Son Dakika Haberler

Bu haberi daha sonra okumak için kaydedebilir ve sağ üst köşedeki butona basarak haberi okuyabilirsiniz!

Azerbaycan'ın antiterör operasyonu ikinci gününde

Azerbaycan'ın Karabağ'da başlattığı antiterör operasyonu ikinci gününde başarıyla devam ediyor. Azerbaycan Cumhurbaşkanlığı, "Yevlah’ta Karabağ’daki Ermenilerin temsilcileri ile görüşmeye hazırız" açıklaması yaptı. Ancak bunun Ermeni silahlı gruplarının silahlarını teslim etmesiyle mümkün olacağı belirtildi.

Azerbaycan’ın antiterör operasyonu ikinci gününde
Azerbaycan Karabağ'da düğmeye bastı.

Anayasal yapıyı yeniden tesis etmek ve Ermeni silahlı güçlerini bölgeden çıkarmak amacıyla terörle mücadele operasyonu başlattı.
Karabağ'daki Ermeni silahlı güçlerin, son birkaç ayda Azerbaycan ordusunun mevzilerine ateş açması ve arazilere mayın döşemesi gerilimi tırmandırmıştı.

Açıklamayı, Azerbaycan Savunma Bakanlığı yaptı. 10 Kasım 2020'de imzalanan üçlü mutabakata aykırı şekilde, Ermeni silahlı kuvvetlerin Karabağ'da varlığını sürdürmesinin bölgesel barış ve istikrara ciddi tehdit oluşturduğu vurgulandı.

Bakanlık, operasyonun gerekçelerini de sıraladı.

Büyük çaplı provokasyonların önlenmesi, Ermeni silahlı kuvvetlerin bölgeden çıkarılması, sivil halkın güvenliğinin sağlanması ve anayasal yapının yeniden tesisi için terörle mücadele önlemlerinin devreye sokulduğu bildirildi.

Rus Barış Gücü Komutanlığı ve Türkiye-Rusya Ortak Gözlem Merkezi yönetimine alınan tedbirler hakkında bilgi verildiği de kaydedildi.
Azerbaycan Savunma Bakanlığı Sözcüsü Anar Eyvazov, "Hocalı bölgesindeki askeri hedefler imha edilmiştir" dedi.

Bölgedeki sivillere bilgi verildiğini dile getirerek, azami hassasiyet gösterildiğini vurguladı.

Eyvazov, uluslararası hukuk kuralları çerçevesinde her türlü tıbbi destek ve yardımların gönderileceğini ifade etti, Laçın yolu ve diğer noktalarda insani yardım noktaları oluşturulduğunu belirtti.

20'ye yakın askeri araç, 40'a yakın topçu sistemi, 2 uçaksavar füzesi tesisi etkisiz hale getirildi

Azerbaycan Savunma Bakanlığı, lokal terörle mücadele önlemleri kapsamında Ermeni milislere ait birimleri imha ettiği görüntüleri paylaştı.

Bakanlık, "60'tan fazla muharebe mevzisi silahlı kuvvetlerimizin kontrolü altına girdi" açıklaması yaptı.

Ayrıca Ermeni silahlı kuvvetlerine ait 20'ye yakın askeri araç, 40'a yakın topçu sistemi, 2 uçaksavar füzesi tesisinin etkisiz hale getirildiğini duyurdu.

Azerbaycan Cumhurbaşkanlığı da "Yevlah’ta Karabağ’daki Ermenilerin temsilcileri ile görüşmeye hazırız" açıklaması yaptı.

Açıklamada, "ancak terörle mücadele tedbirlerinin durdurulması için yasadışı Ermeni silahlı gruplarının beyaz bayrak çekmesi, tüm silahların teslim edilmesi ve yasadışı rejimin kendini feshetmesi gerekiyor. Aksi takdirde terörle mücadele tedbirleri sonuna kadar sürdürülecektir" denildi. 

Kaynak: AA

Google News Takip Et
Gelişmelerden zamanında haberdar olmak istiyor musunuz? ’te KONHABER'e abone olun.
Google News Takip Et
Son dakika gelişmelerden anında haberdar olmak için WhatsApp haber kanalımıza katılın.

Yasal Uyarı:

Yayınlanan haberler, köşe yazıları, fotoğraflar, yazı dizileri ve her türlü eserin tüm hakları Mirajans Medya İletişim Reklam Haber ve Prodüksiyon A.Ş.’ye aittir. Kaynak gösterilerek bile olsa eserin bütünü veya bir kısmı özel izin alınmadan kullanılamaz.

Bu İçeriğe Emoji İle Tepki Ver!

  • 0
  • 1
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • Begendim
  • Kalp
  • Begenmedim
  • Gülen Surat
  • Kalpli Göz
  • Kızgın
  • Şokta
  • Üzgün

Yorumlar (0)

Önemli Not: Bu sayfalarda yayınlanan okur yorumları okuyucuların kendilerine ait görüşlerdir. Yazılan yorumlardan konhaber.com hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
X
Yorum Yazma Sözleşmesi
“Sayfamızın takipçileri suç teşkil edecek, yasal olarak takip gerektirecek,hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, ahlaka aykırı, müstehcen, toplumca genel olarak kabul görmüş kurallara aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde hiçbir yorumu bu web sitesinin hiçbir sayfasında paylaşamazlar. Bu tür içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk yorumu gönderen takipçiye aittir. KONHABER yapılan yorumlar arasından uygun görmediklerini herhangi bir gerekçe belirtmeksizin yayınlamama veya yayından kaldırma hakkına sahiptir. Konhaber başta yukarıda sayılan hususlar olmaz üzere kanun hükümlerine aykırılık gerekçesi ile her türlü adli makam tarafından başlatılan soruşturma kapsamında kendisinden Ceza Muhakemesi Kanunu’nun 332.maddesi doğrultusunda istenilen yorum yapan takipçilerine ait ip bilgilerini ve yapmış olduğu yorumları paylaşabileceğini beyan eder ”
Türkçe العربية English