Son Dakika Haberler

Bu haberi daha sonra okumak için kaydedebilir ve sağ üst köşedeki butona basarak haberi okuyabilirsiniz!

Bakan Göktaş'tan '6284' ve 'nafaka' çıkışı: Mağdur erkeklerin de yanındayız

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Mahinur Özdemir Göktaş, 'süresiz nafaka uygulamasının kabul edilebilir olmadığını' belirterek uygulama üzerinde çalıştıklarını söyledi.

Bakan Göktaş’tan ’6284’ ve ’nafaka’ çıkışı: Mağdur erkeklerin de yanındayız
Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Mahinur Özdemir Göktaş, medya kuruluşlarının Ankara temsilcileri ile bu sabah 75. Yıl Huzurevi, Yaşlı Bakım ve Rehabilitasyon Merkezi'nde bir tanışma toplantısı gerçekleştirdi.

Göktaş, 6284 sayılı Kanun’un değiştirilmesinin söz konusu olmadığını belirterek mağdur olanlara destek verdiklerini ifade etti.

“SÜRESİZ NAFAKA ADİL BİR DURUM DEĞİL”
Bakan Göktaş, özellikle gerici çevrelerin hedefinde olan nafaka hakkıyla ilgili ise dikkat çeken sözler sarf etti. Süresiz nafakanın adil olmadığını savunan Göktaş, şu değerlendirmede bulundu:

“6284 bizim önemli bir kanunumuz. Diğer yandan karardan kaynaklı bazı mağduriyetler doğuyorsa bunları ele almak lazım. Ben süresiz nafaka konusunu da önemsiyorum. Bazı insanlar 1990’lı yıllarda evlenmiş. Süresiz nafaka ödemek gibi uygulama kabul edilebilir olamaz. Dolayısıyla bunu da ele almak ve buna da dikkat etmek lazım. Eğer bir mağduriyet oluşuyorsa üstesinden gelmek lazım. Diğer bakanlıklarımızla da bu konunun üzerinde çalışmayı hedefliyoruz.

Süresiz nafaka gibi bir durum adil bir durum değil. Bu durumun gerçekten önemli bir şekilde ele almaması lazım. Süresiz bir nafaka sizin için adil mi? Açıkça sormak istiyorum. Tabii ki mesela uygulamadan kaynaklandı. O yüzden Adalet Bakanımız ile görüştüğümüzde bu nafaka konusunu, 6284 konusunu ve bizim bakanlığımızı ilgilendiren boyutlarını ele aldık. Bunun Adalet Akademisinde ders olarak verilmesini düşünüyorum. Bunun önemli olduğunu düşünüyorum. Hakimler ve savcıların bu konuyu özel ders olarak Adalet Akademisinde ele alabilirler.”

“MAALESEF KADINLARIMIZ DA 6284 SAYILI KANUNU UYGULAMAMIZI İSTEMİYORLAR”
“Hakikaten şiddet olaylarına yönelik de şiddet eğilimli insanlara yönelik bir rehabilitasyon gerekiyor” diyen Göktaş, şiddet mağduru kadınların 6284’ün uygulanmasını zaman zaman istemediklerini söyledi:

“Çünkü bunu bir caydırıcı unsur olarak kullanmak gerekiyor. Şiddet eğilimli insanlar bir eğitim ya da bir rehabilitasyondan geçmesi gerektiğinin farkında değil. Çünkü kendisi durumun farkında değil ve maalesef zaman zaman kadınlarımız da 6284 sayılı Kanunu uygulamamızı istemiyorlar. Biz bunu alanda görüyoruz. 'Biz eşimizin yanına dönmek istiyoruz' diyorlar. Böyle bir durumda var. Ekonomi kaynaklı değil. Çünkü kadın konukevimizde ekonomik kaygı yok. Kadın konukevimize gelen bir insanın ekonomik kaygısı olamaz. Onun can güvenliği, ekonomik kaygının üstesinden gelir. Bizim için de önemli olan onun can güvenliğidir. O yüzden o alanda çok hassas davranmak gerekiyor.”

“MAĞDUR ERKEĞİN DE YANINDAYIZ”
Bakan Göktaş'ın açıklamasının devamı şu şekilde:

"Mağdur olan erkeklerimiz varsa onun da yanındayız. Bunları da dinlememiz lazım. Sonuçta biz Aile Bakanlığıyız. Kadına, erkeğe, gencine, yaşlısına, engellisine her kitleye hitap eden bir bakanlığız. Burada bir mağduriyet söz konusuysa onu da dinlememiz lazım. O yüzden o boyutunu asla es geçmememiz gerekiyor. Çok çok kıymetli.

Kaynak: AA

Google News Takip Et
Gelişmelerden zamanında haberdar olmak istiyor musunuz? ’te KONHABER'e abone olun.
Google News Takip Et
Son dakika gelişmelerden anında haberdar olmak için WhatsApp haber kanalımıza katılın.

Yasal Uyarı:

Yayınlanan haberler, köşe yazıları, fotoğraflar, yazı dizileri ve her türlü eserin tüm hakları Mirajans Medya İletişim Reklam Haber ve Prodüksiyon A.Ş.’ye aittir. Kaynak gösterilerek bile olsa eserin bütünü veya bir kısmı özel izin alınmadan kullanılamaz.

Bu İçeriğe Emoji İle Tepki Ver!

  • 7
  • 1
  • 1
  • 0
  • 0
  • 1
  • 0
  • 0
  • Begendim
  • Kalp
  • Begenmedim
  • Gülen Surat
  • Kalpli Göz
  • Kızgın
  • Şokta
  • Üzgün

Yorumlar (2)

Önemli Not: Bu sayfalarda yayınlanan okur yorumları okuyucuların kendilerine ait görüşlerdir. Yazılan yorumlardan konhaber.com hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
  • Murat
    275 gün önce

    Pozitif ayrımcılık diye diye nerelere getirdiler her şeyi...

    • Cevapla
    • Begen (0)
    • Begenme (0)
  • V
    Vatandaş
    276 gün önce

    Mağduriyet mi? Ne Mağduriyeti? Mağduriyet kifayetisiz kalıyor. Bir sürü tanıdığım erkek bu sebeplerle intihar etti. Nafaka yüzünden, 6284 sayılı kanun yüzünden erkekler intihar etti. Bu konuda yazılacak söylenecek çok şey varda ozaman mesajı yayınlamıyorsunuz. Sedece erkekler değil kadınlarda mağdur oldu, bu sebeple öldü. Kadın kocasına ananı istemiyorum dedi, erkekler 6284 sayılı kanun korkusu sebebiyle, süresiz nafaka korkusu sebebiyle anasına bakamaz oldu. Analarını ölüme terketti. Kadın, erkeğin anasını kocasının yanında dövdü, hemde sopayla dövdü, çok gördüm, kocası, karısına anamı dövme diyemedi. Karısına sen ne yapıyorun diye alinden tutamadı, dövmesine mani olamadı, aksi karısı halde karakola koşup veya polisi arayıp kocam beni dövdü deyip evden attırıyor. Polis apar topar erkeği eden atıyor, kadın boşanmaya koşuyor nafaka, tazminat, velayet, ...vs sebeplerle erkeği çaresizliğe mahkum ediyor. Biz söylemekten yazmaktan yorulduk, insanlar duymamakta ısrar etti. Artık erkekler beddua ediyor, herkes yaşattığınız bu acıları yaşasın diye beddua ediyor. Öyle beddua ediyorlar ki herkesin evi yansın, yıkılsın, birbirlerini öldürsünler, kaza geçirip sakat kalsınlar, deprem olsun ölsünler diyorlar.

    • Cevapla
    • Begen (0)
    • Begenme (0)
X
Yorum Yazma Sözleşmesi
“Sayfamızın takipçileri suç teşkil edecek, yasal olarak takip gerektirecek,hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, ahlaka aykırı, müstehcen, toplumca genel olarak kabul görmüş kurallara aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde hiçbir yorumu bu web sitesinin hiçbir sayfasında paylaşamazlar. Bu tür içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk yorumu gönderen takipçiye aittir. KONHABER yapılan yorumlar arasından uygun görmediklerini herhangi bir gerekçe belirtmeksizin yayınlamama veya yayından kaldırma hakkına sahiptir. Konhaber başta yukarıda sayılan hususlar olmaz üzere kanun hükümlerine aykırılık gerekçesi ile her türlü adli makam tarafından başlatılan soruşturma kapsamında kendisinden Ceza Muhakemesi Kanunu’nun 332.maddesi doğrultusunda istenilen yorum yapan takipçilerine ait ip bilgilerini ve yapmış olduğu yorumları paylaşabileceğini beyan eder ”
Türkçe العربية English