Son Dakika Haberler

Bu haberi daha sonra okumak için kaydedebilir ve sağ üst köşedeki butona basarak haberi okuyabilirsiniz!

Bakan Kurum, Katar ve Hollandalı mevkidaşlarıyla görüştü

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Kurum, Hollanda Çevre Bakanı Vivianne Heijnen, Katar Çevre ve İklim Değişikliği Bakanı Şeyh Faleh Bin Nasser Bin Ahmed Bin Ali Thani ve Çevreden Sorumlu Avrupa Komisyonu Üyesi Virginijus Sinkevicius ile bir araya geldi. Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum, Mısır'ın Şarm el Şeyh kentinde düzenlenen Birleşmiş Milletler (BM) İklim Değişikliği Çerçeve Sözleşmesi 27. Taraflar Konferansı'nda (COP27) ikili temaslarını sürdürüyor.

Bakan Kurum, Katar ve Hollandalı mevkidaşlarıyla görüştü
Bakan Kurum, Katar ve Hollandalı mevkidaşlarıyla görüştü
 
Bakan Kurum, bugünkü temasları kapsamında ilk olarak Hollanda Çevre Bakanı Vivianne Heijnen ile görüştü.
 
Görüşmede, Türkiye ve Hollanda arasında çevre alanında iş birliğinin geliştirilmesine yönelik mutabakat zaptı imzalanması için teknik ekiplerin görüşmelere başlamasına karar verildi.
 
Bakan Kurum, Katar ve Hollandalı mevkidaşlarıyla görüştü
 
Bakan Kurum ve Bakan Heijnen arasında özellikle döngüsel ekonomi alanının yanı sıra atık yönetimi konusunda ortak çalışmalar yapılması ile yeşil hidrojen teknolojisi konusunda AR-GE çalışmaları için iş birliği imkanlarının araştırılması gibi konular görüşüldü.
 
Hollanda'nın katı atık bertaraf teknolojisiyle ilgili yaptığı çalışmaların ele alındığı görüşmede, BM çatısı altında imzalanan Küresel Sıfır Atık İyi Niyet Beyanı'na Hollanda'da da destek vereceğini ifade etti.
 
Katarlı mevkidaşlarıyla bir araya geldi
 
Kurum, daha sonra Katar Çevre ve İklim Değişikliği Bakanı Şeyh Faleh Bin Nasser Bin Ahmed Bin Ali Al Thani ile bir araya geldi.
 
Görüşmede, Katar'la Türkiye arasında karbon yakalama ve depolama teknolojisi gibi çevre alanındaki yenilikçi teknolojiler geliştirilebilmesi amacıyla araştırma geliştirme çalışmaları yapılması konuları ele alındı.
 
Ayrıca, iklim değişikliği kapsamında her iki ülkenin mevcut iş birliğinin çevre alanında ve özellikle yenilenebilir enerji alanlarında da artırılması gerektiği konusundaki görüş birliği yinelendi.
 
Öte yandan görüşmelerde, her iki bakan Murat Kurum'a Taksim'deki terör olayından duydukları üzüntüyü dile getirerek taziyelerini iletti.
 
Avrupa Komisyonu Üyesi ile görüşme
 
Kurum, Çevreden Sorumlu Avrupa Komisyonu Üyesi Virginijus Sinkevicius ile de görüştü. Görüşmede, biyoçeşitliliğin korunması için bütün ülke ve tarafların kolektif somut eylem gerçekleştirmesi konusunda mutabık kalındı.
 
Sinkevicius, Türkiye'nin biyoçeşitliliğinin korunması için Avrupa Birliği'ne her konuda destek olacağını ifade etti. Görüşmede özellikle denizlerin, akarsuların ve göllerin korunmasının yanı sıra orman yangınları konularında birlikte uyum içerisinde çalışılması gerektiğinin altı çizildi.

Kaynak:

Google News Takip Et
Gelişmelerden zamanında haberdar olmak istiyor musunuz? ’te KONHABER'e abone olun.
Google News Takip Et
Son dakika gelişmelerden anında haberdar olmak için WhatsApp haber kanalımıza katılın.

Yasal Uyarı:

Yayınlanan haberler, köşe yazıları, fotoğraflar, yazı dizileri ve her türlü eserin tüm hakları Mirajans Medya İletişim Reklam Haber ve Prodüksiyon A.Ş.’ye aittir. Kaynak gösterilerek bile olsa eserin bütünü veya bir kısmı özel izin alınmadan kullanılamaz.

Bu İçeriğe Emoji İle Tepki Ver!

  • 1
  • 0
  • 1
  • 1
  • 0
  • 1
  • 0
  • 0
  • Begendim
  • Kalp
  • Begenmedim
  • Gülen Surat
  • Kalpli Göz
  • Kızgın
  • Şokta
  • Üzgün

Yorumlar (0)

Önemli Not: Bu sayfalarda yayınlanan okur yorumları okuyucuların kendilerine ait görüşlerdir. Yazılan yorumlardan konhaber.com hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
X
Yorum Yazma Sözleşmesi
“Sayfamızın takipçileri suç teşkil edecek, yasal olarak takip gerektirecek,hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, ahlaka aykırı, müstehcen, toplumca genel olarak kabul görmüş kurallara aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde hiçbir yorumu bu web sitesinin hiçbir sayfasında paylaşamazlar. Bu tür içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk yorumu gönderen takipçiye aittir. KONHABER yapılan yorumlar arasından uygun görmediklerini herhangi bir gerekçe belirtmeksizin yayınlamama veya yayından kaldırma hakkına sahiptir. Konhaber başta yukarıda sayılan hususlar olmaz üzere kanun hükümlerine aykırılık gerekçesi ile her türlü adli makam tarafından başlatılan soruşturma kapsamında kendisinden Ceza Muhakemesi Kanunu’nun 332.maddesi doğrultusunda istenilen yorum yapan takipçilerine ait ip bilgilerini ve yapmış olduğu yorumları paylaşabileceğini beyan eder ”
Türkçe العربية English