Son Dakika Haberler

Bu haberi daha sonra okumak için kaydedebilir ve sağ üst köşedeki butona basarak haberi okuyabilirsiniz!

Bakanlık, depremzede çocuklarla ilgili farklı bir koruyucu aile modelinin uygulanmadığını bildirdi

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı Çocuk Hizmetleri Genel Müdürü Şahin, "Depremzede çocuklarla alakalı herhangi farklı bir koruyucu aile modeli uygulanmamaktadır." dedi.

Bakanlık, depremzede çocuklarla ilgili farklı bir koruyucu aile modelinin uygulanmadığını bildirdi
Şahin, koruyucu aile konusunda basın mensuplarına açıklamalarda bulundu.

Koruyucu ailenin, biyolojik ailelerinin yanında çeşitli sebeplerden dolayı yaşayamayan 0-18 yaş grubu çocuklara, devlet bakımı altına alındıktan sonra başka bir aile yanında, aile odaklı verilen bakım hizmeti olduğunu belirten Şahin, koruyucu aile olmak için öncelikle Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı olmak gerektiğini vurguladı.

Türkiye'de yaşıyor olma, 25-65 yaş arası en az ilkokul mezunu ve düzenli bir gelire sahip olma şartlarının bulunduğunu söyleyen Şahin, "Çocuklarımıza şefkat, hoşgörü ve sabırla yaklaşabilecek tüm bireyler koruyucu aile olabilirler." dedi.

Evlat edinmeyle, koruyucu aile arasındaki farkı da açıklayan Şahin, şöyle konuştu:

"Koruyucu ailelikte devletin bakım süreci devam ederken, bu süreç aileyle paylaşılmaktadır. Evlat edinmede ise hukuksal süreçler tamamlanarak velayet tamamen aileye geçmektedir. Koruyucu ailelikte evli ya da bekar olma şartı yok. Ama evlat edinmede evli olma şartı var. Burada bizim koruyucu ailelere yaptığımız ödemeler olmaktadır. Ama evlat edinme süreci tamamlandıktan sonra herhangi bir ödeme süreci olmamaktadır."

"Var gücümüzle çalışacağız"

Depremzede çocuklarla alakalı herhangi, farklı bir koruyucu aile modeli uygulanmadığını belirten Şahin, "Öncelikle biz çocuklarımızın bu süreci en iyi şekilde atlatmaları için refakatsiz çocuklarımızı kurumlarımızda bakım altına alacağız. Bu süreç içerisinde kendi öz aileleri ya da yakınlarına ulaşmaya çalışacağız." diye konuştu.

Şahin, bu sürecin sonunda öz ailesine ya da yakınına ulaşılamayan çocukların, şu anda bakanlığın gözetimi ve bakımı altında olan çocuklar gibi, aile odaklı hizmetlerden koruyucu ailelik ve evlat edinme sürecine dahil olacaklarını söyledi.

Depremden zarar gören, gerek kurumlardaki, gerek ailelerinin yanında yaşayan çocuklarda depremin yaratmış olduğu travmatik etkiyi ortadan kaldırmak için çalışma başlattıklarını bildiren Şahin, "Bu süreç içerisinde meslek elemanlarımız tarafından sağlanacak psikososyal destekle çocuklarımızın travmadan hızlı bir şekilde ve en az zararla kurtulmaları için var gücümüzle çalışacağız." ifadelerini kullandı.

Kaynak:

Google News Takip Et
Gelişmelerden zamanında haberdar olmak istiyor musunuz? ’te KONHABER'e abone olun.
Google News Takip Et
Son dakika gelişmelerden anında haberdar olmak için WhatsApp haber kanalımıza katılın.

Yasal Uyarı:

Yayınlanan haberler, köşe yazıları, fotoğraflar, yazı dizileri ve her türlü eserin tüm hakları Mirajans Medya İletişim Reklam Haber ve Prodüksiyon A.Ş.’ye aittir. Kaynak gösterilerek bile olsa eserin bütünü veya bir kısmı özel izin alınmadan kullanılamaz.

Bu İçeriğe Emoji İle Tepki Ver!

  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • Begendim
  • Kalp
  • Begenmedim
  • Gülen Surat
  • Kalpli Göz
  • Kızgın
  • Şokta
  • Üzgün

Yorumlar (0)

Önemli Not: Bu sayfalarda yayınlanan okur yorumları okuyucuların kendilerine ait görüşlerdir. Yazılan yorumlardan konhaber.com hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
X
Yorum Yazma Sözleşmesi
“Sayfamızın takipçileri suç teşkil edecek, yasal olarak takip gerektirecek,hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, ahlaka aykırı, müstehcen, toplumca genel olarak kabul görmüş kurallara aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde hiçbir yorumu bu web sitesinin hiçbir sayfasında paylaşamazlar. Bu tür içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk yorumu gönderen takipçiye aittir. KONHABER yapılan yorumlar arasından uygun görmediklerini herhangi bir gerekçe belirtmeksizin yayınlamama veya yayından kaldırma hakkına sahiptir. Konhaber başta yukarıda sayılan hususlar olmaz üzere kanun hükümlerine aykırılık gerekçesi ile her türlü adli makam tarafından başlatılan soruşturma kapsamında kendisinden Ceza Muhakemesi Kanunu’nun 332.maddesi doğrultusunda istenilen yorum yapan takipçilerine ait ip bilgilerini ve yapmış olduğu yorumları paylaşabileceğini beyan eder ”
Türkçe العربية English