DOLAR : 43,06₺
EURO : 50,67₺
STERLİN : 58,35₺
GRAM : 6.295,15₺
ÇEYREK : 10.346,82₺
CUMHURİYET : 41.057,36₺
Güncel

Bangladeş, tekrarlanan sınır ihlalleri nedeniyle Myanmar'ın Dakka Büyükelçisi'ni çağırdı

Eklenme: 04.09.2022 - 15:26

Reklam alanı

DAKKA (AA) - Bangladeş'in, sınır ihlallerini protesto için Myanmar'ın Dakka Büyükelçisi'ni çağırdığı bildirildi.


Dışişleri Bakanlığı, Myanmar'ın Dakka Büyükelçisi U Aung Kyaw Moe'yu Myanmar ordusu tarafından ateşlenen iki havan topunun Bangladeş'e düşmesinin ardından başkent Dakka'daki Padma Devlet Konuk Evi'ne çağırdı.


Bakanlık yetkilisi Miah Md. Mainul Kabir, AA muhabirine yaptığı açıklamada, "Myanmar'ın havan mermilerinin yakın zamanda Bangladeş'e düşüşü üzerine Myanmar'ın Büyükelçisi'ni çağırdık. Hava sahasının ihlalini ve sınır bölgelerindeki bombardımanı şiddetle kınıyoruz." dedi.


Aynı bölgeye 28 Ağustos'ta iki top mermisi düşmesi nedeniyle Bangladeş Dışişleri Bakanlığı Myanmar'ın Dakka Büyükelçisi'ni protesto için çağırmıştı.



Kaynak: AA

Reklam alanı

Son dakika gelişmelerden anında haberdar olmak için WhatsApp haber kanalımıza katılın.

Kanala Katıl

Gelişmelerden zamanında haberdar olmak istiyor musunuz? Google News’te KONHABER'e abone olun.

Abone Ol
Yasal Uyarı: Yayınlanan haberler, köşe yazıları, fotoğraflar, yazı dizileri ve her türlü eserin tüm hakları Mirajans Medya İletişim Reklam Haber ve Prodüksiyon A.Ş.'ye aittir. Kaynak gösterilerek bile olsa eserin bütünü veya bir kısmı özel izin alınmadan kullanılamaz.

⚡ BU HABERE EMOJİYLE TEPKİ VER!

👏 0
❤️ 0
😊 0
😡 0
👎 0
😂 0
😢 0
😲 0
Toplam 0 tepki

Yorum Yap