Son Dakika Haberler

Bu haberi daha sonra okumak için kaydedebilir ve sağ üst köşedeki butona basarak haberi okuyabilirsiniz!

Bakan Ersoy'dan "Ezineli Yahya Çavuş Belgeseli" açıklaması

Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy, Ezineli Yahya Çavuş Belgeseli'ne ilişkin, "Bu tarz belgeseller eğitici ve akılda kalıcı oluyor. Gelecek nesillere geçmişle ilgili dokümantasyonun aktarılması açısından da çok başarılı" dedi.

Bakan Ersoy’dan “Ezineli Yahya Çavuş Belgeseli“ açıklaması
Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy, Çanakkale Troya Müzesi'nde düzenlenen, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın Ezineli Yahya Çavuş Belgeseli'nin galasında gençlerle bir araya geldiği programa katıldı.

Belgeselde emeği geçen herkesi kutlayan Ersoy, belgeselin Kültür ve Turizm Bakanlığının desteğiyle dökü-drama tarzında çekildiğini söyledi.

"Belgeseller eğitici ve akılda kalıcı oluyor"
Ersoy, "Böyle dökü-drama tarzında çekilen belgeseller eğitici ve akılda kalıcı oluyor. Gelecek nesillere geçmişle ilgili dokümantasyonun aktarılması açısından da çok başarılı" açıklamasını yaptı.

"Ziyaretçi sayısı çok hızlı şekilde yükseliyor"
Filmin gösterildiği Troya Müzesi'nin yeni nesil müzelerden biri olduğuna işaret eden Ersoy, şöyle konuştu:

"Sadece eser sergileme değil, dijitalin de yoğun şekilde kullanıldığı, hem mimarisi hem tekniği açısından farklı müzeler bunlar. Avrupa'da yılın müzesi seçilerek ilk ödülü bu şekilde aldı. Time dergisi tarafından dünyada gezilmesi gereken 100 yer arasında gösterildi. Bu açıdan bakıldığında da çok başarılı bir müzemiz. Ziyaretçi sayısı çok hızlı şekilde yükseliyor. Pandemi sonrası ziyaretçi sayısında rekorlar kıracağını düşündüğümüz bir müze."

"Bu savunma, kara savaşlarının kaderini değiştirdi"
Ezineli Yahya Çavuş Belgeseli'nin yapımcısı Nihal Ağırbaş da Ezineli Yahya Çavuş'un 25 Nisan 1915'te yaptığı savunmayla Çanakkale kara savaşlarının kaderini değiştiren bir isim olduğunu söyledi.

Yahya Çavuş'un 25 Nisan sabahı 200 Türk askeriyle yaklaşık 3 bin İngiliz askerine karşı ciddi bir savunma gerçekleştirdiğini belirten Ağırbaş, "Bu savunma, kara savaşlarının kaderini değiştirdi. Bu savunmanın ardından Ertuğrul Koyu'na demirleyen İngiliz gemisindeki subay 'Öyle yoğun bir ateş altındaydık ki karşımızda bir tümen var zannettim oysa 200 kişiydi' demiş" sözlerini kullandı.

Ağırbaş, belgesel projesine 2019'un Aralık ayında başladıklarını, tarih araştırmasının ardından önemli bir sinema seti kurarak çekimleri yaptıklarını söyledi.

"Milletler büyük evlatlarla nefes alıyorlar" ifadelerini kullanan Ağırbaş, Yahya Çavuş gibi bir kahramanın hayatını filme almanın kendileri için büyük bir gurur olduğunu dile getirdi.

Kaynak:

Google News Takip Et
Gelişmelerden zamanında haberdar olmak istiyor musunuz? ’te KONHABER'e abone olun.
Google News Takip Et
Son dakika gelişmelerden anında haberdar olmak için WhatsApp haber kanalımıza katılın.

Yasal Uyarı:

Yayınlanan haberler, köşe yazıları, fotoğraflar, yazı dizileri ve her türlü eserin tüm hakları Mirajans Medya İletişim Reklam Haber ve Prodüksiyon A.Ş.’ye aittir. Kaynak gösterilerek bile olsa eserin bütünü veya bir kısmı özel izin alınmadan kullanılamaz.

Bu İçeriğe Emoji İle Tepki Ver!

  • 0
  • 0
  • 2
  • 3
  • 0
  • 2
  • 0
  • 0
  • Begendim
  • Kalp
  • Begenmedim
  • Gülen Surat
  • Kalpli Göz
  • Kızgın
  • Şokta
  • Üzgün

Yorumlar (0)

Önemli Not: Bu sayfalarda yayınlanan okur yorumları okuyucuların kendilerine ait görüşlerdir. Yazılan yorumlardan konhaber.com hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
X
Yorum Yazma Sözleşmesi
“Sayfamızın takipçileri suç teşkil edecek, yasal olarak takip gerektirecek,hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, ahlaka aykırı, müstehcen, toplumca genel olarak kabul görmüş kurallara aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde hiçbir yorumu bu web sitesinin hiçbir sayfasında paylaşamazlar. Bu tür içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk yorumu gönderen takipçiye aittir. KONHABER yapılan yorumlar arasından uygun görmediklerini herhangi bir gerekçe belirtmeksizin yayınlamama veya yayından kaldırma hakkına sahiptir. Konhaber başta yukarıda sayılan hususlar olmaz üzere kanun hükümlerine aykırılık gerekçesi ile her türlü adli makam tarafından başlatılan soruşturma kapsamında kendisinden Ceza Muhakemesi Kanunu’nun 332.maddesi doğrultusunda istenilen yorum yapan takipçilerine ait ip bilgilerini ve yapmış olduğu yorumları paylaşabileceğini beyan eder ”
Türkçe العربية English