Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Mehmet Özhaseki, deprem açısından dünyanın en riskli 5 ülkesinden birinin Türkiye olduğunu söyledi.
Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Mehmet Özhaseki, çeşitli temaslarda bulunmak üzere Adıyaman'a geldi. Adıyaman Valisi Osman Varol, AK Parti Adıyaman milletvekilleri Mustafa Alkayış, Hüseyin Özhan, Belediye Başkanı Süleyman Kılınç ve partililer tarafından karşılanan Bakan Özhaseki ilk olarak kentsel dönüşüm projesini inceledi. Bakan Özhaseki, daha sonra Adıyaman Valiliğini ziyaret ederek şeref defterini imzaladı, Vali Osman Varol'dan kentteki çalışmalar hakkında bilgi aldı. Burada düzenlenen Deprem Koordinasyon toplantısına başkanlık yapan Özhaseki, ardından gazetecilere açıklamada bulundu.
Bakan Özhaseki, deprem açısından Türkiye'nin dünyadaki en riskli 5 ülkeden biri olduğunu belirterek, "Türkiye şu anda bu deprem açısından en riskli 5 ülkeden birisi ve bizim topraklarımız bu Anadolu coğrafyasında yüzde 66'sı birinci ve ikinci derece deprem bölgesi. Nüfusumuzun yüzde 70'den fazlası burada yaşıyor. Yani şunu bilelim bu ülke bir deprem bölgesi hiç aklımızdan çıkartmayalım. 100 yıl içerisinde denizlerimizde ve karada meydana gelen 6,7 ve 7.5 gibi şiddetinde yıkıcı deprem diye tarif ettiğimiz deprem sayısı 226. Neredeyse senede 2 veya 3 defa deprem oluyor. Karada ise 60 civarında deprem var. Ölen insan sayımız 130 bin civarında, zarar hiç sorulacak gibi değil. 3 tane hat durmadan hareket halinde birisi neredeyse Van Gölü civarından başlıyor. Karadeniz şöyle 50-100 kilometre altında devam edip Marmara açıklarına kadar var. Buna Kuzey Anadolu fay hattı diyorlar. Diğeri de bizim bulunduğumuz bölgeyi de içine alarak Malatya'dan, Kahramanmaraş'tan, Hatay'dan Akdeniz'e doğru gidiyor. Binlerce yıldır buralarda tekerrür ettiği içindir. Her bir deprem olduğunda bir çizgi atıldığında bu hale geliyor. Birde gördüğünüz gibi Ege bölgemiz çok riskli gözüküyor" diye konuştu.
Kaynak: DHA
Son dakika gelişmelerden anında haberdar olmak için WhatsApp haber kanalımıza katılın.
Gelişmelerden zamanında haberdar olmak istiyor musunuz? Google News’te KONHABER'e abone olun.
TEORİK BİLGİLER SÜPER ÇALIŞILMIŞ PEKİ PRATİKTE 20 KÜSUR YILDIR İKTİDARDASINIZ NE YAPTINIZ DEPREMLE İLGİLİ ALDIĞINIZ DEPREM VERGİLERİ NE OLDU KAÇ TANE BİNA RİSK ANALİZİ YAPILDI KAÇ BİNA GÜÇLENDİRİLDİ KAÇ MÜTEAHHİT İŞİNİ DÜZGÜN YAPMADIĞI İÇİN CEZALANDIRILDI VB VB SAYIN BAKAN
Yorum Yap
Çöp poşeti içinde cansız bedeni bulundu
Gazeteci Barış Terkoğlu adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı
Dost Eli Derneği’nden Konya’nın Şivlilik geleneğine arabalar dolusu destek
Konya’da Regaib Kandili'nde eller semaya açıldı
Kazakistan, 1 yıl önce düşen Azerbaycan uçağına ilişkin soruşturmanın ara raporunu yayımladı
Bahis soruşturması kapsamında 30 gözlemci PFDK'ye sevk edildi
Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan Regaip Kandili mesajı
Suriye yeni para birimini piyasaya sürüyor
Suriye'de 2026 yılı hac kuraları çekildi
Rusya: ABD ile Ukrayna krizinin çözümüne ilişkin müzakere sürecinde ilerleme var
Yarın son namazlar kılınacak! Konya'nın Tarihi Sultan Selim Camii ibadete kapatılıyor
Paşinyan'dan Türkiye ile ikili ilişkilerde "daha somut adımların atılması" temennisi