Son Dakika Haberler

Bu haberi daha sonra okumak için kaydedebilir ve sağ üst köşedeki butona basarak haberi okuyabilirsiniz!

Balık fabrikasında çıkan yangın söndürüldü

Konya’nın Hüyük ilçesinde, su ürünleri fabrikasında çıkan yangın itfaiye ekiplerince söndürüldü.

Balık fabrikasında çıkan yangın söndürüldü
Hüyük ilçesine bağlı Tolca Mahallesi’nde faaliyet gösteren su ürünleri fabrikasında akşam saat 21.00 sıralarında yangın çıktı.

Fabrikada bulunan güvenlik görevlisinin alevleri fark ederek durumu haber vermesi üzerine adrese çok sayıda itfaiye aracı, Hüyük Belediyesi’ne ait iş makineleri, Beyşehir Orman İşletme Müdürlüğü'nden yangın arozözü sevk edildi. Ekipler yangına müdahalede bulundu.
Söndürme çalışmaları sırasında bina dışında bulunan tüpler de olası bir patlamaya karşın yangın mahallinden uzaklaştırıldı.
Yangın, ekiplerin saatler süren müdahalesiyle söndürüldü. Müdahale sırasında dumandan etkilenen bir itfaiye görevlisi Beyşehir Devlet Hastanesi'nde tedavi altına alındı.
Yangın söndürme çalışmalarına Hüyük Kaymakamı Hasan Çimer, Belediye Başkanı Mehmet Çiğdem ve Jandarma Komutanı Adem Başaran da nezaret etti.
"Fabrikanın birçok kısmı kullanılamaz durumda"
Hüyük Kaymakamı Çimer, gazetecilere yaptığı açıklamada, "Yangın itfaiye, belediye ve jandarma ekiplerimizin iş birliği sonucu yürüttüğü çalışmalarla kontrol altına alındı. Şu an için bina içerisinde herhangi bir sıkıntı yok. Yangın başladığı sırada bina içerisinde, fabrikada herhangi bir çalışan bulunmuyordu. Bu, en büyük şansımız oldu. Yalnız bir itfaiye erimiz dumandan dolayı biraz rahatsızlandı, tedavisi Beyşehir Devlet Hastanesi’nde devam edecek. Yaralımız ve can kaybı olmaması en büyük moral kaynağımız. Bunun dışında yangın kontrol altına alındı, fabrikanın içerisinde herhangi bir ateş durumu söz konusu değil, soğutma çalışmaları devam ediyor." dedi.
Yangın sonucu fabrikanın özellikle mal kabul diye tarif edilen tarafında ve soğutma sistemlerinde sıkıntılar olduğunu belirten Çimer, "Fabrikanın birçok kısmı kullanılamaz durumda. Bunu kısım kısım söylemek yerine fabrikanın tamamını etkileyen bir yangın olmuş. Çalışmalara belediye ekiplerimiz de katıldı. Yerleşim merkezi dışında olduğu için çok şükür etrafa yayılan bir durum da söz konusu değil." diye konuştu.
Firma sahibi yangının elektrik kablolarından çıktığını düşünüyor
Balık fabrikasının sahibi Ali Yıldırım ise "Benim düşüncem kablodan çıktı, tüpler zaten dışarıdaydı, yemek tüplerimiz. Patlama yaşanmadı ama çok yazık oldu. Burada güvenlikçi vardı, o haber verdi. Haber verince yangın var dediler, hemen geldik, itfaiyeye haber verdik. İtfaiye geldi ama tabii ki soğutma sistemi köpürtme meydana geldiği için hemen bir barut, yani benzin olduğu için yani her tarafı sardı, çok büyük maddi zarar var. Fabrikada depo sistemleri, şok motorları var. İçerideki depoda balıklar var. Bunların hepsi mahvoldu. Burası 150-200 çalışanı olan, yurt dışına balık ihracatı yapan bir tesis." dedi.

 

Kaynak:

Google News Takip Et
Gelişmelerden zamanında haberdar olmak istiyor musunuz? ’te KONHABER'e abone olun.
Google News Takip Et
Son dakika gelişmelerden anında haberdar olmak için WhatsApp haber kanalımıza katılın.

Yasal Uyarı:

Yayınlanan haberler, köşe yazıları, fotoğraflar, yazı dizileri ve her türlü eserin tüm hakları Mirajans Medya İletişim Reklam Haber ve Prodüksiyon A.Ş.’ye aittir. Kaynak gösterilerek bile olsa eserin bütünü veya bir kısmı özel izin alınmadan kullanılamaz.

Bu İçeriğe Emoji İle Tepki Ver!

  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • Begendim
  • Kalp
  • Begenmedim
  • Gülen Surat
  • Kalpli Göz
  • Kızgın
  • Şokta
  • Üzgün

Yorumlar (0)

Önemli Not: Bu sayfalarda yayınlanan okur yorumları okuyucuların kendilerine ait görüşlerdir. Yazılan yorumlardan konhaber.com hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
X
Yorum Yazma Sözleşmesi
“Sayfamızın takipçileri suç teşkil edecek, yasal olarak takip gerektirecek,hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, ahlaka aykırı, müstehcen, toplumca genel olarak kabul görmüş kurallara aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde hiçbir yorumu bu web sitesinin hiçbir sayfasında paylaşamazlar. Bu tür içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk yorumu gönderen takipçiye aittir. KONHABER yapılan yorumlar arasından uygun görmediklerini herhangi bir gerekçe belirtmeksizin yayınlamama veya yayından kaldırma hakkına sahiptir. Konhaber başta yukarıda sayılan hususlar olmaz üzere kanun hükümlerine aykırılık gerekçesi ile her türlü adli makam tarafından başlatılan soruşturma kapsamında kendisinden Ceza Muhakemesi Kanunu’nun 332.maddesi doğrultusunda istenilen yorum yapan takipçilerine ait ip bilgilerini ve yapmış olduğu yorumları paylaşabileceğini beyan eder ”
Türkçe العربية English