Son Dakika Haberler

Bu haberi daha sonra okumak için kaydedebilir ve sağ üst köşedeki butona basarak haberi okuyabilirsiniz!

Azerbaycanlı STK'lerin Laçın koridorundaki "maden protestosu" iki gecedir sürüyor

Azerbaycanlı çevreci sivil toplum kuruluşları üyeleri ile aktivistlerin, Ermeni nüfusun yaşadığı ve geçici olarak Rus güçlerinin konuşlandırıldığı Azerbaycan topraklarındaki madenlerin yasa dışı işletilmesinin önlenmesi talebiyle başlattığı protesto iki gecedir devam ediyor.

Azerbaycanlı STK’lerin Laçın koridorundaki “maden protestosu“ iki gecedir sürüyor
Şuşa yakınlarında, Hankendi'yi Ermenistan'a bağlayan yoldaki Rus güçlerinin kontrol noktasında 12 Aralık sabah saatlerinde başlatılan eylemin ikinci gecesinde de protestocular soğuk havaya rağmen alanı terk etmedi.
Ermeni nüfusun Ermenistan'a gidiş gelişlerinde kullandığı tek güzergah olan, Laçın koridoru diye bilinen yolu kapatan göstericiler, sloganlar ve pankartlarla taleplerini dile getiriyor.
Karabağ'da Ermeni nüfusun yaşadığı bölgedeki madenlerin yasa dışı işletilmesinin ve bunun sonucunda çevreye verilen zararın önlenmesini isteyen göstericiler, Rus güçlerinin komutanı Andrey Volkov'un bölgeye gelmesini talep ediyor.

Alanda ateş yakarak ısınmaya çalışan göstericiler, talepleri yerine getirilinceye kadar eylemlerini sürdürmekte kararlı olduklarını belirtiyor.

Gösteriye katılanlardan Taleh Şahsuvarlı,yaptığı açıklamada haklı, adil, uluslararası hukuk ve Azerbaycan Anayasası'na uygun taleplerde bulunduklarını söyledi.

Şahsuvarlı, "Buradan geri çekilmeye niyetimiz yok. Taleplerimiz yerine getirilmelidir. Azerbaycan topraklarında yasa dışı işletmeciliğe ve Azerbaycan'ın doğal kaynaklarının yasa dışı kullanımına son verilmelidir. Azerbaycan burada denetim yapmalı, devlete ve halka verilen zarar belirlenmeli, bu zarar tazmin edilmelidir." diye konuştu.

Göstericilerden Elgün Gencimsoy ise "Biz sivil eylem yapıyoruz ve haklarımızı talep ediyoruz. Azerbaycan'ın doğal kaynaklarını yağmalayanların cezai sorumluluğa tabi tutulmasını istiyoruz. Taleplerimiz yerine getirilmedikçe eylemi durdurmayacağız." dedi.
"Yolu Rus güçler kapattı"
Azerbaycan Cumhurbaşkanı Müşaviri Hikmet Hacıyev, Rusya Savunma Bakanlığının "Laçın koridoru Azerbaycanlılarca bloke edildi" açıklamasına yanıt verdi.

Ülkedeki diplomatik misyon temsilcileriyle bir araya gelen Hacıyev, "Laçın yolu Azerbaycanlı protestocular tarafından değil, Rus barış gücü tarafından kapatıldı. Azerbaycan sivil toplum temsilcileri yağmalanmış doğal kaynakların yasa dışı taşınmasını engellemeye çalışıyorlar, sivil amaçlı diğer ulaşım araçlarının hareketine müdahale etmiyorlar." ifadelerini kullandı.
Rus güçlerin komutanlığı ile geçen hafta yapılan müzakereler sonucu, Azerbaycanlı uzmanların Ermeni nüfusun yaşadığı Azerbaycan topraklarında Kızılbulak altın madeni ile Demirli bakır madenini denetlemesi hususunda anlaşma sağlanmıştı.

Bölgeye giden uzmanların madenlere girişi Ermenilerce engellenmişti.

Kaynak:

Google News Takip Et
Gelişmelerden zamanında haberdar olmak istiyor musunuz? ’te KONHABER'e abone olun.
Google News Takip Et
Son dakika gelişmelerden anında haberdar olmak için WhatsApp haber kanalımıza katılın.

Yasal Uyarı:

Yayınlanan haberler, köşe yazıları, fotoğraflar, yazı dizileri ve her türlü eserin tüm hakları Mirajans Medya İletişim Reklam Haber ve Prodüksiyon A.Ş.’ye aittir. Kaynak gösterilerek bile olsa eserin bütünü veya bir kısmı özel izin alınmadan kullanılamaz.

Bu İçeriğe Emoji İle Tepki Ver!

  • 0
  • 0
  • 1
  • 0
  • 0
  • 1
  • 0
  • 0
  • Begendim
  • Kalp
  • Begenmedim
  • Gülen Surat
  • Kalpli Göz
  • Kızgın
  • Şokta
  • Üzgün

Yorumlar (0)

Önemli Not: Bu sayfalarda yayınlanan okur yorumları okuyucuların kendilerine ait görüşlerdir. Yazılan yorumlardan konhaber.com hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
X
Yorum Yazma Sözleşmesi
“Sayfamızın takipçileri suç teşkil edecek, yasal olarak takip gerektirecek,hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, ahlaka aykırı, müstehcen, toplumca genel olarak kabul görmüş kurallara aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde hiçbir yorumu bu web sitesinin hiçbir sayfasında paylaşamazlar. Bu tür içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk yorumu gönderen takipçiye aittir. KONHABER yapılan yorumlar arasından uygun görmediklerini herhangi bir gerekçe belirtmeksizin yayınlamama veya yayından kaldırma hakkına sahiptir. Konhaber başta yukarıda sayılan hususlar olmaz üzere kanun hükümlerine aykırılık gerekçesi ile her türlü adli makam tarafından başlatılan soruşturma kapsamında kendisinden Ceza Muhakemesi Kanunu’nun 332.maddesi doğrultusunda istenilen yorum yapan takipçilerine ait ip bilgilerini ve yapmış olduğu yorumları paylaşabileceğini beyan eder ”
Türkçe العربية English