İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, vicdanları kanatan, tarihe soykırım ve büyük bir vahşet olarak geçen Gazze işgaline "dur" demeye, Filistin halkına yardıma devam edeceklerini söyledi.
Bakan Yerlikaya, sosyal medyadan yaptığı açıklamada, Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı (AFAD) eş güdümünde, 13 Ekim-22 Kasım tarihlerinde biri Cumhurbaşkanlığına, 11'i Milli Savunma Bakanlığına ait 12 uçak ve 2 gemi ile Filistin'e insani yardımın gönderildiğini belirtti.
Yerlikaya, 63 personel ile ulaştırılan yardımlar arasında, 8 sahra hastanesi, 26 ambulans, 215 tıbbi malzeme, 2 UMKE aracı, bir forklift, 510 bin gıda kolisi, 234 ton içme suyu, 18 bin 860 battaniye, 7 bin 400 uyku tulumu, 250 çadır, 50 bin giyecek, 300 ranza, 896 jeneratör, 70 bin 660 hijyen seti bulunduğunu aktardı.
Ayrıca Mersin Limanı'nda Bestekar isimli ikinci geminin yükleme işleminin tamamlandığını bildiren Yerlikaya, geminin bugün Filistin Halkıyla Uluslararası Dayanışma Günü'nde saat 12.30'da Mısır'a hareket ettiğini, yarın saat 14.00'te El Ariş Limanı'nda olmasının planlandığını duyurdu.
Bakan Yerlikaya, "Biz, vicdanları kanatan, tarihe soykırım ve büyük bir vahşet olarak geçen Gazze işgaline 'dur' demeye, Filistin halkına yardım etmeye devam edeceğiz. Elimiz her an Gazze'nin, masum insanların üstünde olacak." değerlendirmesini yaptı.
Yerlikaya, Gazze'de yaşanan vahşete karşı Filistinlilerin yanında olmaya, insani yardımları ulaştırmaya devam edeceklerini vurguladı.
Kaynak: Haber Merkezi
Son dakika gelişmelerden anında haberdar olmak için WhatsApp haber kanalımıza katılın.
Gelişmelerden zamanında haberdar olmak istiyor musunuz? Google News’te KONHABER'e abone olun.
Filistin topraklarının haritası 1967 yılına tekrar getirilmelidir.Filistine yardım, oraların yaşabilir olması ve ayakta kalması demektir. Dolayısıyla Büyük israil devleti hayaline ve yayılmacı israile tam darbe demektir.Emekli yaycı paşam ne diyor Türkiyenin 22 ili teklikede diyor,doğru ve yerinde tesbitdir.
Yorum Yap
Hava yolu taşımacılığında gümrük işlemleri dijitalleşiyor
Türk Tarih Kurumunun 100 eserden oluşan "Genel Okuyucu Dizisi Kitapları" tanıtıldı
Bosna Hersek Temsilciler Meclisi Başkanı Denis Zvizdić: Kalbimiz her zaman Türkiye’yle beraber
Mevlana şehrinde "Şebiarus" yoğunluğu devam ediyor
Türkiye Taşkömürü Kurumu 263 yeni personel alacak
Konya'da tuvalette silah bulundu! Devreye polis girdi
Burhanettin Duran'dan Mevlana Celaleddin-i Rumi'nin 752. Vuslat Yıl Dönümü paylaşımı
Konya'da jandarma ekipleri 586 adet tabanca namlusu ele geçirdi
Konya'da uyuşturucu operasyonu! 4 kişi yakalandı
Huzurevinde eldivenli dayak! Bakanlık inceleme başlattı
Sır ölümde miras iddiası! Güllü'nün banka hesapları inceleniyor
Bakan Yerlikaya, AFAD'ın kuruluşunun 16. yılını kutladı