrimizde istihdam ve iş kurma imkânlarıyla mezun olduktan sonra da burada kalmaktadır. Bu da önemli bir insan kaynağı kazanımıdır. Bu açıdan Konya Ticaret Odası Karatay Üniversitesi de çok önemli bir misyon üstlenmiştir. Gün geçtikçe uzmanlaştığı alanlarla şehrimize katkı sağlayan Üniversitemizin şehrimize insan kaynağı kazandırma anlamında fırsatlar oluşturacağına inanıyoruz. Üniversite’nin kuruluşundan bugüne kadar emeği geçen herkese teşekkür ediyorum.  KTO Karatay Üniversitesi’nin Türkiye çapında daha ileri bir yere gelmesi için Büyükşehir Belediyesi olarak elimizden gelen desteği vermeye devam edeceğiz.”

Cumhuriyetin 100. yılında Dünya Belediyeler Birliği Başkanlığı gibi önemli bir görevi, UCLG Dünya Konseyi programında devraldıklarını belirten Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Uğur İbrahim Altay, görevin Konya’nın dünya çapında tanınırlığına katkı sağlayacağını ifade etti. Aynı zamanda yürütmekte olduğu Türk Dünyası Belediyeler Birliği Başkanlığı ve Uluslararası Tarım Şehirleri Birliği Başkanlığı görevlerinin de Konya’nın belediyecilik anlamında geldiği noktayı gösterdiğini belirten Başkan Altay, konuşmasının devamında yürütmekte oldukları ve yeni dönemde gerçekleştirecekleri projeler hakkında meclis ve meslek komiteleri üyelerine bilgi verdi.
Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Uğur İbrahim Altay’ın konuşmasının ardından Meclis ve Müşterek Meslek Komiteleri Toplantısı’na geçildi. Meclis Başkanı Ahmet Arıcı’nın yönettiği toplantıda gündem maddeleri görüşüldü. Konuşmasını yapmak üzere kürsüye gelen Konya Ticaret Odası Başkanı Selçuk Öztürk, Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Uğur İbrahim Altay’ı Meclis ve Müşterek Meslek Komiteleri toplantısında ağırlamaktan büyük mutluluk duyduklarını belirtti. Konya ekonomisinin gelişimi için iş âlemini temsil eden kurumlar olarak Büyükşehir Belediyesi ile sürekli olarak istişarelerini sürdürdüklerini ifade eden Başkan Öztürk, işbirliği içinde önemli çalışmalar yürüttüklerini söyledi. Öztürk, toplantıya katılımından dolayı Altay’a teşekkür etti.

Gündemdeki ekonomik ve sosyal konularla ilgili görüşlerini paylaşan Başkan Öztürk, Konya Ticaret Odası, KTO Karatay Üniversitesi ve KTOTEK’in faaliyetleri ile ilgili sunum yaparak konuşmasını tamamladı. (Veli Şengül)

 

Google News Takip Et
Gelişmelerden zamanında haberdar olmak istiyor musunuz? ’te KONHABER'e abone olun.
Google News Takip Et
Son dakika gelişmelerden anında haberdar olmak için WhatsApp haber kanalımıza katılın.

Yasal Uyarı:

Yayınlanan haberler, köşe yazıları, fotoğraflar, yazı dizileri ve her türlü eserin tüm hakları Mirajans Medya İletişim Reklam Haber ve Prodüksiyon A.Ş.’ye aittir. Kaynak gösterilerek bile olsa eserin bütünü veya bir kısmı özel izin alınmadan kullanılamaz.

Bu İçeriğe Emoji İle Tepki Ver!

  • 0
  • 0
  • 11
  • 4
  • 0
  • 7
  • 3
  • 2
  • Begendim
  • Kalp
  • Begenmedim
  • Gülen Surat
  • Kalpli Göz
  • Kızgın
  • Şokta
  • Üzgün

Yorumlar (2)

Önemli Not: Bu sayfalarda yayınlanan okur yorumları okuyucuların kendilerine ait görüşlerdir. Yazılan yorumlardan konhaber.com hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
  • Yansımalar ve yanılsamalar
    149 gün önce

    Firmaların kârına ortak olan ve üyelerinin tamamını kapsayıcı faydası olmayan odalar kapatılmalıdır. Odalara üyelik zorunlu olmadığı halde re'sen üyelik yapılmamalıdır.

    • Cevapla
    • Begen (0)
    • Begenme (0)
  • K
    Konyali
    150 gün önce

    Konya belediyesi sanayicinin bahçesindeki istihdam alanını yıkıyor bunlarında haberini yapsanıza, kamu alanını işgal etmiş kendi adamlarının yerlerini görmüyor, onlara dokunmuyor. Artık ak parti belediyeciliğine asla oy yok...

    • Cevapla
    • Begen (0)
    • Begenme (0)
X
Yorum Yazma Sözleşmesi
“Sayfamızın takipçileri suç teşkil edecek, yasal olarak takip gerektirecek,hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, ahlaka aykırı, müstehcen, toplumca genel olarak kabul görmüş kurallara aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde hiçbir yorumu bu web sitesinin hiçbir sayfasında paylaşamazlar. Bu tür içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk yorumu gönderen takipçiye aittir. KONHABER yapılan yorumlar arasından uygun görmediklerini herhangi bir gerekçe belirtmeksizin yayınlamama veya yayından kaldırma hakkına sahiptir. Konhaber başta yukarıda sayılan hususlar olmaz üzere kanun hükümlerine aykırılık gerekçesi ile her türlü adli makam tarafından başlatılan soruşturma kapsamında kendisinden Ceza Muhakemesi Kanunu’nun 332.maddesi doğrultusunda istenilen yorum yapan takipçilerine ait ip bilgilerini ve yapmış olduğu yorumları paylaşabileceğini beyan eder ”
Türkçe العربية English