Son Dakika Haberler

Bu haberi daha sonra okumak için kaydedebilir ve sağ üst köşedeki butona basarak haberi okuyabilirsiniz!

Bahçeli: Cumhurbaşkanımızın çok yönlü diplomatik faaliyetlerini destekliyoruz

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, Filistin'deki İsrail şiddeti ile ilgili "Cumhurbaşkanımızın çok yönlü diplomatik faaliyetlerini her aşamada tartışmasız desteklediğimizi ilan etmek istiyorum." dedi.

Bahçeli: Cumhurbaşkanımızın çok yönlü diplomatik faaliyetlerini destekliyoruz
MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, Ankara’da Siyaset ve Liderlik Okulu'nun 19. Dönem Eğitim ve Öğretim Yılı Açılış Töreni'nin ardından açıklama yaptı.

Filistin'deki İsrail şiddeti ile ilgili konuşan Bahçeli, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın çok yönlü diplomatik faaliyetlerini her aşamada tartışmasız desteklediklerini söyledi.

"İsrail’in aklını başına alması ve Amerikalı dayılarına güvenmemesi lazım"
Bahçeli, "İsrail’in aklını başına alması ve Amerikalı dayılarına güvenmemesi lazım. Türkiye’nin etrafında kenetlenerek bu sıkıntıları gidermesi lazım. Sorun ABD ve İsrail arasındadır. Sorunu çözecekse onlar çözeceklerdir." dedi.

"700'ün üzerinde çocuklarımız hakkın rahmetine kavuşmuştur"
Ortadoğu'da özellikle Gazze ve İsrail arasındaki acımasız faaliyetlerden çok büyük bir üzüntü duyduklarını ifade eden Bahçeli, "Şu ana kadar 3 bine yakın Gazze'de yakım olmuştur. 3 bini aşan bir sayıda evler oturulamaz hale gelmiştir. 700'ün üzerinde çocuklarımız hakkın rahmetine kavuşmuştur. Ayrıca 428 hanımefendi de hakkın rahmetine kavuşmuştur." dedi.

"Birçok mazlum inim inim inliyor"
Şu anda Gazze'nin insanlık dışı bir muameleyle karşı karşıya bırakıldığını aktaran Bahçeli, "Su yok, elektrik yok, her türlü tedavi unsurlarını taşıyan imkanlardan mahrum bırakılmıştır. Dünya bu olayları da seyretmektedir. Bu seyri geçmiş ile mukayese ettiğimiz vakit 927 yıldan bu yana başlatılmış olan bir haçlı seferinin yeni bir ruhu doğuyor. Bu dikkat çekici bir konudur. Bu konu içerisinde dünya ülkeleri büyük bir bölümü İsrail'i teşvik ediyor, tahrik ediyor, lobiler faaliyete geçiyor, basınlar onları destekliyor. Diğer taraftan birçok mazlum inim inim inliyor." diye konuştu.

"Sayın Recep Tayyip Erdoğan yalnız değildir"
Bahçeli, şöyle devam etti: "Burada yine Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi'nin lideri konumundaki sayın Recep Tayyip Erdoğan, Cumhurbaşkanımız meselenin üzerine ağırlıkla gidiyor. Çok yönlü bir dış politika kurumları ile de ilişkiler içerisinde bir an evvel ateşkesin başarılması, huzurun, barışın sağlanması için bütün ülkeleri davet ediyor ve bu faaliyetlerinde de önemli ölçüde destek bulmaya başlamıştır. Çünkü herkes gerçeği görmüştür, insanlık dışı muamelenin farkına varmıştır. Böylelikle bir çıkış yolu ararken buradaki Türkiye'nin öncülüğünü de hissederek buna çözüm yolu aramaya başlamıştır.

Bu arada 3 uçak dolusu yardımı, insani yardımı Mısır üzerinden Gazze'ye ulaştırma başarısını da elde etmiştir. Böylece yok olmaya yöneltilmiş bir topluluğu tekrar ayakta durmalarını temin için fedakarca bir gayretin içerisinde girmiştir. Milliyetçi Hareket Partisi olarak Sayın Cumhurbaşkanımızın ve çalışma arkadaşlarının çok yönlü diplomatik faaliyetlerini her aşamada her türlü fedakarlığı yaparak tartışmasız desteklediğimizi burada ilan etmek istiyorum. Türkiye yalnız değildir. Sayın Recep Tayyip Erdoğan yalnız değildir. Türkiye'nin etrafında önemli bir çember barış huzur için oluşmaktadır. Küresel güçlerin emperyalist ruhun ortadan kaldırılması için dünyada da önemli bir uyanış başlamış olacaktır."

Önce tahribatın önlenmesi gerektiğinin altını çizen Bahçeli, çocukların defin işleminin dahi yapılamadığını aktardı.

Ekmek ve elektrik sıkıntısına dikkati çeken Bahçeli, "Türkiye'de her gün bir sıkıntıdan bahsedenler buralarda sessiz kalıyor. O sebepten dolayı bu gerçeği bilerek hareket etmek lazım." değerlendirmesinde bulundu.

"Barış ve huzur çemberinin oluşması lazım"
Yine bölgeye ait harita gösteren Bahçeli, şunları kaydetti: "İsrail, Filistin, Mısır, Ürdün, Suriye, Lübnan... MHP olarak bu bölgede barışın, huzurun, istikrarın, güvenliğin sağlanabilmesi için ve 1947'den bugüne geçen olayları da göz önüne alarak burada İsrail'in etrafında bir barış ve huzur çemberinin oluşması lazım. Bunun için benim düşüncem, Mısır, Ürdün, Suriye, Lübnan ve Filistin dahil olmak üzere barış, huzur, güvenlik siyasi birliğinin kısa süre içerisinde tesisi yolunda faaliyet göstererek, Türkiye'nin yine uluslararası ilişkilerde bir önderlik yapma düşüncesine sahip olmasını arzuluyorum. Başarılır, başarılmaz ama böyle bir samimiyetle bu barışı sağlayabilmenin yolu buradaki komşu ülkelerin barış, huzur ve güvenlik içerisinde Filistin'e, İsrail'e sahip çıkmasına bağlıdır."

Konuyla ilgili bir soru üzerine Bahçeli, "İsrail'in aklını başına alması lazım. Amerikalı dayılarına da güvenmemesi lazım. Türkiye'nin etrafında kenetlenerek bu sıkıntılarını aşabilmenin bir yolunu bulması lazım. Sorun ne Türkiye'dedir ne dünyadadır. Amerika'yla İsrail arasındadır. Sorunu çözecekse onlar çözecek." dedi.

Kaynak: AA

Google News Takip Et
Gelişmelerden zamanında haberdar olmak istiyor musunuz? ’te KONHABER'e abone olun.
Google News Takip Et
Son dakika gelişmelerden anında haberdar olmak için WhatsApp haber kanalımıza katılın.

Yasal Uyarı:

Yayınlanan haberler, köşe yazıları, fotoğraflar, yazı dizileri ve her türlü eserin tüm hakları Mirajans Medya İletişim Reklam Haber ve Prodüksiyon A.Ş.’ye aittir. Kaynak gösterilerek bile olsa eserin bütünü veya bir kısmı özel izin alınmadan kullanılamaz.

Bu İçeriğe Emoji İle Tepki Ver!

  • 2
  • 0
  • 2
  • 2
  • 0
  • 1
  • 0
  • 0
  • Begendim
  • Kalp
  • Begenmedim
  • Gülen Surat
  • Kalpli Göz
  • Kızgın
  • Şokta
  • Üzgün

Yorumlar (1)

Önemli Not: Bu sayfalarda yayınlanan okur yorumları okuyucuların kendilerine ait görüşlerdir. Yazılan yorumlardan konhaber.com hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
  • P
    Pusula
    196 gün önce

    sayın Devlet Bahçeli, en kritik dönemlede Cumhur'a verdiğin desteği bu millet, taktirle karşılıyor.

    • Cevapla
    • Begen (0)
    • Begenme (1)
X
Yorum Yazma Sözleşmesi
“Sayfamızın takipçileri suç teşkil edecek, yasal olarak takip gerektirecek,hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, ahlaka aykırı, müstehcen, toplumca genel olarak kabul görmüş kurallara aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde hiçbir yorumu bu web sitesinin hiçbir sayfasında paylaşamazlar. Bu tür içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk yorumu gönderen takipçiye aittir. KONHABER yapılan yorumlar arasından uygun görmediklerini herhangi bir gerekçe belirtmeksizin yayınlamama veya yayından kaldırma hakkına sahiptir. Konhaber başta yukarıda sayılan hususlar olmaz üzere kanun hükümlerine aykırılık gerekçesi ile her türlü adli makam tarafından başlatılan soruşturma kapsamında kendisinden Ceza Muhakemesi Kanunu’nun 332.maddesi doğrultusunda istenilen yorum yapan takipçilerine ait ip bilgilerini ve yapmış olduğu yorumları paylaşabileceğini beyan eder ”
Türkçe العربية English