Son Dakika Haberler

Bu haberi daha sonra okumak için kaydedebilir ve sağ üst köşedeki butona basarak haberi okuyabilirsiniz!

Bakan Kurum: Vatandaşımızın ne sorunu varsa biz orada olacağız

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum, "Bugüne kadar olduğu gibi bundan sonra da vatandaşımızın ne sorunu varsa biz orada olacağız" dedi.

Bakan Kurum: Vatandaşımızın ne sorunu varsa biz orada olacağız
İstanbul'dan AK Parti milletvekili adayı olarak gösterilen Bakan Kurum, Kağıthane'de bir sosyal tesiste düzenlenen "Kağıthane İş Dünyası Buluşması" toplantısında iş insanlarıyla bir araya geldi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın liderliğinde 21 yıldır nerede bir afet olsa vatandaşın yanında olduklarını dile getiren Kurum, "Elazığ'da oldu, Malatya'da oldu, İzmir'de oldu. Biz gittik vatandaşlarımıza söz verdik ve o sözlerimizi tuttuk. Kağıthane'de istinat duvarı kaydı. Biz yine buradaydık ve büyük bir dönüşüm projesi gerçekleştirdik. Kartal'da binamız yıkıldı. Hızlı bir şekilde dönüşüm projemizi gerçekleştirdik." diye konuştu.

İstanbul'un 39 ilçesinde kentsel dönüşümün sürdüğünü belirten Kurum, Anadolu ve Avrupa yakasındaki riskli yapıların dönüştürülmesi için proje açıkladıklarını, dönüşüm maliyetinin yarısını ise devletin karşılayacağını hatırlattı.

Kurum, riskli olduğunu gördükleri binalardaki dönüşümü vatandaşların rızası çerçevesinde hızlı bir şekilde yürüteceklerini dile getirdi.

Dönüşümün TOKİ Başkanlığı eliyle yapılacağını söyleyen Kurum, şöyle devam etti: "Bu sayede 200 bin konutumuzun yarısını devletimizin karşıladığı, yarısını vatandaşımızın uzun vadede ödeme imkanıyla ödediği bir sistemle inşallah İstanbul'umuzu depreme hazır hale getireceğiz. İstanbul'umuzun dönüşümünü yaparken bir taraftan da yeşil alanlarını, yollarını, sosyal donatılarını çözmek zorundayız. Siz Kağıthane'deki iş insanlarısınız. Buradaki yeşil alan miktarını artırmak durumundayız. Burası baktığınızda aslında tarihte İstanbul'un mesire alanı konumunda bir ilçemiz. Dolayısıyla buradaki yeşil alanı artıracak adımları da hep birlikte atmak durumundayız."

"14 Mayıs seçimleri Türkiye için önemli bir seçim"

Bakan Murat Kurum, 14 Mayıs seçimlerin Türkiye'nin geleceği adına önemli seçimlerden biri olduğuna dikkati çekerek, "21 yıldır nerede bir afet olsa milletinin yanında olan, köprüleriyle tünelleriyle hastaneleriyle şehir hastaneleriyle yollarıyla kentsel dönüşüm konutlarıyla savunma sanayiyle tüm alanlarda sizlerle birlikte ülkemizi büyüten, geliştiren ve yüz yılda yapılacak işleri 21 yıla sığdıran bir irade var. Cumhurbaşkanı'mız var, Recep Tayyip Erdoğan var. Diğer tarafta da bu ülkenin geleceğine dair projesi olmadığı gibi yapılan yatırımları da yatırımcıları da tehdit eden maalesef bir Kılıçdaroğlu var." ifadelerini kullandı.

Kurum, yatırımcının güven ve istikrar istediğini belirterek, "Hamdolsun hemen hemen her alanda devrim niteliğinde yatırımlar yaptık ve bunu da sizlerle birlikte yaptık. Sözümüzü hiçbir zaman yükseltmeyeceğiz ve hep eserlerimiz konuşacak, hizmetlerimiz konuşacak. Vatandaşımızla inşallah el ele, gönül gönüle bu süreci yürüteceğiz. Bugüne kadar olduğu gibi bundan sonra da hem sektörlerimizin, sanayicilerimizin, iş insanlarımızın, sivil toplum örgütlerimizin hem de vatandaşımızın ne sorunu varsa biz orada olacağız." şeklinde konuştu.

Kaynak:

Google News Takip Et
Gelişmelerden zamanında haberdar olmak istiyor musunuz? ’te KONHABER'e abone olun.
Google News Takip Et
Son dakika gelişmelerden anında haberdar olmak için WhatsApp haber kanalımıza katılın.

Yasal Uyarı:

Yayınlanan haberler, köşe yazıları, fotoğraflar, yazı dizileri ve her türlü eserin tüm hakları Mirajans Medya İletişim Reklam Haber ve Prodüksiyon A.Ş.’ye aittir. Kaynak gösterilerek bile olsa eserin bütünü veya bir kısmı özel izin alınmadan kullanılamaz.

Bu İçeriğe Emoji İle Tepki Ver!

  • 0
  • 1
  • 2
  • 1
  • 0
  • 2
  • 0
  • 0
  • Begendim
  • Kalp
  • Begenmedim
  • Gülen Surat
  • Kalpli Göz
  • Kızgın
  • Şokta
  • Üzgün

Yorumlar (0)

Önemli Not: Bu sayfalarda yayınlanan okur yorumları okuyucuların kendilerine ait görüşlerdir. Yazılan yorumlardan konhaber.com hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
X
Yorum Yazma Sözleşmesi
“Sayfamızın takipçileri suç teşkil edecek, yasal olarak takip gerektirecek,hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, ahlaka aykırı, müstehcen, toplumca genel olarak kabul görmüş kurallara aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde hiçbir yorumu bu web sitesinin hiçbir sayfasında paylaşamazlar. Bu tür içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk yorumu gönderen takipçiye aittir. KONHABER yapılan yorumlar arasından uygun görmediklerini herhangi bir gerekçe belirtmeksizin yayınlamama veya yayından kaldırma hakkına sahiptir. Konhaber başta yukarıda sayılan hususlar olmaz üzere kanun hükümlerine aykırılık gerekçesi ile her türlü adli makam tarafından başlatılan soruşturma kapsamında kendisinden Ceza Muhakemesi Kanunu’nun 332.maddesi doğrultusunda istenilen yorum yapan takipçilerine ait ip bilgilerini ve yapmış olduğu yorumları paylaşabileceğini beyan eder ”
Türkçe العربية English