Son Dakika Haberler

Bu haberi daha sonra okumak için kaydedebilir ve sağ üst köşedeki butona basarak haberi okuyabilirsiniz!

Bakan Kacır: Togg ihracat kapısını araladı

Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mehmet Fatih Kacır, Togg üretim tesisinde TRT Haber'in sorularını yanıtladı. Kacır, Togg'un yüze yakın testi geçerek ihracat kapısını araladığını duyurdu.

Bakan Kacır: Togg ihracat kapısını araladı
Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mehmet Fatih Kacır'ın konuşmalarından öne çıkanlar:

Tüm milletimizin Cumhuriyet Bayramı'nı tebrik ediyorum. Bu hepimiz için büyük gurur. Cumhuriyetimizin hayallerinin tek tek gerçekleştiği dönemde Türkiye'nin otomobilinin üretim noktasındayız. Türkiyenin otomobili 60 yıllık hayalimizdi. 

Türkiye'nin otomobili Türkiye'nin tümü tarafından sahipleniliyor.
Otomotiv sektöründe devrimlerin yaşandığı bir evrede Türkiye kendi milli markasını yollara çıkarmış oldu.

Yeni markanın bir Türk markasının doğmasına ilişkin bir iddia gerçekçi değildir olsa olsa bir hayaldir gibi görüşleri maalesef hep birlikte duyduk. Ama sayın Cumhurbaşkanımız iddiasının arkasında durdu ve nihayetinde bir özel sektör projesi olarak, kamunun desteği ile de yollara çıkmış oldu.

Sadece 20 bin Togg aracı için 177 bin talep oluştu. Bu milletimizin milli otomobile ne kadar hasret olduğunun göstergesi.

Günde 180 - 200 araç üretilmekte. Fakat sadece 2-3 hafta önce çift vardiya üretime geçti. Günlük üretimimiz 280'e çıkmış olacak.

Bugüne kadar 8 binden fazla Togg yollara çıktı
Burası Avrupa'nın en çevreci otomobil üretim tesisi.

Elektrikli araçların kullanımı giderek yaygınlaşıyor. 

Akıllı cihazlar yaygınlaştı bu sektörde, yani muhtemelen 10 yıl sonra otomobillerimizin direksiyonunda sadece sportif olarak oturumuş olacağız.

2 yıl içerisinde yerlilik oranını yüzde 68'in üzerine çıkaracağız
Ben inanıyorum ki Türkiye milli teknoloji hamlaesine devam ettiği sürece biz bu akıllı, elektrikli otomobillerde yüzde 85'lere varan yerlilik oranlarına 5- 10 yıl içerisinde gelmiş olacağız.

En yenilikçi teknoloji bileşenlerini bir araya getiriyoruz.

Bataryalar hem elektrikli araçlarda hem de enerji depolama sistemlerinde yaygın olarak kullanılıyor.Küresel düzeyde batarya talebi de artıyor. Türkiye'yi batarya üretim üssü haline getireceğiz. Togg'un hemen bu fabrikasının yanında kurulacak batarya fabrikası ile ve sonrasında devam edecek yatırımlarda Türkiye'yi elektrilkli araçlarda önemli bir üretim gücü heline getireceğiz.

Togg, yüze yakın testi geçti, ihracat kapısını araladı
Togg fiyatı ve kalitesiyle piyasalarda rekabetçi olabilir.
Togg'un 2024'de Avrupa'ya adım atma planı var. Avrupa pazarı bizim için önemli. Avrupa Gümrük birliğinde olmamız dolayısı ile bizim doğal dış ticaret ortağımız. Yüksel alım gücü, yüksek otomobil kullanımı Avrupa pazarını Togg için cazip kılıyor.

Togg'un iddiası günün sonunda bir dünya markası olmak.
Togg araçlarında kullanılan akıllı kameralar Türkiy'de bir startup tarafından üretiliyor. Henüz bir kaç yaşında olan bir şirketi bu kapasiteye erişebiliyor. Bu ARGE ekosistemi ile oldu.Bir sofistike yüksek teknoloji ürünün sadece platformunu değil onun alt sistemlerini millileştirdiğinizde rekabet edebiliyorsunuz.

Türkiye insansız hava araçlarında dünya birincisi 
30'dan fazla ülkeye Türkiye'nin insansız hava araçları ihraç edildi. Harp paradigmasını Türk sihaları değiştirdi.
Pek çok coğrafya Türk sihalarının ortaya koyduğu başarı ortada. Peki Türkiye bunu bir havacılık ülkesi olmanın deneyimi ile mi başardı? Maalesef Hayır.

Şimdi Türkiye bir iddia ortaya koymuş, teknolojinin dönüştüğü alana odaklanmış robot uçaklarda dünyanın en başarılısı olmuş.

5G teknolojisinde milli üretime büyük önem veriyoruz. Bu Türkiye'nin hem güvenliği için önemli hem de 5G'ye yapacağımız yatırımın ekonomik ölçeği açısından önemli.Güneş paneli üretiminde Avrupa'da 1 numarayız.Lider teknoloji girişimlerimi ülkemizle tanıştıracağız.64 milyon vatandaşımız e-devlet uygulamasını kullanıyor. 

2023'te 3 TEKNOFEST düzenledik
İstanbul, Ankara ve İzmir'de 4,5 milyon ziyaretçi ile dünyanın en büyük havacılık, uzay ve teknoloji festivallerini geröçekleştirdik.Geleceğin teknolojileri için 1 milyon genç yarıştı.

Türk sanayinin gelişim perspektifini ortaya koymak adına iki önemli hedef var; bir yandan yeşil dönüşümü diğer yandan dijital dönüşümü etkin şekilde gerçekleştirmek durumundayız.Türk sanayii küresel üretim üslerinden bir olmayı başardı

Türkiye'yi yeni nesil sanayii alanları ile tanıştıracağız.Yatırım, istihdam, üretim ve ihracat rotasında devam edeceğiz.

Haberleşme uydularını yollayan 10 ülkeden biri olacağız
IMECE uydusunun birçok bileşinin yerli imkanlarla geliştirdik ve nisan ayında uzaya gönderdik. Önümüzdeki yıl TURKSAT-6A'yı uzaya göndereceğiz.

Bütün bunları kendi altyapımz ile yapıyoruz.

Biz sahip olduğumuz kabiliyetlerle yeni nesil projelere odaklanma çabasındayız. Milli Uzay programımızın ana yaklaşımı da budur.

Kaynak: AA

Google News Takip Et
Gelişmelerden zamanında haberdar olmak istiyor musunuz? ’te KONHABER'e abone olun.
Google News Takip Et
Son dakika gelişmelerden anında haberdar olmak için WhatsApp haber kanalımıza katılın.

Yasal Uyarı:

Yayınlanan haberler, köşe yazıları, fotoğraflar, yazı dizileri ve her türlü eserin tüm hakları Mirajans Medya İletişim Reklam Haber ve Prodüksiyon A.Ş.’ye aittir. Kaynak gösterilerek bile olsa eserin bütünü veya bir kısmı özel izin alınmadan kullanılamaz.

Bu İçeriğe Emoji İle Tepki Ver!

  • 0
  • 0
  • 3
  • 3
  • 0
  • 3
  • 0
  • 0
  • Begendim
  • Kalp
  • Begenmedim
  • Gülen Surat
  • Kalpli Göz
  • Kızgın
  • Şokta
  • Üzgün

Yorumlar (0)

Önemli Not: Bu sayfalarda yayınlanan okur yorumları okuyucuların kendilerine ait görüşlerdir. Yazılan yorumlardan konhaber.com hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
X
Yorum Yazma Sözleşmesi
“Sayfamızın takipçileri suç teşkil edecek, yasal olarak takip gerektirecek,hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, ahlaka aykırı, müstehcen, toplumca genel olarak kabul görmüş kurallara aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde hiçbir yorumu bu web sitesinin hiçbir sayfasında paylaşamazlar. Bu tür içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk yorumu gönderen takipçiye aittir. KONHABER yapılan yorumlar arasından uygun görmediklerini herhangi bir gerekçe belirtmeksizin yayınlamama veya yayından kaldırma hakkına sahiptir. Konhaber başta yukarıda sayılan hususlar olmaz üzere kanun hükümlerine aykırılık gerekçesi ile her türlü adli makam tarafından başlatılan soruşturma kapsamında kendisinden Ceza Muhakemesi Kanunu’nun 332.maddesi doğrultusunda istenilen yorum yapan takipçilerine ait ip bilgilerini ve yapmış olduğu yorumları paylaşabileceğini beyan eder ”
Türkçe العربية English