Son Dakika Haberler

Bu haberi daha sonra okumak için kaydedebilir ve sağ üst köşedeki butona basarak haberi okuyabilirsiniz!

Bakan Tunç'tan yeni adli yıl mesajı: Özgürlükçü, çoğulcu anayasa en büyük önceliğimiz

Yeni adli yılın başlangıcı dolayısıyla bir videomesaj yayınlayan Adalet Bakanı Yılmaz Tunç, "İnsan haklarına dayanan, demokratik, özgürlükçü, çoğulcu ve kuşatıcı bir sivil anayasa yapmak en büyük önceliğimiz olacaktır" dedi.

Bakan Tunç’tan yeni adli yıl mesajı: Özgürlükçü, çoğulcu anayasa en büyük önceliğimiz
Adalet Bakanı Yılmaz Tunç, yeni adli yılın başlangıcı nedeniyle yayımladığı videomesajında, yeni adli yılın, yeni bir mesai döneminin ilk gününde olmanın heyecanını ve mutluluğunu yaşadıklarını belirtti.

Haklının hakkını alması, adaletin hızlı ve kesin bir şekilde tesisi için gecesini gündüzüne katan hakim, savcı, avukat ve adalet çalışanlarının da büyük bir heyecan içerisinde olduğunu bildiren Tunç, "İnşallah yeni adli yıl, Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan'ın milletimize ve dünyaya ilan ettikleri Türkiye Yüzyılı vizyonunda en güzel şekilde ifade bulan 'Güç değil, haklılık hak sebebidir' ilkesinin en mükemmel şekilde tesis edildiği bir yıl olacaktır" değerlendirmesinde bulundu.

Hakim, savcı, avukat ve yargı çalışanlarıyla beraber adaletin tahkimi için, tam bir uyum içerisinde, millet adına daha çok ter dökeceklerini ifade eden Tunç, böylesine kutlu bir amaç için mesai mefhumu gözetmeksizin çalışanlara kolaylık diledi.

"Türkiye Yüzyılı'nın ilk adli yılını 'Küresel Adaletin Yüzyılı'nın çıkış noktası olarak görüyoruz"
Bakan Tunç, Türkiye Yüzyılı'nın ilk adli yılı başlangıcını, aynı zamanda 'Küresel Adaletin Yüzyılı'nın da çıkış noktası olarak gördüklerini söyledi:

"Adaletin Yüzyılı vizyonumuzu, adaleti yalnızca ülke çapında tam hakim kılarak değil, 'Daha adil bir dünya mümkün' idealimizle yeryüzündeki tüm mazlum ve mağdurlar için de hakim kılarak gerçekleştireceğiz. İşte büyük hedefimiz bu. Fakat şüphesiz küresel çaptaki bu vizyonumuzu gerçekleştirmenin yolu, iç hukuk sistemimizi çok daha sağlam ve sürdürülebilir bir zeminde tutmaktan geçmektedir. Bu kapsamda, insan haklarına dayanan, hukukun üstünlüğünü temel alan, demokratik, özgürlükçü, çoğulcu ve kuşatıcı bir sivil Anayasa yapmak en büyük önceliğimiz olacaktır. Bunun için de adliye teşkilatımızın insan kaynağını hem nitelik hem de nicelik yönünden çok daha hızlı, etkin ve verimli bir şekilde geliştirecek adımları atmaya devam edeceğiz."

21 yıldır olduğu gibi bu dönemde de hukukun üstünlüğünün sağlanması, adalete olan güvenin daha da artması, temel hak ve özgürlüklerin en yüksek seviyede korunmasına yönelik düzenleme ve uygulamaları kararlılıkla sürdüreceklerini kaydeden Tunç, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın kamuoyuyla paylaşacağı Türkiye Yüzyılı'nın ilk Yargı Reformu Strateji Belgesi'ni ve İnsan Hakları Eylem Planı hazırlıklarını süratle tamamlayacaklarını söyledi.

Toplumsal yapıyı tahkim eden, insan onurunu en üst seviyede koruyan mevzuat düzenlemelerini ve uygulamaları hayata geçirmeye devam edeceklerini belirten Tunç, FETÖ ile mücadeleden asla taviz vermeyeceklerini ve tüm terör örgütleriyle etkin mücadeleyi kararlılıkla sürdüreceklerini bildirdi.

"Teknolojinin tüm avantajlarından teşkilatımızın yararlanmasını sağlamaya devam edeceğiz"
Bakan Tunç, "Adalete erişimi kolaylaştırmak, vatandaşlarımızın yargı hizmetlerinden adil, etkin ve hızlı bir şekilde faydalanabilmesini sağlamak için gerekli düzenlemeleri yapmaya, çağın gerektirdiği şekilde teknolojinin tüm avantajlarından adalet teşkilatımızın da yararlanmasını sağlamaya devam edeceğiz. Yapay zekayı esas alan teknolojiler ile hukuk hizmetlerinde dijital dönüşümü hayata geçirecek adımlarımızı hızlandıracağız" diye konuştu.

Adliye kapısının, adaletin kapısı olduğunu ifade eden Tunç, bu adım ve stratejileri milletin her bir ferdinin adliye kapısından girip çıktığı anda adaletin tam, hızlı ve kesin bir şekilde tesis edildiğine dair inancını, güvenini kazanmak gayesiyle gerçekleştireceklerini vurguladı.

Bakan Tunç, bu ilke ve hedefleri özümseyerek milletin adalete olan güveninin daha da artmasına ve adalete erişimine katkı sunacak yargı mensuplarına sonsuz şükranlarını sundu, vazifelerinde başarı diledi.

Görevi başında şehadet mertebesine eren ve 6 Şubat depremlerinde hayatını kaybeden tüm yargı mensuplarını rahmet ve minnetle yad eden Tunç, yeni adli yılın, millete ve yargı mensuplarına hayırlı olması temennisinde bulundu.

Kaynak: AA

Google News Takip Et
Gelişmelerden zamanında haberdar olmak istiyor musunuz? ’te KONHABER'e abone olun.
Google News Takip Et
Son dakika gelişmelerden anında haberdar olmak için WhatsApp haber kanalımıza katılın.

Yasal Uyarı:

Yayınlanan haberler, köşe yazıları, fotoğraflar, yazı dizileri ve her türlü eserin tüm hakları Mirajans Medya İletişim Reklam Haber ve Prodüksiyon A.Ş.’ye aittir. Kaynak gösterilerek bile olsa eserin bütünü veya bir kısmı özel izin alınmadan kullanılamaz.

Bu İçeriğe Emoji İle Tepki Ver!

  • 0
  • 0
  • 1
  • 1
  • 0
  • 1
  • 0
  • 0
  • Begendim
  • Kalp
  • Begenmedim
  • Gülen Surat
  • Kalpli Göz
  • Kızgın
  • Şokta
  • Üzgün

Yorumlar (1)

Önemli Not: Bu sayfalarda yayınlanan okur yorumları okuyucuların kendilerine ait görüşlerdir. Yazılan yorumlardan konhaber.com hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
  • H
    Hacı
    239 gün önce

    Hiç bir zaman uymadığınız anayasayı yapsanız ne olur yapmasanız ne olur ki

    • Cevapla
    • Begen (1)
    • Begenme (0)
X
Yorum Yazma Sözleşmesi
“Sayfamızın takipçileri suç teşkil edecek, yasal olarak takip gerektirecek,hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, ahlaka aykırı, müstehcen, toplumca genel olarak kabul görmüş kurallara aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde hiçbir yorumu bu web sitesinin hiçbir sayfasında paylaşamazlar. Bu tür içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk yorumu gönderen takipçiye aittir. KONHABER yapılan yorumlar arasından uygun görmediklerini herhangi bir gerekçe belirtmeksizin yayınlamama veya yayından kaldırma hakkına sahiptir. Konhaber başta yukarıda sayılan hususlar olmaz üzere kanun hükümlerine aykırılık gerekçesi ile her türlü adli makam tarafından başlatılan soruşturma kapsamında kendisinden Ceza Muhakemesi Kanunu’nun 332.maddesi doğrultusunda istenilen yorum yapan takipçilerine ait ip bilgilerini ve yapmış olduğu yorumları paylaşabileceğini beyan eder ”
Türkçe العربية English