Son Dakika Haberler

Bu haberi daha sonra okumak için kaydedebilir ve sağ üst köşedeki butona basarak haberi okuyabilirsiniz!

Bakan Kirişci: Devletimiz güçlü, devletimiz büyük

Tarım ve Orman Bakanı Vahit Kirişci, depremzedelere kalıcı konutların 1 yıllık süre içerisinde teslim edileceğini söyledi.

Bakan Kirişci: Devletimiz güçlü, devletimiz büyük
Kirişci, Kahramanmaraş merkezli depremlerin etkilediği illerden gelerek KYK bünyesindeki Binali Yıldırım Kız Yurdu'nda ağırlanan depremzedelerle iftar programında bir araya geldi.
Sivas'ta tarım ve orman sektörüyle ilgili buluşma gerçekleştirdiklerini anımsatan Kirişci, "Bu toplantı vesilesiyle buradayken akşamına da Rabbim sizlerle birlikte iftar yapmayı lütfeyledi." dedi.

6 Şubat'ta ülke olarak çok ağır bir deprem yaşandığını vurgulayan Kirişci, "50 binin üzerinde kardeşimizi ebediyete uğurladık. Rabbim her birine rahmeti ve merhametiyle muamele eylesin. Devletimiz güçlü, devletimiz ve milletimiz el ele verdi, gönül gönüle verdi ve bu yaralar sarılmaya başlandı." diye konuştu.

"Devletimiz güçlü, devletimiz büyük"

Çadır ve konteyner kentlerin ardından kalıcı konutların yapımına başlanıldığını ifade eden Kirişci, şunları kaydetti:

"Kalıcı konutları da inşallah 1 yıllık sürede sizlere, esas sahiplerine teslim etmiş olacağız. Hatta Ramazan Bayramı'nın birinci günü Kahramanmaraş'ın Türkoğlu ilçesindeki yine Gaziantep Nurdağı ilçesindeki köylerimizin köy evlerini oradaki vatandaşlarımıza teslim ediyor olacağız. Üzerinden daha 2 ay bile geçmeden bu devlet bu milletle kucaklaştı ve hükümet olarak Sayın Cumhurbaşkanımızın başkanlığında bu icraatlar birer birer sergileniyor. Bu yurdun bir an için olmadığını düşünelim ve biz acaba sizleri nerede konaklatacaktık? Çok şükür ülkemizdeki bütün üniversite öğrencilerimizin kalmaları için yapmış olduğumuz bu yurtlarda bugün sizler misafirsiniz. Evinizdeki konforu elbette ki sağlayamayız ama en azından acılarımızı dindirmek, acılarımızı hafifletmek anlamında sizlere devletimiz bu imkanları sunuyor. Dolayısıyla devletimiz güçlü, devletimiz büyük. Allah'ın izniyle söz verdiğimiz şekilde konutlarımızı sizlere teslim ettiğimizde biz de artık görevimizi yapmış olacağız ve rahat etmiş olacağız."

"Hayvanları zarar gören vatandaşlarımızın zararlarını karşılıyor olacağız"

Kirişci, depremde iş yerleri zarar görenlerin mağduriyetinin de giderileceğini dile getirerek, "Yine aynı şekilde bizim sektörümüzde hayvanları zarar gören vatandaşlarımıza büyükbaş ise büyükbaş, küçükbaş ise küçükbaş veya kanatlı ya da su ürünleri hangi alanda kayıpları varsa bakanlık olarak birebir karşılıyor olacağız." diye konuştu.

Depremzedelerin acılarını dindirmeye yönelik çabaların devam ettiğini aktaran Kirişci, "En azından maddi olarak, manevi olarak bu çabalarımızın devam edeceğini ve devam ettiğimizi zaten görüyorsunuzdur." ifadesini kullandı.

Kaynak:

Google News Takip Et
Gelişmelerden zamanında haberdar olmak istiyor musunuz? ’te KONHABER'e abone olun.
Google News Takip Et
Son dakika gelişmelerden anında haberdar olmak için WhatsApp haber kanalımıza katılın.

Yasal Uyarı:

Yayınlanan haberler, köşe yazıları, fotoğraflar, yazı dizileri ve her türlü eserin tüm hakları Mirajans Medya İletişim Reklam Haber ve Prodüksiyon A.Ş.’ye aittir. Kaynak gösterilerek bile olsa eserin bütünü veya bir kısmı özel izin alınmadan kullanılamaz.

Bu İçeriğe Emoji İle Tepki Ver!

  • 0
  • 0
  • 4
  • 1
  • 0
  • 3
  • 0
  • 0
  • Begendim
  • Kalp
  • Begenmedim
  • Gülen Surat
  • Kalpli Göz
  • Kızgın
  • Şokta
  • Üzgün

Yorumlar (0)

Önemli Not: Bu sayfalarda yayınlanan okur yorumları okuyucuların kendilerine ait görüşlerdir. Yazılan yorumlardan konhaber.com hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
X
Yorum Yazma Sözleşmesi
“Sayfamızın takipçileri suç teşkil edecek, yasal olarak takip gerektirecek,hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, ahlaka aykırı, müstehcen, toplumca genel olarak kabul görmüş kurallara aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde hiçbir yorumu bu web sitesinin hiçbir sayfasında paylaşamazlar. Bu tür içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk yorumu gönderen takipçiye aittir. KONHABER yapılan yorumlar arasından uygun görmediklerini herhangi bir gerekçe belirtmeksizin yayınlamama veya yayından kaldırma hakkına sahiptir. Konhaber başta yukarıda sayılan hususlar olmaz üzere kanun hükümlerine aykırılık gerekçesi ile her türlü adli makam tarafından başlatılan soruşturma kapsamında kendisinden Ceza Muhakemesi Kanunu’nun 332.maddesi doğrultusunda istenilen yorum yapan takipçilerine ait ip bilgilerini ve yapmış olduğu yorumları paylaşabileceğini beyan eder ”
Türkçe العربية English