Son Dakika Haberler

Bu haberi daha sonra okumak için kaydedebilir ve sağ üst köşedeki butona basarak haberi okuyabilirsiniz!

Bakan Soylu: Fitne koymaya çalışanlara fırsat vermeyiz

Soylu, Emniyet Genel Müdürlüğü Sosyal Hizmetler ve Sağlık Daire Başkanlığı Şehit Demet Sezen Konferans Salonu'nda düzenlenen "İl Emniyet Müdürleri Değerlendirme Toplantısı'nda katılımcılara hitap etti.

Bakan Soylu: Fitne koymaya çalışanlara fırsat vermeyiz
İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, seçimlere halel gelmesini isteyeceklerin olabileceğini belirterek, buna izin vermemenin temel görevleri olduğunu bildirdi.

Emniyet personelinin mesai ve şark göreviyle ilgili yeniliklerin detaylarını paylaştıklarını hatırlatan Soylu, polis atamalarıyla ilgili tekrar değerlendirme yaptıklarını ve iki bölge uygulamasına devam etme kararı aldıklarını anlattı.

Polislerin şark hizmetiyle ilgili yeni düzenlemeler yaptıklarını dile getiren Soylu, "Ayrıca şarktan muafiyet hakkı olanlara, muharip gazilerimizi de eklemiş olduk." dedi.

Terörle mücadelede belli bir noktaya geldiklerinin altını çizen Soylu, "Bunu aştıktan sonra da tekrar teşkilat oturur, değerlendirir, eğer bunu döndürebilme imkanı söz konusuysa elbette şark bire de düşmüş olabilir." ifadesini kullandı.
Bir diğer önemli yeniliğin de yaş haddinden emekliliğine 3 yıl kalan personele sağlanan haklarda sürenin 5 yıla çıkarılması olduğunu aktaran Soylu, "Biliyorsunuz, müşteki ve şüpheli pozisyondaki polislerimize kurum içinden hukuki destek sağlanıyordu. Şimdi dışarıdan da avukat tutma imkanı getiriyoruz. Dışarıdan tutulan avukatların ödemesini de kurum olarak bizler karşılayacağız." diye konuştu.

"Bu yıl sonuna kadar 200 psikolog daha alma kararlılığındayız"
Soylu, psikolojik destek almak isteyen personele kurum içinde destek verildiğine dikkati çekerek şöyle devam etti: "Dışarıdan psikolog desteği almak isterse buna ait de ödeme desteği veriyoruz. Şimdi inşallah bu yıl sonuna kadar 200 psikolog daha alma kararlılığındayız. Ayrıca yine Emniyet Genel Müdürü'müzle ve hem Personel Başkanlığı'mız hem de Sağlık Sosyal Daire Başkanlığı'mızla görüştük. Ayrıca bir şey daha gerçekleştiriyoruz. O da şu; sözleşmeli psikolog, yani kendi mahallerinde psikologluk yapanlarla sözleşme imzalayacağız. Arkadaşlarımız onlara da rahat şekilde gidebilme kabiliyetine sahip olacaklar."

"İllaki psikoloğa gitmek, meslekle alakalı bir problemin çıkacağı anlamına gelmesin." ifadesini kullanan Soylu, polislik mesleğinde karşı karşıya kalınan zorluklar karşısında desteğe ihtiyaç duyulmasının normal olduğunu dile getirdi.
Polislere ek gelir imkanı

Bakan Soylu, polislerin yaz tatillerinde tesislerde daha fazla ağırlanabilme imkanı ve kabiliyetinin yaklaşık 2 katına çıkarıldığını, bunu daha da arttıracaklarını ifade ederek, "Çocuklarıyla, aileleriyle birlikte bu konuda rahat bir şekilde nefes almalarını sağlayabilecek ve dinlenebileceklerini sağlayabilecek bir anlayışı gerçekleştireceğiz. Ayrıca hepinizin huzurunda söylemek istiyorum. Onu da dün imzaladım, gönderdim. Şimdi mesai baremlerinde bir artış sağladık, oradan polislerimizin bir ek geliri olacak." dedi.

İkinci olarak, ek göreve giden polislerin eğer ücret almıyorsa, bir ay içerisinde gittiği ek görevi kadar "telafi" dinlenmesi almasının önemini anlatan Soylu, "Arkadaşlarımızın yıllık izinlerini belli periyotlarda vermeyi sağlayın ve tamamlatın. Dinlensinler, yani bu kadar yoğun mesai yapan bir mesleğin elbette ki dinlenmesi esas olandır." değerlendirmesini yaptı.

Polislerin çalışma saatlerindeki düzenleme

Personelin hem moral ve motivasyonunu sağlamak hem de verimliliği daha da artırmak için yapılan çalışma saatlerindeki düzenlemeye ilişkin de Soylu, şunları söyledi: "3 grup 12/36 çalışma sistemi yerine artık illerine, tercihlerine göre, 8/24 veya 4 grup 12/36 sistemine geçiyoruz. Türk Polis Teşkilatını manipüle etmeye Türk Polis Teşkilatının içerisine fitne koymaya çalışanlara ve Türk Polis Teşkilatının Türkiye'de elde ettiği başarıları üzerine spekülasyon yapmaya çalışanlara elbette ki fırsat vermeyiz. Onların sözlerine de bakmayız. Ama mesai arkadaşlarımızın özellikle huzurlu ve rahat bir çalışma ortamını sağlamak bizim temel görevimizdir."
"Seçimin güvenliği bize emanettir"

Soylu, seçim dönemine girildiğine işaret ederek, bu dönemi manipüle etmek isteyen anlayışların olabileceğini vurguladı.

"Seçimin güvenliği bize emanettir, bu kadrolara emanettir, jandarmamıza, polisimize." diyen Soylu, vatandaşın sağlıkla sandığa gitmesi, yaptığı oy tercihi nedeniyle kimse tarafından öncesinde veya sonrasında baskı altına alınmamasının önemine değindi.

Türkiye'nin seçimleri başarılı bir şekilde yönettiğinin altını çizen Soylu, "Seçimlere halel gelmesini isteyecekler olabilir, buna müsaade etmemek de bizim temel görevimizdir." ifadesini kullandı.

Bu kadroyla birçok seçim geçirdiklerini aktaran Soylu, şunları kaydetti: "Birçok seçimin içerisinde bulunduk ve her seçim, seçim bittikten sonra, herkesin sonucunu kabul ettiği, güvenliği açısından herhangi bir tartışmanın olmadığı bir seçim olarak nihayetlendi. Bu kadar açık, çünkü gerek Türk Polis Teşkilatı gerek tüm Jandarma teşkilatı, kırsalda ve şehirde gereğini yerine getirip, vatandaşımızın her bir oyunun özgür iradesiyle kullanılıp, sonucun o şekilde oluşmasını temin edecek güvenliğin alınmasını sağlamış durumdadır. Bu da bizim için önemlidir. Bu manipülasyonlara, bu spekülasyonlara mahal vermemek için çok dikkatli olmalıyız hep birlikte."

Seçimden önce her seçimde olduğu gibi bölgesel toplantılar yapacaklarını belirten Soylu, güvenlik önlemlerinin tekrar değerlendirileceğini bildirdi.
Bakan Soylu, "Seçimin huzur ve güven içerisinde geçebilmesini temin edebilmek için de her zamanki gibi bütün gayretimizi ortaya koymuş olacağız." diye konuştu.

Emniyet Genel Müdürü Aktaş'ın konuşması

Emniyet Genel Müdürü Mehmet Aktaş ise Türk Polis Teşkilatı mensuplarının, karada, havada, denizde, gece ve gündüz, güven ve huzuru sağlamak için fedakarca görev yaptığını ve yapmaya devam edeceğini söyledi.

Terörle mücadeleye kesintisiz ve tavizsiz devam ettiklerini anlatan Aktaş, "Elbette ki tek bir terörist bırakmamak ve bu sorunu ülke gündeminden çıkarmak nihai hedefimizdir." dedi.
Aktaş, diğer alanlarda da suçlulara göz açtırmadıklarını dile getirerek, "Cumhuriyetimizin 100. yılını idrak ettiğimiz 2023 yılında da yine bu salondaki meslektaşlarım başta olmak üzere ülke sathında görev yapan her kademedeki teşkilat mensuplarımızla hiçbir alanda en ufak bir boşluğa ve zaafa müsaade etmeden, aynı yüksek duyarlılık ve hassasiyetle görevimizin gereğini fazlasıyla yapacağımızdan kimsenin şüphesi olmasın." ifadelerini kullandı.

İki gün sürecek değerlendirme toplantısında, Emniyet Genel Müdürlüğü merkez teşkilatındaki başkan ve daire başkanları, trafik, personel, güvenlik, istihbarat, terör, uyuşturucu, kaçakçılık ve organize ile asayiş konularında sunum yapacak, il emniyet müdürlerinin bu konulardaki görüşleri alınacak.

Kaynak:

Google News Takip Et
Gelişmelerden zamanında haberdar olmak istiyor musunuz? ’te KONHABER'e abone olun.
Google News Takip Et
Son dakika gelişmelerden anında haberdar olmak için WhatsApp haber kanalımıza katılın.

Yasal Uyarı:

Yayınlanan haberler, köşe yazıları, fotoğraflar, yazı dizileri ve her türlü eserin tüm hakları Mirajans Medya İletişim Reklam Haber ve Prodüksiyon A.Ş.’ye aittir. Kaynak gösterilerek bile olsa eserin bütünü veya bir kısmı özel izin alınmadan kullanılamaz.

Bu İçeriğe Emoji İle Tepki Ver!

  • 0
  • 1
  • 4
  • 4
  • 0
  • 4
  • 0
  • 0
  • Begendim
  • Kalp
  • Begenmedim
  • Gülen Surat
  • Kalpli Göz
  • Kızgın
  • Şokta
  • Üzgün

Yorumlar (0)

Önemli Not: Bu sayfalarda yayınlanan okur yorumları okuyucuların kendilerine ait görüşlerdir. Yazılan yorumlardan konhaber.com hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
X
Yorum Yazma Sözleşmesi
“Sayfamızın takipçileri suç teşkil edecek, yasal olarak takip gerektirecek,hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, ahlaka aykırı, müstehcen, toplumca genel olarak kabul görmüş kurallara aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde hiçbir yorumu bu web sitesinin hiçbir sayfasında paylaşamazlar. Bu tür içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk yorumu gönderen takipçiye aittir. KONHABER yapılan yorumlar arasından uygun görmediklerini herhangi bir gerekçe belirtmeksizin yayınlamama veya yayından kaldırma hakkına sahiptir. Konhaber başta yukarıda sayılan hususlar olmaz üzere kanun hükümlerine aykırılık gerekçesi ile her türlü adli makam tarafından başlatılan soruşturma kapsamında kendisinden Ceza Muhakemesi Kanunu’nun 332.maddesi doğrultusunda istenilen yorum yapan takipçilerine ait ip bilgilerini ve yapmış olduğu yorumları paylaşabileceğini beyan eder ”
Türkçe العربية English