Son Dakika Haberler

Bu haberi daha sonra okumak için kaydedebilir ve sağ üst köşedeki butona basarak haberi okuyabilirsiniz!

Başkan Altay Konya 6. Sufi Sinema Festivali’ne katılan tüm sanatçılara ve sanatseverlere teşekkür etti

Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Uğur İbrahim Altay, Büyükşehir Belediyesi tarafından Teşrif-i Mevlana etkinlikleri kapsamında düzenlenen 6. Sufi Sinema Festivali’ne katılan tüm sanatçılara ve sanatseverlere teşekkür etti.

Başkan Altay Konya 6. Sufi Sinema Festivali’ne katılan tüm sanatçılara ve sanatseverlere teşekkür etti

Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Uğur İbrahim Altay, Konya Büyükşehir Belediyesi tarafından düzenlenen 6. Sufi Sinema Festivali’ne katılım gösteren herkese teşekkür etti.

Bosna’dan Amerika’ya, İngiltere’den İran’a, Özbekistan’dan İtalya’ya kadar birçok farklı kültürden sanat insanını, Mevlana şehri Konya’da ağırlamaktan büyük onur duyduklarını ifade eden Başkan Altay, bu kapsamda 6. Sufi Sinema Festivali’nin çok kıymetli olduğunu söyledi.
Başkan Altay, Konya’yı bir film, belgesel ve dizi üretim merkezi haline getirmek için çalıştıklarını anımsatarak, “6. Sufi Sinema Festivali Konya’mızın kültürel ve manevi mirasına katkı sunuyor. Festivalimizin hazırlanmasında emeği geçen tüm ekip arkadaşlarımıza, destek veren Kültür ve Turizm Bakanlığımıza, Sinema Genel Müdürlüğümüze, TRT’ye, tüm sanatçılarımıza ve sanatseverlerimize gönülden teşekkür ediyorum” değerlendirmesinde bulundu.
YURT İÇİNDEN VE YURT DIŞINDAN SUFİ SİNEMA PAYDAŞLARI KONYA’DA BULUŞTU
Tasavvufun evrensel mesajlarını sinema yoluyla insanlığa aktarmak ve sinemaya manevi bir derinlik kazandırmayı hedefleyen 6. Sufi Sinema Festivali kapsamında yurt içinden ve yurt dışından çok sayıda yapımcı, yönetmen ve oyuncu Konya’nın manevi ikliminde bir araya geldi.FESTİVAL DOLU DOLU GEÇTİ
Tasavvuf içerikli sinema filmleri, belgeseller, söyleşiler, paneller, atölyeler ve çeşitli etkinliklerle 6. Sufi Sinema Festivali; Büyükşehir Belediyesi Taş Bina Kültür Sanat, Mevlana Kültür Merkezi, Depo No: 4 ve Kültürpark’ta sanatseverlerle buluştu.

Teşrif-i Mevlana etkinlikleri kapsamında gerçekleştirilen festival kapsamında Halk Filmi başlığında; Ayla, Cep Herkülü: Naim Süleymanoğlu, Çocuk Filmleri Seçkisi başlığında ise; Tay, Rafadan Tayfa Göbeklitepe, Nasreddin Hoca Zaman Yolcusu: Kadim Medeniyetler gibi sinema filmleri ücretsiz olarak Kültürpark ve AVM Sinemalarında vatandaşlara sunuldu.
Yine festival kapsamında Kültürpark’ta çocukların doyasıya eğlendiği yüz boyama, pamuk şeker, fidan dağıtımı, patlamış mısır ve sürpriz hediyelerin yer aldığı etkinlikler de 3 gün boyunca dolu dolu geçti.


Kaynak: Haber Merkezi

Google News Takip Et
Gelişmelerden zamanında haberdar olmak istiyor musunuz? ’te KONHABER'e abone olun.
Google News Takip Et
Son dakika gelişmelerden anında haberdar olmak için WhatsApp haber kanalımıza katılın.

Yasal Uyarı:

Yayınlanan haberler, köşe yazıları, fotoğraflar, yazı dizileri ve her türlü eserin tüm hakları Mirajans Medya İletişim Reklam Haber ve Prodüksiyon A.Ş.’ye aittir. Kaynak gösterilerek bile olsa eserin bütünü veya bir kısmı özel izin alınmadan kullanılamaz.

Bu İçeriğe Emoji İle Tepki Ver!

  • 0
  • 0
  • 5
  • 3
  • 0
  • 4
  • 0
  • 0
  • Begendim
  • Kalp
  • Begenmedim
  • Gülen Surat
  • Kalpli Göz
  • Kızgın
  • Şokta
  • Üzgün

Yorumlar (1)

Önemli Not: Bu sayfalarda yayınlanan okur yorumları okuyucuların kendilerine ait görüşlerdir. Yazılan yorumlardan konhaber.com hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
  • F
    Feridun
    43 gün önce

    Uluslar arası Altın başak film festivali yapsalar her açıdan daha faydalı olur.

    • Cevapla
    • Begen (0)
    • Begenme (0)
X
Yorum Yazma Sözleşmesi
“Sayfamızın takipçileri suç teşkil edecek, yasal olarak takip gerektirecek,hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, ahlaka aykırı, müstehcen, toplumca genel olarak kabul görmüş kurallara aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde hiçbir yorumu bu web sitesinin hiçbir sayfasında paylaşamazlar. Bu tür içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk yorumu gönderen takipçiye aittir. KONHABER yapılan yorumlar arasından uygun görmediklerini herhangi bir gerekçe belirtmeksizin yayınlamama veya yayından kaldırma hakkına sahiptir. Konhaber başta yukarıda sayılan hususlar olmaz üzere kanun hükümlerine aykırılık gerekçesi ile her türlü adli makam tarafından başlatılan soruşturma kapsamında kendisinden Ceza Muhakemesi Kanunu’nun 332.maddesi doğrultusunda istenilen yorum yapan takipçilerine ait ip bilgilerini ve yapmış olduğu yorumları paylaşabileceğini beyan eder ”