Son Dakika Haberler

Bu haberi daha sonra okumak için kaydedebilir ve sağ üst köşedeki butona basarak haberi okuyabilirsiniz!

Başkan Altay: Herkesi bu coşkuyu yaşamaya davet ediyorum

Konya Büyükşehir Belediyesi’nin düzenlediği Anadolu’nun en büyük kitap etkinliği olan Konya Kitap Günleri yoğun katılımıyla sürüyor. Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Uğur İbrahim Altay, Türkiye’nin önemli kalemlerinin okurlarıyla buluştuğu, çeşitli etkinliklerin gerçekleştirildiği Kitap Günleri’nde kitapseverler, yayınevleri ve yazarlarla bir araya geldi. Başkan Altay, beşinci gün itibariyle 250 bin ziyaretçi sayısının aşıldığını belirterek, herkesi bu coşkuya ortak olmaya davet etti.

Başkan Altay: Herkesi bu coşkuyu yaşamaya davet ediyorum
Konya Büyükşehir Belediyesi tarafından düzenlenen Konya Kitap Günleri, Selçuklu Kongre Merkezi’nde yoğun katılımla devam ediyor.
Selçuklu Kongre Merkezi’nde devam eden Konya Kitap Günleri’nde stantları ziyaret ederek kitapseverlerle bir araya gelen Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Uğur İbrahim Altay, Kitap Günleri’nin tüm coşkusuyla devam ettiğini belirterek, beşinci gün itibariyle 250 bin ziyaretçi sayısının aşıldığını söyledi.
2019 yılındaki Kitap Günleri’nde ulaşılan ziyaretçi sayısının geçileceğini beklediklerini kaydeden Başkan Altay, “Sadece kitap almak için değil, söyleşi için, konser için gelen ziyaretçilerimiz ortamdan çok memnun. Misafir yayınevlerimiz de çok memnun. Coşku dolu bir Kitap Günleri yaşıyoruz. Ben tüm ziyaretçilere, yayınevlerimize teşekkür ediyorum.” dedi.
HERKESİ BU COŞKUYU YAŞAMAYA DAVET EDİYORUM
Hem kitapseverlerin hem de yazarların birbiriyle buluşmasından dolayı herkesin çok memnun olduğunu ifade eden Başkan Altay, “Salonlarımız büyük bir kalabalıkla yazarlarımızı ağırlamaya devam ediyor. Konya Kitap Günleri’ne çok yoğun bir ilgi var. Sadece Konya’dan değil, bölge illerimizden de hem okullar aracılığıyla hem de bireysel olarak Kitap Günlerimizi ziyaret eden herkese teşekkür ediyorum. Bu bir Kitap Günleri değil aslında bir kültür festivali. Yazarlarımızla söyleşiler var. Dinletilerimiz, konserlerimiz var. Herkesi bu coşkuyu yaşamaya davet ediyorum. Bugün de özellikle okullarımız burada cıvıl cıvıl bir ortamda Kitap Günleri’nde tüm Konya’yı misafir ediyoruz.” diye konuştu.
BİRBİRİNDEN ÖNEMLİ YAZARLAR OKURLARIYLA BULUŞUYOR
Konya Kitap Günleri’nin ilk gününde; Metin Azimli, Süleyman Ragıp Yazıcılar, Emine Şenlikoğlu, ikinci gününde; Mete Yarar, Mustafa Karataş, Hatice Kübra Tongar, Sıtkı Aslanhan, Mustafa Armağan, Selma Argon Ersoy üçüncü gününde; Aykut Ertuğrul, Ahmet Turgut, Murat Tavlı, Erkan Göksu, Emrah Safa Gürkan, Yusuf Kaplan, Selahattin Yusuf, Tarıf Tufan, İhsan Kabil, Sadık Yalsızuçanlar, Hayati İnanç, Vural Kaya, Kitap Günleri’nin dördüncü gününde ise; Mevlana İdris, Ömer Tuğrul İnançer, Yasin Aktay, Musa Mert, Mehmet Fatih Çıtlak, Bekir Develi, Münir Arıkan okuyucularıyla buluştu.
24 EKİM’E KADAR AÇIK KALACAK
250 yayınevi ve 450 yazarın katıldığı Konya Kitap Günleri, 24 Ekim’e kadar 10.00 – 21.00 saatleri arasında kitapseverlerin ziyaretine açık olmaya devam edecek.

Kaynak:

Google News Takip Et
Gelişmelerden zamanında haberdar olmak istiyor musunuz? ’te KONHABER'e abone olun.
Google News Takip Et
Son dakika gelişmelerden anında haberdar olmak için WhatsApp haber kanalımıza katılın.

Yasal Uyarı:

Yayınlanan haberler, köşe yazıları, fotoğraflar, yazı dizileri ve her türlü eserin tüm hakları Mirajans Medya İletişim Reklam Haber ve Prodüksiyon A.Ş.’ye aittir. Kaynak gösterilerek bile olsa eserin bütünü veya bir kısmı özel izin alınmadan kullanılamaz.

Bu İçeriğe Emoji İle Tepki Ver!

  • 7
  • 1
  • 7
  • 6
  • 0
  • 5
  • 2
  • 0
  • Begendim
  • Kalp
  • Begenmedim
  • Gülen Surat
  • Kalpli Göz
  • Kızgın
  • Şokta
  • Üzgün

Yorumlar (3)

Önemli Not: Bu sayfalarda yayınlanan okur yorumları okuyucuların kendilerine ait görüşlerdir. Yazılan yorumlardan konhaber.com hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
  • T
    Temel
    2 yıl önce

    40 YAŞ ALTI OKUSUN DA 20 YILLIK DEĞİŞİM BAŞLASIN...

    • Cevapla
    • Begen (4)
    • Begenme (0)
  • K
    Konyalı
    2 yıl önce

    Ben Konya Kitap Fuarını hiç beğenmiyorum. Neden Beğenmiyorum? İnsanlık Tarihinin beşiği konumunda olan, Avrupa ülkeleri ile Haçlı Savaşları yapan Konya gibi köklü bir şehirde kitap fuarının, ulusal seviyede kalması nedeniyle beğenmiyorum. Halbuki olması gereken Ulusal değil İnternational Kitap Fuarı olmalıydı. Sadece Türkiye'nin değil Dünyanın en önemli yazarları, müellifleri fuara davet edilmeliydi. İslam Dünyasından kaçtane müellif fuara katıldı? Koca bir sıfır. Kaç tane, dünyada satış rekorları kıran yazar fuara katıldı? Koca bir sıfır. İslam Dünyasında tanınan kaçtane Tefsir, Kelam, Fıkıh..vs. yazar katıldı? Koca bir sıfır. Halbuki hergüne karşılık bir kişi gelecek şekilde dünya çapında yazar/müellif davet edilip misafir edilemez miydi? 10 günlük Kitap Fuarına, 10 tane Dünya çapında yazar tesbit edilip Konya'ya davet edilemez miydi? Konya Belediyesi'nin bu 10 yazarı 1'er gün Konya'da misafir edecek ve uçak biletlerini karşılayabilecek gücü yok mu? Bunun faydası şu olacaktı: Eserlerinde Konya'dan bahsedecekler, tüm Dünya'nın Konya'yı daha yakından tanımalarına vesile olacaklar birer Kültür ateşesi gibi çalışmış olacaklardı. Ayrıca diğer şehirlerden pekçok kişi dünyaca ünlü bu yazarlarla tanışmak, resim çekinmek ve instagrama, facebook'a yüklemek için Konya'ya geleceklerdi. Uluslararası Konya Kitap Fuarı günlük 250 bin kişi, toplamda ise 2.5 milyon ziyaretçi ağırlayacak, Konya ekonomisine, oteline, esnafına katkı sağlayacaktı.

    • Cevapla
    • Begen (6)
    • Begenme (2)
  • Avatar
    Mustafa armağan ne işin var Konya'da!
    2 yıl önce

    Yorumunuza katılıyorum ve bir hususu da eklemek istiyorum.Siyasi görüşü her ne olursa olsun şehrini düşünen bir belediye böyle etkinliklerde tarafsız olmalı ki şehrin imajını düzeltmek için fırsatı kaçırmasın.

    • Begen (4)
    • Begenme (1)
X
Yorum Yazma Sözleşmesi
“Sayfamızın takipçileri suç teşkil edecek, yasal olarak takip gerektirecek,hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, ahlaka aykırı, müstehcen, toplumca genel olarak kabul görmüş kurallara aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde hiçbir yorumu bu web sitesinin hiçbir sayfasında paylaşamazlar. Bu tür içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk yorumu gönderen takipçiye aittir. KONHABER yapılan yorumlar arasından uygun görmediklerini herhangi bir gerekçe belirtmeksizin yayınlamama veya yayından kaldırma hakkına sahiptir. Konhaber başta yukarıda sayılan hususlar olmaz üzere kanun hükümlerine aykırılık gerekçesi ile her türlü adli makam tarafından başlatılan soruşturma kapsamında kendisinden Ceza Muhakemesi Kanunu’nun 332.maddesi doğrultusunda istenilen yorum yapan takipçilerine ait ip bilgilerini ve yapmış olduğu yorumları paylaşabileceğini beyan eder ”
Türkçe العربية English