Son Dakika Haberler

Bu haberi daha sonra okumak için kaydedebilir ve sağ üst köşedeki butona basarak haberi okuyabilirsiniz!

Bakan Yanık, Şehit aileleri ve gazilerle buluştu

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Derya Yanık, "Türkiye bugün, hakim güçlerin senaryolarında bir oyuncu olmaktan çıkmış, oyun bozan, bundan öteye oyun kuran bir ülke olmuştur." dedi.

Bakan Yanık, Şehit aileleri ve gazilerle buluştu
 Yanık, kentteki bir otelde şehit aileleri için düzenlenen iftarda yaptığı konuşmada, huzur ve güven içinde iftar yapılabiliyor ise bu vatan için canını ortaya koyan şehit ve gaziler sayesinde olduğunu söyledi.

Şehit ve gazilere layık olmak için ellerinden gelen tüm gayreti göstereceklerini belirten Yanık, "Bizler de onlara layık olabilmek için bu topraklarda yaşayanlar olarak elimizden geleni sonuna kadar yapacak, bu vatan için üzerimize düşeni hakkıyla yerine getireceğiz. Her birimiz bu emanete, bu ülkeyi güçlendirerek, kalkındırarak, dünyanın sayılı ülkelerinden birisi haline getirerek sahip çıkacağız." dedi.

Yanık, son 20 yıl içinde AK Parti hükümetleri ile Türkiye'nin büyük bir kalkınma ve gelişme sürecine girdiğini dile getirdi.

Birlik beraberliği pekiştiren yatırım politikalarıyla batıdan doğuya, kuzeyden güneye Türkiye'nin çehresinin değiştiğini vurgulayan Yanık, şunları kaydetti:

"Bunda yerel potansiyel ve dinamiklerin yanı sıra uygulanan geniş vizyonlu makro politikaların ve güçlü liderliğin de etkisi olduğunu hepimiz biliyoruz. Ülkemiz açısından bu süreçlerdeki en büyük şans, milletin içinden çıkan, milletimizin değerleriyle barışık güçlü bir lidere sahip olmasıydı. Sayın Cumhurbaşkanımızın dik ve sağlam duruşu, milletimizin güçlü desteğiyle Türkiye'yi istikrara kavuşturmakla kalmadı aynı zamanda bölgesinde ve dünyada söz sahibi, güçlü bir ülke konumuna getirdi. Türkiye bugün, hakim güçlerin senaryolarında bir oyuncu olmaktan çıkmış, oyun bozan, bundan öteye oyun kuran bir ülke olmuştur. Suriye'de, Akdeniz'de, Ukrayna-Rusya savaşındaki politik duruşunda olduğu gibi Türkiye'nin bu dirayetini ve vizyoner gücünü bütün dünya görmektedir."

Yanık, şehit yakınları ve gaziler için hizmetleri en yüksek düzeyde sunmanın gayreti içinde olduklarını ifade etti:

AK Parti iktidarları olarak bu süreçte şehit yakınlarına ve gazilere sağlanan pek çok yeni hak olduğunu bildiren Yanık, sözlerini şöyle tamamladı:

"İstihdam haklarının sayısını 1'den 2'ye çıkararak ve kapsamını genişleterek bu yönde önemli bir adım attık. Şehitlerimizin anne babalarına şartsız aylık bağlanması, terör mağduru vatandaşlara sağladığımız aylık hakkı, şehit yakınlarına araç alımlarında ÖTV muafiyeti, faizsiz konut kredisi, çocuklarımız için özel eğitim desteği bunlardan bazıları. Bizler sizlere her konuda destek olmaya devam edeceğiz. Sizler de şehitlerimize layık olarak onların emanetlerini ve şehit yakını ve gazi olmanın vakarını sonuna kadar korudunuz, koruyacaksınız bundan hiç şüphemiz yok."

Programın sonunda Bakan Yanık, şehit aileleriyle bir süre sohbet etti.

Kaynak:

Google News Takip Et
Gelişmelerden zamanında haberdar olmak istiyor musunuz? ’te KONHABER'e abone olun.
Google News Takip Et
Son dakika gelişmelerden anında haberdar olmak için WhatsApp haber kanalımıza katılın.

Yasal Uyarı:

Yayınlanan haberler, köşe yazıları, fotoğraflar, yazı dizileri ve her türlü eserin tüm hakları Mirajans Medya İletişim Reklam Haber ve Prodüksiyon A.Ş.’ye aittir. Kaynak gösterilerek bile olsa eserin bütünü veya bir kısmı özel izin alınmadan kullanılamaz.

Bu İçeriğe Emoji İle Tepki Ver!

  • 0
  • 0
  • 4
  • 2
  • 0
  • 3
  • 0
  • 0
  • Begendim
  • Kalp
  • Begenmedim
  • Gülen Surat
  • Kalpli Göz
  • Kızgın
  • Şokta
  • Üzgün

Yorumlar (0)

Önemli Not: Bu sayfalarda yayınlanan okur yorumları okuyucuların kendilerine ait görüşlerdir. Yazılan yorumlardan konhaber.com hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
X
Yorum Yazma Sözleşmesi
“Sayfamızın takipçileri suç teşkil edecek, yasal olarak takip gerektirecek,hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, ahlaka aykırı, müstehcen, toplumca genel olarak kabul görmüş kurallara aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde hiçbir yorumu bu web sitesinin hiçbir sayfasında paylaşamazlar. Bu tür içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk yorumu gönderen takipçiye aittir. KONHABER yapılan yorumlar arasından uygun görmediklerini herhangi bir gerekçe belirtmeksizin yayınlamama veya yayından kaldırma hakkına sahiptir. Konhaber başta yukarıda sayılan hususlar olmaz üzere kanun hükümlerine aykırılık gerekçesi ile her türlü adli makam tarafından başlatılan soruşturma kapsamında kendisinden Ceza Muhakemesi Kanunu’nun 332.maddesi doğrultusunda istenilen yorum yapan takipçilerine ait ip bilgilerini ve yapmış olduğu yorumları paylaşabileceğini beyan eder ”
Türkçe العربية English