Son Dakika Haberler

Bu haberi daha sonra okumak için kaydedebilir ve sağ üst köşedeki butona basarak haberi okuyabilirsiniz!

Bakan Kurum: Türkiye, yeşil kalkınma devriminde başarı hikayesi yazacaktır

İller Bankası'nın İklim Değişikliği ve Uyum Koordinasyon Kurulu Toplantısı'na katılan Bakan Kurum, Türkiye'nin çevreci projelerle küresel çapta fark yarattığını söyledi.

Bakan Kurum: Türkiye, yeşil kalkınma devriminde başarı hikayesi yazacaktır
Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum, Ankara'da İller Bankası'nın Macunköy tesislerinde düzenlenen İklim Değişikliği ve Uyum Koordinasyon Kurulu Toplantısı'na katıldı.

Bakan Kurum, iklim değişikliğiyle mücadelenin dünyanın en önemli gündem maddesi olduğunu söyledi:

"İklim değişikliği sadece bir çevre krizi değil; ticaretten ulaşıma, sanayiden gıdaya, enerjiden eğitime kadar pek çok alanı ilgilendiren bir kalkınma meselesidir. Bu konu, ekonomi ile ekolojiyi birlikte değerlendiren ancak çevre hassasiyetimizi hep önceleyen bir perspektifle yönetilmelidir. İşte bugün, iklim meselesini böylesi geniş bir açıdan ele alacak olan koordinasyon kurulumuz ülkemizin iklim değişikliğiyle mücadelesinde onarıcı, önleyici ve sorunu ortadan kaldırıcı çözüm önerilerini sunmak için bir aradadır."

"Türkiye'nin iklim perspektifi, insanidir, vicdanidir"

2021 yılında iklim değişikliğinin olumsuz etkilerinin çok yoğun hissedildiğini hatırlatan Kurum, vatandaşlara "Doğa korumayı günlük hayatın rutini haline getirin" çağrısında bulundu.

Türkiye'nin, dünyanın karşı karşıya kaldığı iklim krizinin oluşmasında tarihi bir sorumluluğu bulunmadığını belirten Bakan Kurum, "Buna rağmen özellikle son 20 yıldır; insanlık için, ortak evimiz dünyamız için sorumlulukları almaktan asla geri durmadık. Çünkü Türkiye'nin iklim perspektifi, insanidir, vicdanidir, şefkate dayalıdır. Sorumluluk derecesine göre, herkesin elini taşın altına koyması için de yerelden küresele doğru çalışmalarımızı yapıyor, son derece yapıcı ve etkin bir çevre diplomasisi yürütüyoruz" dedi.

"Projelerimizle küresel çapta fark yaratıyoruz"

Türkiye'nin yeşil dönüşümü izleyen değil; bölgesinde etki eden, yöneten, liderlik eden bir ülke olacağını belirten Kurum, şunları söyledi:

"Türkiye olarak, tarihsel tecrübemizden insan kaynağımıza, dinamik bürokrasimizden ekonomik imkanlarımıza kadar her alanda çok güçlü bir yapıya sahibiz. İklim değişikliğiyle mücadelemizin önemli parçası olan ve Emine Erdoğan hanımefendinin himayelerindeki sıfır atık hareketi ile tasarruf kültürünü her geçen gün daha da yaygınlaştırıyoruz. Millet bahçelerimizle, korunan alanlarımızla, ekolojik koridorlarımızla, enerji verimli binalarımızla; yine ormanlaştırma çalışmalarımızla, temiz enerji yatırımlarımızla, çevreci sanayi projelerimizle küresel çapta fark yaratıyoruz.

Şunu kararlılıkla ifade etmek isterim ki; Türkiye, yeşil kalkınma devriminde mutlaka üstün bir başarı hikayesi yazacaktır. Bu başarı hikayesinin en önemli aktörü hiç şüphesiz, 84 milyon vatandaşımız olacaktır. 11 bakanlığımız, kamu kurumlarımız, özel sektörümüz ve sivil toplum kuruluşlarımızın temsilcilerinden oluşan 22 üyemizden oluşan Koordinasyon Kurulu'muzun bugünkü toplantısında; Dünya Bankası'yla imzaladığımız Mutabakat Zaptı'nın uygulanması için proje havuzu oluşturulmasını ve Avrupa Yeşil Mutabakatı kapsamında attığımız adımları değerlendireceğiz."

Kaynak:

Google News Takip Et
Gelişmelerden zamanında haberdar olmak istiyor musunuz? ’te KONHABER'e abone olun.
Google News Takip Et
Son dakika gelişmelerden anında haberdar olmak için WhatsApp haber kanalımıza katılın.

Yasal Uyarı:

Yayınlanan haberler, köşe yazıları, fotoğraflar, yazı dizileri ve her türlü eserin tüm hakları Mirajans Medya İletişim Reklam Haber ve Prodüksiyon A.Ş.’ye aittir. Kaynak gösterilerek bile olsa eserin bütünü veya bir kısmı özel izin alınmadan kullanılamaz.

Bu İçeriğe Emoji İle Tepki Ver!

  • 2
  • 2
  • 7
  • 5
  • 2
  • 6
  • 1
  • 1
  • Begendim
  • Kalp
  • Begenmedim
  • Gülen Surat
  • Kalpli Göz
  • Kızgın
  • Şokta
  • Üzgün

Yorumlar (1)

Önemli Not: Bu sayfalarda yayınlanan okur yorumları okuyucuların kendilerine ait görüşlerdir. Yazılan yorumlardan konhaber.com hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
  • IB
    İBRAHİM BAYIK
    2 yıl önce

    SAYIN KONYA NİN EVLADİ MURAT KURUM BASKAN KONYA MİZİN TRAFİGİ HİÇ HİÇ HİÇ KALDİRMİYOR KONYA MİZİN YENİ ÇEVRE YOLU PROJESİ Nİ HIZLANDIRINİZ İNAN İN MİLLET TRAFİK TE AŞİRİ DERECEDE BEKLİYOR ZAMAN VE YAKIT KONUSUN DA ÇOK AH ÇEKİP İÇER LİYOR LÜTFEN KONYAMİZİN EVLADİ OLARAK BU YENİ ÇEVRE YOLU PROJESİ NE SAHİP ÇIKINIZ

    • Cevapla
    • Begen (0)
    • Begenme (0)
X
Yorum Yazma Sözleşmesi
“Sayfamızın takipçileri suç teşkil edecek, yasal olarak takip gerektirecek,hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, ahlaka aykırı, müstehcen, toplumca genel olarak kabul görmüş kurallara aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde hiçbir yorumu bu web sitesinin hiçbir sayfasında paylaşamazlar. Bu tür içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk yorumu gönderen takipçiye aittir. KONHABER yapılan yorumlar arasından uygun görmediklerini herhangi bir gerekçe belirtmeksizin yayınlamama veya yayından kaldırma hakkına sahiptir. Konhaber başta yukarıda sayılan hususlar olmaz üzere kanun hükümlerine aykırılık gerekçesi ile her türlü adli makam tarafından başlatılan soruşturma kapsamında kendisinden Ceza Muhakemesi Kanunu’nun 332.maddesi doğrultusunda istenilen yorum yapan takipçilerine ait ip bilgilerini ve yapmış olduğu yorumları paylaşabileceğini beyan eder ”
Türkçe العربية English